Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przestałam brać leki psychotropowe i znów jestem nieszczęśliwa i załamana...

Polecane posty

Gość gość
a masz powody chociaż? ja zauważam, że nawet jak jest źle to potrafię wykrzesać optymizm a kiedyś było lepiej i byłam w tragicznym stanie psychicznym, chyba to przez oczekiwania, że zycie ma być super a przecież życie nie jest nam niczego winne

Gość gość
Nie mam powodu :( po prostu nic mi sie nie chce, nic mnie nie cieszy, nie mam motywacji do niczego, nawet nie zrobilam sobie kolacji bo mi sie nie chce, jem jakies orzeszki :O Od dziecka jestem zamknięta w sobie, strasznie melancholijna, apatyczna, taka wycofana jakbym miala autyzm

Gość gość
a jakie leki brałaś i na co ci pomagały?

przecież psychotropy tylko otumaniają i uzależniają. koncerny farmaceutyczne robią z was idiotów, bo od brania piguł życie nikomu się magicznie nie naprawi.

Gość gość
to wroc do psychotropow. ja tak zrobilam i od razu lepiej sie czuje

"Donnikova się myli, brałam 14 mies_byłam szczęsliwsza i nie bałam sie tak... " X a jak przestałaś brać to...? równie dobrze można pić albo brać dragi. psychotropy to narkotyki jak każde inne, tylko że na receptę.

Gość gość
AlicjaDonnikova - ale ja bez nich nie potrafie zyc :( bralam 2 lata, zaczelam po maturze... dzieki nim dostałam sie na studia, poznalama nowych ludzi, poznalam pierwszego w zyciu chlopaka, nie wyszlo ale zaczęlam zyc jak człowiek, stalam sie usmiechnięta, otwarta, widzialam sens w zyciu, rano chcialo mi sie wstac z lozka a teraz myslalam ze odstawie i dalej bedzie ok a nie jest :( czuje sie jak kupa g****a, znow jak kiedys :( nie mam mysli samobojczych ale po prostu nic mi sie nie chce, mam pustke w glowie, nie widze sensu w niczym :( leki zaczelam brac na wlasna reke, eksperymentowalam na sobie, kupowalam przez internet :O potem poszlam do psychiatry gdy skonczylo mi sie dojscie do lekow :O

sorry laska, ale to jest normalne ćpanie. ja przerobiłam chyba wszystkie stany depresyjne tego świata, ale psychotropów nie chciałam brać nigdy. widziałam, co zrobiły z kilkoma fajnymi i wrażliwymi osobami, które znałam.

Gość gość
jakie leki brałaś ? miałas jakies skutki uboczne???

Gość gość
Wellbutrin XR antydepresant i Segan i Pronoran, te dwa leki są uzywane w leczeniu parkinsona ale takze w depresji.

Czy oprócz farmakoterapii korzystałaś z pomocy psychologa lub psychoterapeuty? Co spowodowało,że przestałaś zażywać leki? Była to decyzja lekarza? Czasami stosowanie leków nie wystarczy, żeby dojść do pełnej równowagi. Jeżeli o zaprzestaniu farmakoterapii zadecydował lekarz, udaj się do niego i powiedz o pogorszeniu Twojego samopoczucia. _______________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

Gość gość
Korzystałam, ale mi nie pomogl, po prostu od dziecka taka bylam, zadna psychoterapia mnie nie zmieni, mojego charakteru...a te leki zmieniają osobowosc, wiem jak one dzialalą, znam zagrozenia, bylam swiadoma wybierając je po lekturze pewnego anglojezycznego forum :O mozna powiedziec ze jestem świadomą ćpunką lekow :O dzieki nim przestalam byc nieśmiala, zamknieta w sobie, stalam sie radosna i towarzyska, bardzo otwarta i pewna siebie... myslalam, ze moge juz zyc bez nich ale po 2 tygodniach wszystko wrocilo :|

Gość gość
patologia

Gość gość
ile masz lat wyzej ?

Gość gość
23 latka

Gość gość
wiesz ilejestosob takich jak ty? kobiet i mezczyzn ? od groma jedni ida do psychiatry inni godza sie z tym ze tacy po prostu sa tacy jak ty przerzucajasie na tabletki a jeszcze inni i jest to dobra opcja dla ciebie korzystaja z roznego rodzaju sposobow do samorozwoju motywacji sorry k...a ale mi tez sie nic nie chce ale trzeba ruszyc doope duzo rzeczy nawet robie na sile i wbrew sobie ale jest duzo korzysci bo poznaje sporo nowych ludzi w tym kobiety i jakos sie kreci jest przyjemniej najlepiej lezec plackiem na kanapie i czekac na leki ktore wszystko zrobia za ciebie nie winie cie jest ciezko ale sprawdz to od liku jest sposobow na przelamywanie swojej strefy komfortu walke z niesmialoscia wyrabianie pewnosci siebie bo lepiej zebys budowala to w sobie latami niz cpala tabletki po ktorych odstawieniu znowu czujesz sie zerem czyli patrz jak latwo byloby cie zlamac gdybys miala np dziecko jakby to wygladalo? w kim mialo by wsparcie od kogo mialoby czerpac przyklad?niech cie to zmotywuje co z toba bedzie i jakie twoje zycie bedzie jesli nic z tym nie zrobisz ...to nie jest tylko twoj problem nie uslyszysz tego od ludzi ale polowa spoleczenstwa najchetniej gnilaby przed kompem tv nie myla garow nie gotowala i wdoopiala orzechy

Gość gość
Ja nie chce wiedziec co te leki z tobą zrobią za pare lat, to co bierzesz to leki działajace na dopamine, tak jak narkotyki. Pronoran to agonista dopaminy, po odstawieniu powoduje u wielu ludzi syndrom DAWS, dlatego czujesz sie jak kupa, a bddzie coraz gorzej. Powinnas sie leczyc u terapeuty, naprawde, pracuje w firmie farmaceutycznej i wiem troche, staniesz sie jak narkoman na głodzie, co za konował ci to przepisal w ogole ? :O

powiedz mi jesteś przeziębiona. i bierzesz leki. ale przy tym wychodzisz na dwór, nie grzejesz się i etc. uważasz, że leki Ci pomogą? tak samo tu. jeśli nie robiłaś ze swoją chorobą NIC oprócz brania leków to wszystko wróci z nawiązką po odstawieniu ich.

leki zaczelam brac na wlasna reke, eksperymentowalam na sobie, kupowalam przez internet pechowiec.gif potem poszlam do psychiatry gdy skonczylo mi sie dojscie do lekow x aha, sorry, ale sama jesteś sobie winna. dlaczego nie załatwiłaś tego w cywilizowany sposób? to chyba prowo. nie mogę w to uwierzyć:O