Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozliwa ciaza? Moze ktoras miała podobnie :)

Polecane posty

Gość gość

Witam Panie które z zyczliwoscia moga podzielic sie swoim doswiadczeniem. Wiem, ze zadna nie zastapi lekarza itd.. ale pytam z czystej ciekawosci o wasze doswiadczenie :) Kochalam sie w plodne dni i staramy sie o dziecko, dopiero za tydzien bedzie czas oczekiwanej miesiaczki. Tym czasem ja od kilku dni cos nie za dobrze sie czuje.. Mam zawroty głowy, uczucie "czopka" w gardle jakbym miala wymiotowac ale tak nie do konca... (dziwne uczucie), z dnia na dzien co raz wieksza zgage, na piersiach zobaczylam kilka widocznych żył, ale nie sa obolale. No i temperatura ciała utrzymuje sie rowne 37 st. Nie jestem "wariatką" (z przymrużeniem oka;)) ktora juz sie cieszy ze jest w ciazy itd, ale te objawy daly mi do myslenia.. Zaczelam sie zastanawiac czy to moze ciaza. Ale trzezwo myslac, mozliwe sa objawy tak wczesnie?? Zrobiłam test ale wyszedl negatywny.. Myslicie ze jak go powtorze za tydzien to moge sie spodziewac dwoch kreseczek? :) Pytam z czystej ciekawosci, nie nakrecajac sie... Jak było u was :)

Trochę wczesnie tydzień po ale nie mówię nie;-) bo jak ktoś odbrze zna swoje ciało to takie rzeczy wyłapuje. Za kilka dni mozesz zrobi test z krwi. On tak wczesna ciażę moze wykryć,

Gość gość
ja 5 dpo miałam zawroty głowy i uderzenia gorąca...:-) najgorsze były kołatania serca, masakra takie palpitacje

Gość gość
Przy pierwszej ciąży miałam objawy (bolące piersi, zawroty głowy, senność) mniej więcej w terminie spodziewanej miesiączki. Teraz dopiero czekam na @ której termin jest lada dzień i już od tygodnia nam jakieś objawy. .. chyba sobie wkręcam i mam ciążę urojoną. Ale te Twoje żyły na piersi oraz podwyższona temperatura to może być TO! Na Twoim miejscu zrobiłabym test ponownie za parę dni. Powodzenia :)

Gość gość
Serdeczne dzieki za Twoja odp :) Za tydzien mam termin miesiaczki wiec wtedy juz chyba test powinien byc wiarygodny... Te objawy tez mi sie wydawaly stanowczo za wczesnie.. ale wydaje mi sie ze znam siebie dosc dobrze... Moze to chyba rownie dobrze byc jakis wirus jesienno zimowy.. A jak jest z tym badaniem krwi? Ide i mowie ze chce prywatnie zrobic badanie z krwi na ciaze? :D :D

Gość gość
Ja nie miałam żadnych objawów na tak wczesnym etapie. Nawet brzuch pobolewałam mnie tak delikatnie jak na okres ale go nie dostałam, wiec zrobiłam test ....pierwszy wyszedł pozytywny lecz jedna kreseczka była trochę blada ...Powtórzyłam test za 3 dni i obie kreski były juz mocno czerwone :) No a teraz oczekuje do lutego na narodziny naszego pierwszego dziecka :) Dodam jeszcze tylko, że choć jesteśmy zdrowi i wszystkie badania były ok starania zajęły nam ponad pół roku. Więc nawet jeśli tym razem sie nie uda to w końcu bedzie upragniona ciąża :). Najlepiej zeby sie upewnić zrobić test z krwi Hcg

Gość gość
a i zapomniałam wspomniec ze test wyszedł pozytywny dopiero tydzien po spodziewanej miesiaczce, aczkolwiek wczesniejszy robiłam w dniu spodziewanej miesiaczki. w dniu @ idz na bete, bo z testami jest roznie

W kazdym laboratorium robią ok 30 zł kosztuje. Mówisz ze chcesz zrobic beta hcg lub na ciąże z krwi. Zwykle po południu juz wynik jest/

Gość gość
Tak idziesz do analityki najlepiej prywatnie bo nie ma kolejek i prosisz o test na obecność ciąży beta Hcg kosztuje chyba około 30 zł. Ale wykryje ciąże juz po 7 dniach od zapłodnienia :) pozdrawiam !!

