Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niesymetryczny brzuch w 2 trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, jestem w 18 tyg i od 2 tygodni mam z przodu po prawej stronie twardszy i bardziej wypukły brzuch, wizyta lekarska dopiero za 3 tygodnie. Zastanawiam się czy może to być łozysko? Na dziecko to chyba za wczasna ciąża aby tak uwypuklało, poza tym "to" nie zmienia pozytcji:) Dodam że wydoczne wybrzuszenie jest gdy leżę.

Gość gość
czy któras z Was tak miała, lub wie co to za wybrzuszenie?:)

Gość gość
Podnosze, tez jestem ciekawa

Gość gość
Mialam tak w pierwszej ciazy ale nie pamietam w ktorym trymestrze, chyba w trzecim i wiem ze to dziecko mi sie wypychalo. Czasem czulam ze jest odwrocone plecami lub pupa.

Gość gośćhcycigcugcugcugc
ja też tak mam i lekarka mi powiedziała że to może być przepuklina pepkowa. to wybrzuszenie jest w górnej części brzucha i nie jest to możliwe że to dzidzia bo on w 18 tygodniu jest za mały żeby aż tak wypychac górną część brzucha

Gość gość
Moje dziecko od samego początku zamieszkiwało lewą stronę macicy, to druga ciąża, więc brzuch przetrenowany, wylał się szybciej z miednicy i od samego początku widziałam asymetrię. Aktualnie jestem w 28 tc, dziecko dalej siedzi bardziej po lewej stronie i ta lewa strona jest zdecydowanie bardziej "wypchnięta" Ja w 18 tc już dostrzegałam asymetrię, wynikała ona z ułożenia płodu. koszule CIĄŻOWE, do PORODU, do KARMIENIA od 19,50 PLN, biustonosze do KARMIENIA od 10,00 PLN, poporodowe pasy wyszczuplające od 21,99 PLN, www.sklep.brzuchatki.pl

Gość gość
Ja w pierwszym i na początku drugiego trymestru miałam bardziej wypukłą prawą stronę brzucha. Po prawej stronie mam łożysko i póki maluch był naprawdę mały to widziałam różnicę między prawą i lewą stroną. Później maluch urósł i się wyśrodkował :-) Teraz z kolei wyraźniej czuję ruchy dziecka po lewej stronie. Po prawej stronie są wytłumiane przez łożysko (mam je na przedniej ścianie). Maluch potrafi się wypiąć pupką i wtedy lewa strona jest chwilowo bardziej wypukła :-)

Gość gość
dzięki dziewczyny za odpowiedzi! uff, dobrze że nie jestem jedyna;)