Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO O TYM MYŚLICIE

Polecane posty

Gość gość

jedno dziecko - więcej kasy, stać nas będzie na jakieś małe wyjścia małe przyjemności, zrobimy balkon - jest już troszkę podrośnięte zaraz będzie samodzielnie chodzić zacznie mówić, jeszcze tylko odpieluchowanie i mogę zapomnieć o niemowlęctwie - jest przesłodkie - za rok albo półtorej wracam do pracy a mała do przedszkola - wreszcie będziemy mogli troszkę pojeździć a nie być zamknięci w 4 ścianach dwoje dzieci - duuuuużo mniej kasy, w sumie życie od 1 do 1 - żadnych extra wyjść, wyjazdów - znowu przechodzić okres niemowlęcy, nieprzespane noce, stres - problemy z mobilnością bo z dwójką zawsze trudniej - zresztą brak kasy - wydłużyła by mi się przerwa w pracy o dodatkowe 2 lata - nie zrobilibyśmy balkonu czego bardzo byłoby mi brak - mało czasu mielibyśmy dla siebie a i tak teraz niby go mamy ale nad związkiem musimy jeszcze popracować - ale....... jest we mnie tęsknota tak głęboko w sercu za dużą rodziną, łzy leca mi do oczu bo widze że chyba nici z tego .... Co o tym myślicie ?

Gość gość
ja bede miala jedno

Gość gość
naprawdę mi ciężko odnalazłam się w macierzyństwie Tak mocno pokochałam to bycie mamą Córeczke mamy cudowną Jak ja żałuje ze nie przytrafiły mi się bliźniaki Wiem że zawsze będę miała w sercu rane jak pozostanę przy jednym ale może z czasem to minie ....

Gość gość
Jestes chora. Lecz sie kobieto

Gość gość
z czego mam się niby leczyć ?

Gość gość
co ty z tym balkonem, bo nie lapie :O ....?

Gość gość
to koszt 30 tysięcy nie stać by nas było by go wybudować

Gość gość
Znalam taka jedna, co tez tak wszystko miala zaplanowane i...... urodzila piateczke kochanych bobaskow. Zyje , maja sie wszyscy swietnie. co ty za p*****ly opowiadasz kobieto, jutro mozesz nie zyc, moze zachorowac twoje dzieciatko, twoj maz moze oslepnac,,, przestan tak wszystko planowac, - zyj.zyj.

A co tu myśleć???? Przy tak małym zapasie kasy zastanawiałabym się czy mnie w ogóle stać na dziecko, a o drugim nawet bym nie myślała :o A Ty po prostu optymistycznie zakładasz, że mąż np nie straci pracy, że wszyscy będziecie zdrowi...itd...

Gość gość
30 tys za balkon ????? Zloty ma byc czy jak ???

Gość gość
łącznie kasy mamy 4300 plus rzadko jakieś kilka stówek

Gość gość
nie mamy rat ani kredytów trochę odkładamy bo mam zawód w którym musze się dokształcac

Gość gość
a ja bym chciała chociaż jedno :(

Gość gość
ja tez mam taki dylemat. jak corka miala 2 latka, baardzo chcialam drugie. nawet sie staralismy chwile,moze 4 cykle, jednak nie zaciazylam. pozniej zajelam sie soba,praca,corka poszla do przedszkola. obecnie ma 7 lat. a ja coraz czesciej mysle o drugim. sama mam 30. niby mam czas,ale ile? niby chce, ale nie chce? pare razy uslyszalam,ze jestem egoistka. moja corka ma swoj wielki pokoj, my sypialnie i salon. moze i jestem egoistka,ale pierwsza mysl,to taka,ze corka nie bedzie miala tego,co ma teraz,ze wszystko na pol itd. tez myslalam,czemu nie urodzilam blizniakow:) teraz ciezko mi sie zdecydowac. mimo,ze meiszkam za granica, lubie dotychczasowe swoje zycie, tyle,ze czegos mi brak...