Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BrzuszkowaSmutna

moja matka wstydzi sie mojej ciazy.

Polecane posty

Gość BrzuszkowaSmutna

Witam. Mam 24lata.od 2 lat mieszkam z nazeczonym.Jakis czas temu dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy i moja mam aktora dotychczas ukrywala przed cala rodzina,ze nie mieszkam sama i rzuciłam studia na rzecz pracy(Nasze relacje byly zawsze ciezkie, wolalam odlozyc edukacje niz mieszkac w domu rodzinnym) codziennie dzwoni i stara sie mnie przekonac,ze mam albo brac slub albo wracac do domu bo jestem Panna z dzieckiem, zmarnowalam sobie zycie, chlopak mnie zostawi i wstyd jej przed cala rodzina a my sobie nie radzimy.(ostatnio pomogla nam finansowo gdy przez pewien czas bylam bez pracy ale splacamy jej te kwote co miesiac na raty-nie chcielismy brac pożyczki w banku) Nie wiem jak sobie z tym poradzic. Jest mi ciezko, nie chcemy narazie brac slubu-wolimy oszczedzic na wieksze mieszkanie,nie jestesmy tez wierzacy a cywilny dla mojej rodziny to nie slub. Jak myslicie,czy uda mi sie Ją przekonać? Chwile nawet myślałam, żebyśmy zamieszkali u niej - odeszłyby nam koszty czynszu a i mialabym kogos do opieki nad małym ale wiem , ze nie wytrzymam sluchajac codziennie takich wyrzutów. Aż depresja mnie łapie.Czy ktoras z Was byla w takiej sytuacji....?

Gość gość
Bardzo Ci wspolczuje toksycznycj relacji z mama.Dla mojej tez najwazniejsze jest to,co ludzie powiedza,niz moje zycie...ech...ale ja tego juz nie zmienie,choc czasem boli,a jestem po 40stce.Nie przejmuj sie az tak,ciesz sie swoim zyciem i malenstwem,ktore nosisz

Gość gość
jesteś dorosła, to Twoje życie przecież...

Gość BrzuszkowaSmutna
ah ja malenstwo bardzo kocham, Moj tez nie moze sie doczekac ale prawda jest taka, ze chcialabym -szczegolnie teraz-zachowac jednak relacje z rodzina, ale tez nie wyobrazam sobie jezdzic do domu w ktorym ciagle slysze takie rzeczy.A co jak Mala sie urodzi? Chcialabym ,zeby miala kontakt z babcia a z drugiej strony-sama unikam tego kontaktu jak ognia. Dodatkowo-moja mama jest sama, ma tylko emeryture. Czesto jezdzilam tam pomoc jej w domu, cos zrobic,albo choc posiedziec-bo mimo wszystko to moja mama ale teraz to podwojnie ciezkie. Musze sie wygadac poprostu. W dodatku jesli cos sie stanie i np Moj straci prace(ja nie mam l4 bo pracowalam na zlecenie i gdy dowiedzieli sie o ciazy nie przedluzyli mi umowy,zreszta ciaza zagrozona,mam glownie polegiwac) bedziemy musieli z nia zamieszkac bo zwyczajnie nie damy rady. Jest mi bardzo przykro-dzis powiedziala mi,ze nie powinnam jechac do przyjaciolki na urodziny bo bedzie tam corka jej znajomej i zobaczy i rozpowie ze jestem w ciazy a Ona juz nie moze zniesc tego,ze ludzie wiedza o tym jakie zycie prowadze( Jakbym robila komus krzywde!phi!).

Gość gość
ja mam 22 lata i jestem w ciazy, najpewniej bede miaszkala z mama a moj chlopak u siebie bo nie chce u mnie. Mam w d***e opinie innych i Ty tez powinnas

Gość gość
20.48 wspolczuj***ardzo mocno nieodpowiedzialnego dzieciaka zamiast mezczyzny na poziomie

Gość BrzuszkowaSmutna
oh tez wspolczuje! Ale masz racje, ja mam oparcie w moim, Ty pewnie w mamie wieksze-jakos trzeba dac rade;) Dzieki!Musialam to poprostu z siebie wyrzucic a z moim nie chce o tym rozmawiac

Gość BrzuszkowaSmutna
ah strasznie tak naprawde boli mnie ta sytuacja. Nie wiem,nie mam ochoty jechac tam na wigilie teraz juz nawet,a tak sie cieszylam na swieta;( Cala noc mialam jakies koszmary,meczy mnie to , niedosc ze mam sporo swoich problemow to teraz jeszcze cos takiego uslyszec;((( W dodatku zlapal mnie totalny jadlowstret-pozostalosc z "dawnych czasow". Jesiennie bardzo.

Gość gość
Slub bierze sie w kosciele. Idzie para mlodych i swiadkowie ( . I wracacie do domu jako malzenstwo i sa skonczone wszelkiego rodzaju obgadywanki. Robiebie wesela nie jest obowiazkowe. Zmiencie troche herarchie w swoim mysleniu. A matka sie nie przejmuj, jestes dorosla.

Gość gość
Wspolczuje... Moja mamusia jest na szczescie wyrozumiala