Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysokość alimentów z UK do PL ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat alimentów ściąganych z Polski. Mieszkam i pracuje obecnie w UK, wraz z moją już ex mamy dziecko i ona chce podać mnie do sądu o alimenty. ( nie, chce się wymigać od płacenia żeby nie było.) Pracuję przez agencje więc ta praca raz jest a raz nie mam, przy dobrych miesiącach wychodzi mi około 900 f +/-. Interesuje mnie to jakiej wysokości alimenty może przyznać mi sąd w Polsce. Bo przecież muszę tu wyżyć, utrzymać mieszkanie itp. więc chciałbym się dowiedzieć czegoś bo nie wiem czy lepiej nie dogadać się jakoś z moja ex. Ona ma 19 lat, nie pracuje nie chodzi do szkoły więc chce dostać ode mnie 1 tys. zł. Co jest moim zdaniem bardzo wygórowaną ceną. Bo z pracą różnie bywa.. - Jaka może być min - max kwota alimentów? - Czy ona też może liczyć na alimenty na siebie ( jeśli nie byliśmy w żadnym formalnym związku)?

Gość gość
Interesuje mnie to jakiej wysokości alimenty może przyznać mi sąd w Polsce. Bo przecież muszę tu wyżyć, utrzymać mieszkanie itp. więc chciałbym się dowiedzieć czegoś bo nie wiem czy lepiej nie dogadać się jakoś z moja ex. Ona ma 19 lat, nie pracuje nie chodzi do szkoły więc chce dostać ode mnie 1 tys. zł. Co jest moim zdaniem bardzo wygórowaną ceną. xxx ty musisz wyżyć i się utrzymać - a dziecko nie musi, co? alimenty nie są ceną - matka poświęca dziecku cały swój czas bo ty się nim absolutnie nie zajmujesz - więc musisz w większości ponieść koszty jego utrzymania, czynszu, prądu, gazu, kosmetyków, ubrań i zabawek - tysiąc złotych w Polsce na utrzymanie dziecka to żaden luksus

Gość gość
Myślę ze ona moze dostać 600-800zl ,

Gość gość
Oczywiscie jak nie masz innych dzieci,znajomy ma 3 dzieci w pl i pomimo iż siedzi w uk alimentów dostal 1000 zl na cala trójkę razem.

Gość gość
Na siebie moze liczyć tylko za 3 ostatnie miesiące ciazy(jej koszty utrzymania,leki,wizyty u lekarza),moze ci sad doliczyć polowie za wyprawke dziecka. Dobrze jakbys znalazl ogloszenia w jej miejscowosci ze jest praca,na jakich stanowiskach żeby nie bylo na rozprawie ze nie ma pracy dlatego nie pracuje. Przedstaw ze zarabiasz bajnizsza krajowa,a życie w uk tez jest drogie.

Gość gość
ile lat ma dziecko? a jeśli niedawno urodziła to jak ma iść do pracy? kto się zajmie dzieckiem? przecież "tatuś" uciekł!