Gość gość
Dziewczyny jestescie kochane :) dzieki za okazanie wsparcia :) Mamy juz jedno dziecko i przy pierwszej ciazy tez dopiero sie zorientrowalam po terminie miesiaczki... A pierwszym objawem byla krew z nosa :/ Ale jak to mowia, kazda ciaza moze byc inna... Powidzenia dla Pani wyzej :) moj pierwszy skarbek tez jest z lutego ;-)

Gość gość
a z takich ciekawostek to dodam ze do tych objawow zdziwilo mnie najbardziej ze kawa przestała mi smakowac :D

Gość almette88
Ja pierwsze objawy miałam przed terminem spodziewanej miesiączki ale u mnie test wyszedł pozytywny(bardzo słaba druga kreska). A zanim zrobiłam test to czułam silne kłucie jajnika(jak się potem powiedziałam od lekarza z tego jajnika była owulacja i zaczęła się produkcja hormonów utrzymujących ciąże-dlatego bolało), było mi bardzo ciepło(podejrzewam że temperaturę miałam podwyższoną) oraz w dniu zrobienia test(około 5 dni przed spodziewaną miesiączką) zrobiło mi się niedobrze w sklepie-dopiero ten objaw mnie zaniepokoił. To był nasz pierwszy cykl starań i absolutnie nie doszukiwałam się objawów a jednak pojawiły się dość wcześnie. Piersi nie bolały mnie jakoś bardzo, normalnie jak przed okresem, żyłek też nie zauważyłam(zresztą do tej pory ich nie mam a jestem w 20 tc;))

Gość almette88
A kawa rzeczywiście odrzucała mnie prawie od razu:) Także 3mam kciuki:)

Gość gość
Ja z 9.44 tak bardzo bym chciała żeby moja ciąża nie była tylko urojona ;)

Gość gość
o kurczaki mnie własnie pierwsze co to ta kawa zdziwiła! Uwielbiam wypić dwie kawki zawsze rano :P A tu prosze ani jednej nie wypiłam do konca :) Ale tak trzeźwo myslac moze to moja psychika sobie "wkręca"... ajjj chciałabym juz wiedziec :)

Gość gość  założycielka tematu
Trzymam za ciebie kciuki aby to były prawdziowe objawy :)

moze jeszcze ktos cos :)

Gość gość
No ja nie mialam i nie mam zadnych objawów a jestem w połowie 3 m-ca;-). Nawet niby okres dostałam, a test pozytywny dopiero tydzień po tym niby okresie.

achh to tylko po za zdreoscic :) bo wiekszosc objawow jednak nie nalezy do przyjemnych

Gość gość
Witam mam taki problem miesiac czasu bralam tabletki po czym odstaeilam z przyczyn losowych w ciagu miesiaca wspolzylam z chlopakiem noe zabezpieczajac sie niby okresu dostalam ale jakis taki dziwny byl zaczelam brac znowu tabletki no bo okresu dostalam wszystko ok okres sie skonczyl pare dni po poszlam "siusiu" strasznie duzo krwi ze Mnie polecialo nigdy w zyciu tyle noe widzialam stwierdzilam ze to nerwy bo rozstalam sie z chlopakiem jednak jakos mi nie dawalo spokoju to wszystko zrobilam test ciazowy i pierwszy wyszedl mi pozytywnoe robilam Go po poludniu na drugi dzien zrobilam dwa i wyszly negatywne mimo wszystko ten pierwszy pozytywny jakos mi nie daje spokoju moze to jakaies zaburzenia ze odstawilam tabletki znowu zaczelam brac...codziennie sie zbieram do lekarza ale boje sie noe wiem co myslec fakt bardzo dziwnie sie czuje ale tlumacze sobie ze to nerwy spowodowane rozstaniem...co Wy o tym myslicie? :(

Gość gość
Kochana w tym wypadku to chyba tylko lekarz wyjaśni co sie stało... Moze Twoj organizm tak zareagował na takie "kombinowanie" z hormonami. Idz i sie dowiedz a nie zamartwiaj :)

Gość gość
Zostalam sama...zanim dostane sie do lekarza to sie zejdzie piza tym bardzo sie boje...

to idz na badanie z krwi na ew. wykrycie ciązy tak jak mi dziewczyny proponowały :)

Gość gość
Dlugo sie na wynik czeka?

Gość gość
tego samego dnia popoludniu lub na drugi dzien masz wynik. patrzylam w necie to wyniki nawet na emila niektore laboratoria wysyłaja

A moze doszły Panie któtre zechciałyby sie podzielic swoim doswiadczeniem? :) Do tego wszystkiego mam uczucie jakby kłucia w pochwie i miedzy wargami.. Dziwne takie... Moze to jakas infekcja... hmm

Gość gość
I taki jasno zółtawy sluz...

?