Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakup mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Na co zwrocic szczególna uwage przy kupnie mieszkania z rynku wtórnego?

Gość gość
Na kwestie meldunku i aktualnie mieszkających tam lokatorów (np. wynajmujących). Trzeba dokładnie sprawdzić księgi, czy nikt oprócz właściciela nie ma praw do mieszkania, czy nikt nie jest w nim zameldowany, oraz dowiedzieć się, do kiedy wynajmujący mają umowę. Ja musiałam czekać dwa tygodnie dłużej, bo lokatorki wynajmujące zabarykadowały się w mieszkaniu, nie chcąc rozwiązać umowy przedterminowo. ;) Po drugie - sąsiedzi. Czasem właściciele przemilczają "patologiczne" sąsiedztwo, dlatego dobrze jest przejść się do "przyszłego" bloku na chwilkę bez właściciela i poobserwować, czy nikt nie biega w szale alkoholowym po klatce, nie wrzeszczy, nie bije się itd. :)

Gość gość
myślę,że same kwestie techniczne tez są ważne, to, czy jest zadbane, czy będzie konieczny remont czy , nie tylko kwestia lokatorów jest kluczowa.(teraz jak kupuje się mieszkanie czy lokal z rynku wtórnego przez dobrą agencje nieruchomości jak np sprawdzona w tym zakresie ta - www.brokernieruchomosci.pl to nie powinno być takich problemów)

Gość gość
sąsiedzi. mieszkam w mieszkaniu 5 lat i jestem na skraju wyczerpania, u jednych dyskoteka, u drugich bachory, zero spokoju, a na klatce wieczna bieganina

Gość gość
zgadzam się, sąsiedzi, szczególnie w blokach z wielkiej płyty. Ja kupiłam ładne mieszkanie gdzie miało być cicho a tymczasem trafiła mi się rodzinka wielodzietna nad głową - horror. Już to mieszkanie sprzedałam.

Gość gość
nie wszystkie mieszkania posiadają KW bo nie jest to wymagane, ja sprzedałam swoje mieszkanie bez KW

Gość gość
Jeśli chcesz kupić mieszkanie i nie masz zamiaru zbyt wiele inwestować w remont to przyjrzyj się bardzo uważnie łazience a zwłaszcza hydraulice; wskazane jest by zajrzeć nawet pod wannę/brodzik (jeśli nie ma stałej zabudowy) i sprawdzić czy nic tam nie cieknie bo może się okazać, że na przykład hydraulika źle położona, kabina źle zamontowana i żeby naprawić trzeba wszystko demontować i od zera... jak stworzyć przytulne mieszkanie szyjąc samodzielnie: wwwdomowyazyl.blogspotcom