Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego moją ciasną pipką mam rodzić trzykilowego człowieka?!

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego nie może on ważyć pół kilo, albo mniej a potem urosnąć już jak go urodzę?

Gość gość
Po to zeby takie panikary jak Ty zakladaly durne tematy na kafe

Gość gość
Po prostu nie rodź naturalnie tylko cc. Ja sobie zamówiłam juz dawno, nie bede sie meczyc i nie bedzi emnie dziecko celowo rozrywalo tylko po to zeby wylezc. Jak rozetna brzuch to tez wylezie, a dla mnie wiekszy komfort i duuuzo mniejszy bol. To jest chore ze w tych czasach kaza rodzic naturalnie i trzeba sie prosic o cc. A potem problemy z kroczem i innymi przykrymi rzeczami.

Gość gość
o nie mam sie dac pociac jak swinia rzeznikowi .Chodzic potem z blizna tez mi cos .

Gość gość
wynajmij surogatkę albo skończ trollować.

Gość gość
14.51 skoro nie rodzilas sn to skad wiesz o rzekomych problemach z kroczem? Po porodzie cc bedziesz cokolwiek wiedziala ale o cesarce. Nie pisz o rzeczach o ktorych nie masz pojecia.

Gość gość
14:59 bo mam kolezanki ktore rodzily sn i przez kilka miesiecy narzekaly przy zalatwianiu sie i mialy zszywane krocze, fuj. nie pozwole sobie tam ciac i szyc jak sie komu podoba. blizna na brzuchu mi nie przeszkadza bo po porodzie praiwe kazdy brzuch i tak sie na pokazywanie publiczne nie nadaje wiec blizna pod ubraniem to pikus.

Gość gość
jakbyś zobaczyła moją bliznę po cesarce to zmieniłabyś zdanie, to nie pikuś. I nie gadaj durnot że po ciąży brzuch nie nadaje się do pokazania. Mój gdyby nie ta spartaczona blizna nadawałby się na wybieg. Poza tym na plaży widziałam mnóstwo kobiet z dziećmi w bikini i wyglądają świetnie.

Gość gość
15.11 A ja mam kolezanki, ktore narzekaja na cc. Co wiecej, moja mama dwa razy sn, raz cc i strasznie ny cc narzeka. Ja rodzilam sn, tez mam wypisywac, ze cc jest takie straszne nie majac o tym pojecia?

Gość gość
tak ja tez widuje takie w bikini po porodach i wcale przyjemny widok to nie jest, mogly by te brzydkie brzuchy pochowac w jednoczesciowy stroj. ja skoro sie na cc decyduje to wiem ze nigdy brzucha nie pokaze bo zdaje sobie sprawe ze nawet po naturalnym nieraz wyglada okropnie. wsrod moich znajomych wiecej jest zadowolonych tych co rodzily cc, wiec nie pisz bzdur ze wszyscy na cc narzekaja. przynajmniej dolna czesc jest nienaruszona i nie trzeba sie wstydzic przed mezem.

Gość gość
15.11 moze twoj brzuch i nienadaje sie by go pokazywac ,wiec mow za siebie.Ja mam brzuch po dwoch porodach taki sam jak i przed.Nosze rozmiar s a brzuch mam gladki i piekny :P

Gość gość
15.22 a u mnie ani brzuch ani dolna czesc jest nienaruszona .Wiec mozesz wsadzic swoja teorie gdzies.

Gość gość
Wsrod Twoich znajomych wiecej zadowolonych z cc. Jezeli sa tak samo zadowolone jak Ty, bo ze strachu nawet sn nie probowaly to nie mamy o czym dyskutowac. Nie twierdze, ze ktorys z tych porodow jest lepszy ale Twoje argumenty sa na zasadzie `brukselka jest niedobra ale nigdy jej nie jadlam` - poziom przedszkolny.

Gość gość
Nie mam zamiaru zmuszać się do ogromnego bólu dla jakiegoś dziecka. I owszem nie mam ochoty próbować czy sn jest takie super tylko dlatego żeby się przekonać że będę mdlała z bólu. Nic z tych rzeczy. Cc daje mi komfort porodu i jakąś radość z tego dziecka, a nie myslenie o tym że chcę umrzeć i nigdy wiecej nie miec dzieci bo tak boli.

Gość gość
syna urodziłam naturalnie, z kolei córkę przez cesarkę. Cesarka jest gorsza przy samym zabiegu bólu może nie ma, ale po jak już ci znieczulnie przejdzie to jest straszny ból o wiele dłużej się dochodzi do siebie miałam okropne problemy z chodzeniem schylaniem poza tym po 2 latach od cc wyszło że spier/dolili sprawę i miałam endometrioze w powłokach brzusznych...

Gość gość
No i to Twoj wybor. Naprawde nic do tego nie mam. Nie wypowiadaj sie tylko na tematy, ktore nie dotycza Ciebie i o ktorych nie masz pojecia. Wybierasz cc ze strachu to nie dowiesz sie jak Twoje cialo zareagowaloby na sn. Proste. A tekst `dla jakiegos dziecka` nie swiadczy o Tobie zbyt dobrze.

