Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak sił

grzyb na scianie ... jak walczyc ?

Polecane posty

Gość brak sił

blok ocieplany 8 lat temu, pod wszystkimi 3 parapetami na elewacji jest grzyb (czarna plamy zacieki, mech) wymieniłem na swój koszt wszystkie w parapety bo myslałem ze zaciekaja albo cos. nic to nie dało. pisałem do spółdzielni mieszkaniowej o usuniecie zagrzybienia ale odmówili ze niby nie maja srodków finansowych bo sytuacja jest jeszcze identyko pod 5 mieszkaniami. co moge zrobic , jak zmusic SM do usuniecia zagrzybienia ?

Gość gość
A...to ma być TEN grzyb...Masz obsesję czy co ?

Gość gość
wietrzyć mieszkanie !!! grzyb pojawia się z nadmiaru wilgoci założyć owiewniki na okna używać osuszaczy (kupisz w każdym markecie) sprawdzić wentylację czy sprawna (wystarczy do kratki przystawić zapalniczkę, jeśli płomień kieruje się do wylotu ok, jeśli odwrotnie, źle) w marketach są specjalne płyny do usuwania pleśni, miejsce gdzie pojawia się grzyb trzeba wyczyścić i potraktować tym preparatem

Gość gość
a co to niby jest twoim zdaniem ?

Gość gość
to nie grzyb, to wygląda na mech spróbuj to potraktować octem

Gość gość
omg !! przeczytłes/aś tylko tytuł dyskusji ? nalot jest na elewacj czyli zew. czesci budynku. brzydko to wyglada i chce zeby Spółdizelnia to usunełą ale sie migaja.

Gość gość
niechce sama ingerowac, uszkodze lewacje preparatami typu ocet i obciaza mnie kosztami naprawy.... jak zmusic zdministratora do usuniecia zagrzybienia ?

Gość gość
przeczytałam pierwszy post, zanim wkleiłeś zdjęcie taki nalot zawsze pojawia się od bodajże wschodniej strony, tak jak napisałam to mech podobnie rośnie na drzewach

Gość gość
wystarczy zwykłą szczotką to wyszorować ocet nie uszkodzi elewacji, bez przesady, przecież to tynk gdyby materia organiczna miała uszkadzać tynk mineralny to ptasie odchody robiłyby w nim dziury :-)

Gość gość
ocet dziury nie wypali ale np odbarwi kolor elewacji co rowna sie ze zniszczeniem .

Gość gość
no to wyszoruj szczotką na sucho i nie marudz

Gość gość
nie masz poważniejszych zmartwień?

Gość gość
wyszorowac z pod 3 okien .... wiecie ile to roboty. zew. czesc budynku klatki piwnice balkony sa własnoscia zarzadcy czemu mam wykonywac za niego robote. płace czynsze fundusze remontowe itd.

Gość gość
nie ma powazniejszych . ida do mnie znajomi i pytaja czy sie paliło czy moze ktos farba pomalował , nie to tylko grzyb !!! słąbe zmartwienie ?

Gość gość
może profesjonalna firma pomoże? U nas jak pojawił się grzyb na elewacji to cięzko bylo ustalić skąd ten problem, niby okien się pilnuje, aby zacieków nie bylo i zawilgocenia a jednak. U nas byli panowie stąd - http://www.destra.com.pl odgrzybianie i osuszanie pomieszczenia bylo przeprowadzane w tym celu i na razie spokój kolejny miesiąc.