Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka522258

Niedowaga a przebieg ciąży

Polecane posty

Gość Agnieszka522258

Witam, chciałabym, aby podzieliły się ze mną swoimi doświadczeniami dziewczyny, które miały niedowagę w ciąży. Ja całe życie miałam niedowagę, nie dam rady przytyć, moja pierwsza ciąża zakończyła się porodem w 36 tygodniu, dziecko na szczęście jest zdrowe, wyniki miałam przez całą ciążę idealne, nikt z lekarzy mi otwarcie nie powiedział, że moja zagrożona ciąża (miałam skurcze od 21 tc) wynika z niedowagi, musiałam leżeć przez cały czas, byłam kilka razy w szpitalu pod pompą. Minęło już 5 lat, chciałabym mieć kolejne dziecko, ale się boję. Proszę o opinię kobiet, które też były w takiej sytuacji.

Gość gość
A ile ważysz i przy jakim wzroście?

Gość Agnieszka522258
Przy 1,60 m ważę 40 kg :(

Gość gość
nie widze problemu zebys zaszła w druga ciaze. ja wazyłam przed ciaza 44kg . zaden ginekolog nie powiedział mi ze waze za mało (a nawet jakby mi powiedział to co z tego kto próbował przytyc ten wie o czym mówię.) tez urodziłam w 36 tyg ale z powodu skracajacej sie szyjki macicy. oprócz tej nieszczesnej szyjki wszystkie wyniki moje i dziecka były ksiazkowe, przytyłam przez cała ciaze około 15kg niestety praktycznie nic mi juz z tego nie zostało:-(((

Gość gość
ja wazyłam 40 kg przy wzrosci 167 ;) urodziłam 3 dzieci naturalnie o czasie, wazyły 3500 3900 i 3200 ;) nie miałam zadnych problemów z donoszeniem i porodami

Gość gość
Może jeszcze ktoś się wypowie?

Gość gość
wzrost 160 waga 43 kg przed ciaza. na poczatku schudlam jeszcze dwa kg, bylo to spowodowane zmiana diety - nie mialam ochoty na slodycze, odeszla cola, napoje slodkie:). wszystko w porzadku. jedyne co lekarz mowil, ze malo tylam na poczatku ciazy, ale w trakcie wszystko wyrownalo sie. Twoja niedowaga nie jest duza. Najwazniejsze czy masz dobre wyniki i sama wiesz czy racjonalnie odzywiasz sie. Jezeli wszystkie wyniki przed ciaza sa w porzadku np. czy masz regularny okres nie ma czym sie martwic.

Gość gość
Ja ważyłam 42 kg przy wzroscie 160 cm. Tak samo jak dziewczyny piszące wcześniej, zawsze męczyłam się żeby przytyć choć trochę ale nigdy się nie udawało :( W dzień porodu ważyłam 54 kg. Też miałam obawy czy dziecko będzie zdrowe itd, ale urodziło się po 40tc, poród naturalny, 3400, 55 cm, 10 pkt. Teraz ma 5 lat 120 cm i 24 kg :) Zdrowy i mądry chłopak :D Mi po porodzie nie zostało nic kilogramów, ale po tych 5 latach powolutku udało mi się przytyć do 48 kg :D Także jeśli mimo niedowagi jesteś zdrowa, wyniki masz ok to sądzę, że możesz próbować :)