Gość gość
Tak ale pochwa nienaruszona i nie musisz sie wstydzić nietrzymania moczu jak jedna z moich kolezanek. Jej "kochane" dziecko zafundowało jej taki problem swoim łbem. Szkoda mi jej strasznie. Po cc mialaby tylko blizne a tak wstyd jej gdziekolwiek wyjsc.

Gość gość
Ja mialam w ciazy problem z nietrzymaniem moczu. Mozna kupic specjalne podpaski w drogerii, nie trzeba zamykac sie w domu na 4 spusty. Biedna, nieoswiecona ta Twoja kolezanka.

Gość gość
No pewnie że ze strachu wybieram, ale tez dla swojego komfortu bo to ja sie licze najbardziej podczas tego porodu. Mi ma byc wygodnie i to ja chce nie czuc sie jak wyżęta szmata po urodzeniu tego dziecka. A skoro moge i chce taki komfort sobie zapewnic to moja sprawa. Ktos lubi cierpienie i bol to jego sprawa ja sie meczyc nie bede skoro nie musze.

Gość gość
Po kazdej ciazy mozna miec problemy z nietrzymaniem moczu. Ja mialam cc i mam cystocele i leci mi pare kropli bd miala zabieg. Cc boli zreszta jak zapewne sn i tego nie unikniesz autoreczko. Surogatke.

Gość gość
nie tylko blizna zostaje po cc bo może być mnóstwo komplikacji to jest operacja po co bez powodu ingerować w swoje ciało...

Gość gość
cesarka boli.... boli i to strasznie jak tylko znieczulenie przechodzi. dochodzisz do siebie 3 miesiące jak nie lepiej... wiec nie pier/dol że cc nie boli b g****o wiesz a się wypowiadasz

Gość gość
Ja miałam cc, bo poród sn zagrażał zyciu i zdrowiu mojemu oraz dziecku. Nie rozumiem kobiet, które wybierają cesarkę, "bo tak". To naprawdę bardzo boli (potem, sam zabieg jest w znieczuleniu), długo dochodziłam do siebie.

Gość gość
Po to żeby nie cierpieć przy sn. Do was naprawdę nie dociera. Mi nie zależy na tym czy to lepsze czy gorsze dla dziecka. Ja się dość namęczę nosząc je 9 mcy z bolącym kręgosłupem i puchnącymi girami, więc mam prawo nie dokładac sobie wiecej na garb i miec chociaz w miare ludzki porod. dziecku jest rowno jak wyjdzie na swiat. a ta od podpasek to niech sama sobie pochodzi dzien w dzien w podpaskach to wtedy zrozumie. Kolezanka przy kazdym wiekszym smiechu popuszcza i mowi ze gdyby to wiedziala to nie rodzila by sn nigdy.

Gość gość
15.41 ja nie czulam sie jak zadna szmata. I nie nazywaj tak innych kobiet tylko dlatego, ze one sie nie baly. Ja wybralam sn bo poczulam, ze tak bedzie lepiej. Prog bolu mam wysoki wiec porodu sie nie balam i nie uwazam sie za cierpietnice. A sam porod jawil mi sie jako wybawienie, bo po cholernie ciezkiej ciazy porod to najlepsze co mnie w zyciu spotkalo bo skonczylo sie pieklo dla mojego organizmu.

Gość gość
Jakoś moje dwie znajome po cc śmigały już na trzeci dzień i tylko blizna pobolewala ale o dochodzeniu do siebie przez 3mce to juz ekstremalne przypadki podobnie jak przy sn sie tak zdarza. Kazdy jest inny. I nie kazdy ma kase na cc.

Gość gość
Przestan si podniecac glupia autoreczko co Cie kolezanki nietrzymanie moczu obchodzi? Swiata na kafe nie zwojujesz :D kobiety i tak beda w wiekszosci rodzic sn.

Gość gość
15.47 chodzilam codziennie przez 5 miesiecy, przezylam. A jakbym po porodzie miala dalej taka przypadlosc poddalabym sie odpowiedniemu zabiegowi. Jakie wy jestescie strasznie poszkodowane przez `jakies tam dzieci`...

Gość gość
Ale niech rodzą proszę bardzo, ja tu nikogo nie namawiam do cc tylko piszę że JA wybrałam a wy to odczytujecie jako że każdej narzucam. Nie wcale nie. Nawet dobrze że wam nosa utrze takie rodzenie w bólu :-) Tego wam życzę, żebyście się poczuły jak prawdziwe siłaczki no bo bez bólu nie ma zabawy przeciez :-)

Gość gość
To w jaki sposob sie odnosisz do kobiet rodzacych sn wyglada jakbys miala zal, ze ktos ma odwage rodzic naturalnie i nie umiera ze strachu jak Ty.