Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latek, krzeselko, co poradzicie

Polecane posty

Gość gość

Witam mamy 3 latków. Mam do Was pytanie. Na czym sadzacie swoje maluch podczas podawania np. zupy? Ja do tej pory sadzałam go na krzesełku do karmienia. Bardzo byłam zadowolona, bo zapinałam małemu szelki i jadł "do oporu", jeśli wiecie co mam na myśli :) Od kiedy przestałam mu zapinać pasy, mały szybko schodzi z krzesełka, woli zająć się czymś innym niż jedzeniem. Dodam, że zje naprawdę mało zanim zejdzie z krzesełka. Chcę już z niego zrezygnować, bo syn jest już dość spory a i krzesełko zajmuje w pokoju dużo miejsca. Macie może zakupione jakieś fajne krzesła do tego celu, czy po prostu gdzie dziecko nie usiądzie, tam go karmicie?

Gość gość
3-latek na krzesełku do karmienia??? chyba sobie żartujesz :O:O:O gdzie ma siedzieć? na normalnym krześle a gdzie niby!!!!!!! jakiegoś opóźnionego z niego robisz :O:O

Gość gość
Opóźnionego? Jest bardzo wysoki i waży idealnie, podczas gdy dzieci moich znajomych, które zamiast jeść, to latają samopas, to albo jakieś wychuchole, co wygladają jak 2 latki, albo spaślaki, bo zupy nie zjedzą, z tego własnie powodu jak znajome mówią, że schodzą z krzesła i mają to gdzieś, a potem w kącie opychają się chrupkami, paluszkami, czekoladkami. Myślę że moje podejście wcale nie było głupie. Przecież to też krzesełko, tak cię to oburza, że dodaje się nazwę "do karmienia"? Nie przesadzaj.

Gość gość
moja corka niedlugo skonczy 3 lata, a nadal ma krzeselko. tyle ze oczywiscie bez szelek, bez poreczy. sama wchodzi i schodzi. korzystamy jeszcze z niego, bo jest po prostu siedzi wystarczajaco wysoko zeby moc samodzielnie jesc. na zwyklym krzesle tylko w wyjatkowych sytuacjach, bo wtedy ma za daleko do talerza.

Gość gość
Pytam o krzesło, nie takie byle jakie jak dla dorosłych, bo to jednak jeszcze dziecko. Chciałabym jakieś sprawdzone, wyprofilowane odpowiednio, takie najlepiej które ma podpórki pod ręce. Jak macie jakieś propozycje to napiszcie.

Gość gość
to nie jest dobrze, ze trzylatka musisz wiazac, zeby obiadl zjadl.

Gość gość
:D nie wiązałam, tylko zapinałam. Zgadzam się z tym po częsci, bo właśnie zamierzam przestać to robić, ale nie wyobrazam sobie sadzać małego na krześle dla dorosłych, przecież to niewygodne dla 3 - latka, a co za tym idzie, pewnie długo by na nim nie usiedział.

Gość gość
Czemu ktoś wyżej się tak oburzył? Krzesełka do karmienia są produkowane dla dzieci do wagi 18kg. Tyle waży przeciętny trzylatek, więc to nic nadzwyczajnego.

Gość gość
14:21 Droga Mamo! Pisałaś że trzylatka sadza się na normalnym krześle? Co to jest "normalne krzesło", takie na którym ty siadasz? No to poczytaj sobie o szkodliwości jakie może spowodować dla dziecka przesiadywanie na takim krześle. Chodzi o kręgosłup.

Gość gość
Całkiem ciekawa propozycja z tym krzesłem.

Gość gość
na rece nie musi miec oparcia. bedzie je mogl opierac ewentualnie na stole. tego typu krzeselka przystawia sie blizej stolu, tak jak krzesla doroslych, podporki by przeszkadzaly