Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąż mnie ciągnie na sylwestra a ja nie chce jej zostawiać pod czyjąś opieką

Polecane posty

Gość gość
Autorko ! Widząc ten temat myślałam, że Twoje dziecko ma 2 miesiące...a ma 3 lata ! Kobieto..wszystko da się jej wytłumaczyć przecież, że spędzi czas z ciocią itp. jeśli ją lubi to się ucieszy..idź i nie pytaj głupio..baw się dobrze, skoro masz taką dobrą opienkunkę..nawet się nie zastanawiaj, przyda Ci się trochę rozrywki ! :)

Gość fajtforlajf
Co prawda nie mam dzieci, ale kiedyś byłam dzieckiem, i z tego punktu widzenia pamiętam następujące: jeśli rodzice zostawiają dziecko z osobą, które ono lubi, to problemu żadnego nie ma, a i nawet od ewentualnej tęsknoty za rodzicami nie dzieje się żadna krzywda. Moim zdaniem spokojnie możesz iść. Większą krzywdę się dziecku robi, jak się je uczy, że jak nie ma mamusi na chwilę to świat się kończy.

Gość gość
21:24 Ty nie wymagalas, ja akurat nie musialam-sam twierdzi ze woli spedzic z nami super weekend gdzies w gorach niz isc na balange. Czasem pojdzie z kumplami na piwo, ja tez wyjde z kolezanka ale nie zostawilam swojego dziecka nigdy na noc bp zwyczajnie nie mam na to ochoty a on nie naciska i nie potrzebuje. Moje dziecko ma 1,5 roku i poki co nie mam potrzeby imprezowania a nawet jak gdzies idzoemy to moja mama przychodzi kladzie ja spac ale wracamy do domu na noc a ja nie pije.

Gość gość
Nie idz w zadnym wypadku. Jak pojdziesz to dziecko bedzie mialo uraz do konca zycia!

Gość gość
Dajcie spokój ... za czasow mojej mamy to dzieci sie zostawiało czy z dalszą ciocią czy wujkiem czy nawet sąsiadka popilnowała, a teraz to własną siostra się boją zostawić.

Gość gość
No widzisz. To, ze Ty nie masz ochote na imprezowanie to Twoja sprawa. Ale ktos, kto ma ochote pojsc na impreze, niech idzie. Dziecko pojdzie spac a jak wstanie to mamusia i tatus beda z powrotem. Nie wymagaj by inni rezygnowali ze swojego zycia bo Ty tak robisz.

Gość gość
Rany co za patologia - na sylwestra chca isc i dziecko pod opieka zostawic w glowie sie normalnie nie miesci. A to szuje! :D

Gość gość
czyli co? po prostu robię panikę niepotzrebnie? chyba spróbuję iść za radą jednej z was i dam ją na noc do cioci przed sylwestrem. a tak serio to lepiej żeby spała u niej czy po prostu przyprowadzić ciocie do nas tak by mała spała u siebie w swoim łóżku?

Gość gość
Lepiej u siebie w łóżku :))

Gość gość
21:44 owszem, ale ja nikogo nie zmuszam do podzielania mojej opinii. Jesli ktos potrzebuje wychodzic-to jest jego sprawa ja tego nie komentuje i w zadnym wypadku mnie to nie obchodzi jednak tutaj jest sytuacja ze ona ma opory przed tym sylwestrem i zostawieniem dziecka a wszyscy zarzucaja jej ze jest toksyczna matka-a niby czemu? To jest jej zycie, jej dziecko, jej rodzina i jej wybor

Obojętnie. U tak małego dziecka naprawdę nie ma to większego znaczenia że rodzice raz na rok nie wrócą na noc.

Gość gość
Nawet jak 3latek wstanie w nocy to najgorszy scenariusz to taki ze bedzie sie chcialo w srodku nocy bawic. Po godzinie max dwoch padnie i przespi do rana. 3Letnie dziecko to nie noworodek!! Jakbym miala z kim mojego niemowlaka zostawic to tez bym poszla

Gość gość
No jasne, ze strach przed zostawieniem 3latka z ciocia, ktora dobrze zna jest toksyczne. Ludzie pepowine odcina sie po porodzie a nie w wieku 18 lat

Gość gość
prowo, nie ma tak głupich matek:O

Gość gość
a jak będzie płakać o mnie?

Gość gość
A jak sie posra ze strachu zaczadzi ciocie i ona zemdleje? Myslicie ze to mozliwe?

Gość gość
ja to tylko czekam aż bedę mogła gdzieś wyjśc z mężem. Nie przeszkadza mi zostawienie dziecka z babcią, nianią czy kims zaufanym.

Gość gość
ona ma 3lata a nie 3 dni!!!