Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwone plamki na ciele u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moje ponad roczne dziecko ma takie czerwone plamki na ciele. Co to jest ? Są one na rączkach, na łokciach i zgięciach, na kolankach, łydkach z tyłu a przede wszystkim większe plamy są na udach z tyłu, tak pod pupcią. Spotkałyście się z czymś takim ???

Gość gość
Mój synek to miał tydzień temu i zeszło, kąpałam w oilatum, nie dawałam jajek i bananów, nasz pediatra za bardzo nie wiedział od czego to jest.

Gość gość
Moze ospa? Moj niespełna dwulatek juz ja przeszedl,bylam w szoku bo nie chodzi do przedszkola,a zarazil sie od dziecka znajomej kiedy ta nie wiedziala jeszcze ze jej syn zlapal ospę.

Gość gość
A moze to jest azs ?

Gość oliwerra
może to rzeczywiście jakieś zmiany atopowe. Polecam wizytę u alergologa bądź dermatologa. A do tej pory możesz to posmarować Dermaveelem, powinno pomóc, to krem na azs bez sterydów i bez recepty.

Gość gość
Moja córka miała takie coś i okazało się że jest to dość nie fajna choroba, u niej akurat oprócz tych kropek i później sinakow nic więcej się nie działo ale wiem ze może atakować narządy wewnętrzne. Nazywa się Choroba Schönleina-Henocha