Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malująca mama

kolory do pokoju małej dziewczynki

Polecane posty

Gość malująca mama

witam, od pewnego czasu nosze się z zamiarem przemalowania pokoju córki.Jest mała ma niecałe dwa lata ale pokoj wymaga odświeżenia, my niedługo będziemy mieć wlasna sypialnie wiec pokoj będzie tylko dla niej. meble wlasnie przemalowuję na bialo. na podłodze jest parkiet ale dość stary, po poprzednich właścicielach wiec planuje zakup cieplej miękkiej wykładziny na caly pokoj. musze dodac ze pokoj to typowy "wagon"-wąski a dlugi, 2,20 na 5.40, z czego na krótkich scianach jest okno a na przeciw centralnie osadzone drzwi. myslalam aby pomalować go na 3 kolory tzn sciana z oknem i drzwiami miałaby być biała, natomiast jedna dluga jasno fioletowa a druga miętowa, ale myslalam żeby rozbic jednolitość białym i zrobić pionowe pasy, dość grube co optycznie skroci pokoj. nie umiem się zdecydować jednak czy robic pasy bialo fioletowe czy bialo miętowe...no i nie wiem czy fiolet-zaznaczam jasny!-jest dobry do tej miety. typowy róż odpada, ewentualnie taki blady, myslalam tez o czyms niebieskim, szarym, ale tez chciałam szara-jasna wykladzine wiec może byłoby za szaro. co mi polecicie, jaki zestaw kolorow o których mowie będzie fajny:)????

Gość gość
może pasy biało - kawowe (taka kawa z mlekiem) ewentualnie mięta

Gość malująca mama
no myslalam o tych bialo bezowych/kawowych pasach tylko jakos z mieta nie bardzo mi podchodzą a uparlam się na ten kolor-może niesłusznie i mam dylemat. może zapropozuje ktoś innych zestaw cieplych pastelowych kolorow?? :) lubie fiolety, szarości, ta mieta jest mila dla oka , mammy dość ciemny ten pokoj wiec musze mieć jasne kolory, odpadają czerwienie,pomarancze i jak wspominałam wsciekle dziewczecie róże...

Gość gość
Wchodzac tu od razu pomyslalam o fiolecie i jasnej limonkowej zieleni w pastelach :) jesli chodzi o te pasy to zrobilabym wlasnie bialy z ta limonkowa zielenia lub jak jednak wolisz, z mieta.

Gość malująca mama
dzięki jeszcze ktoś się wypowie?? :P

Gość gość
Wejdz na stronę inspiracje leroy merline i tam cos ciekawego znajdziesz. Korzystalam z tej strony jak urzadzalam swój dom. Niektórzy odwiedzajacy mnie mysla ze mialam dekoratora wnetrz a ja tylko podpatrzylam :)

Gość gość
Znalazlas cos dla corki?

Gość gość
Do małego pokoju najlepiej jasne kolory. Może beż. Ale proszę nie róż.

Gość gość
no wlasnie autorka nie chce różu.... polecam szarości ale wszystko zależy od jasności pokoju.

Widziałam podobny pokój jeśli chodzi o wymiary, mieszka w nim 6-letnia dziewczynka i pomalowany był w ten sposób, że ściana z oknem, sufit i ściana z drzwiami były liliowe, a dwie duże ściany jasno oliwkowe. Pokój był podzielony na strefę do zabawy - blisko okna i oddzieloną półką strefę do spania. Nad łóżkiem była jakaś fototapeta z lasem. Może z opisu nie brzmi to specjalnie, ale wyglądało naprawdę ładnie :)

Gość malująca mama
no fakt nie przekonało mnie to ;) mysle ostatnio tez nad jedna scian żeby pomalować ja na szaro tzn pol sciany w pionie na szaro pol na bialo i na tej bieli dwa pasy szare w pionie na przemian z białymi przy oknie a przeciwlegla sciana jakiś jasny fiolet/blady róż...mam mętlik w glowie. z drugiej strony może jakiś mocniejszy akcent czyli turkus z biela na jednej i biala sciana druga, + szara wykladzina...sama nie wiem...ech

Gość PIXERS
malująca mama wiele inspiracji możesz znaleźć na naszej stronie: http://pixers.pl/fototapety/do-pokoju-dziewczynki Na stronie znajdziesz wiele inspiracji przygotowanych przez naszych grafików specjalnie do pokoju dziewczynki. Jesteśmy zdania,że czasami warto jest uciec od przesłodzonych oraz mdłych róży i innych pasteli na rzecz mocnych kolorów. Na czasie są wzory przedstawiające akwarele oraz te geometryczne.

Gość gość
Myślę że tych kolorów to trochę zbyt dużo jak na jeden pokój małej dziewczynki ;) ... Zamiast mięty lub fioletu polecałabym jasną szarość , a na białą ścianę nakleić tapetę w pastelowe pasy bądź pomalować na pasy wykorzystując użyte na sąsiadujących ścianach kolory. Po więcej inspiracji dziecięcych zapraszam tu: http://viewer.zmags.com/publication/6c8752e2#/6c8752e2/1