Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego mimo że odłożyłam prostownice

Polecane posty

Gość gość

i przez cały rok jej nie używałam to włosy i tak miałam zniszczone nawet od czubka?:o fakt że włosów nie obciełam radykalnie jedynie podcinałam końcówki bo szkoda mi było a miałam je długie, ale przecież w takim razie powinnam mieć je do połowy zdrowe a do połowy zniszczone a nie całe :o czy to dlatego że pękały dalej? zna sie ktoś na włosach? w tym roku je radykalnie ściełam z długich do ramion i chyba odrastają teraz zdrowsze, jakby trochę się poprawiły

Gość gość
może są wypalone aż do cebulek :o

Gość gość
włosy farbuje ale tylko odrosty zawsze, nie farbuje często włosów bo odrosty nie różnią się jakoś bardzo kolorem od moich naturalnych

Gość gość
bo wlosy juz przepalone same se nie zregeneruja. Stopniowo podcinaj im wiecej tym lepiej, olejuj wlosy mozesz tez jakies suplementy brac przez zime

Gość gość
a jakich kosmetyków do włosów używasz. Bo to może być przeproteinowanie włosów wtedy włosy wyglądają jak spalone.

Gość gość
używam przeróżnych maseczek i odżywek stale coś nowego kupuje bo mam nadzieje nikłą że coś im pomoże, kupuje drogeryjne dove, gliss kur, radical ze skrzypem, przeróżne wcierki, oleje, miałam też fryzjerskie maseczki z Kallosa Crema Latte i jeszcze taką w mietowym pudełku, ciężko mi wymienić wszystko bo naprawde sporo tego zużyłam i nie pamiętam wszystkich nazw:o piłam też skrzyp polny, pokrzywe, nic nie pomaga, włosy mam w miarę miękkie jedynie pod spodem, reszta sucha :( już mi ręce dawno opadły, nic nie pomaga, może jedynie zgolenie na zero pomoże :classic_cool: ale nie wiem... a jak mogłam je przeproteinować? i co z tym zrobić?:o

Gość gość
Jak w kosmetykach są proteiny(w większości tych drogeryjnych są) to po prostu po jakimś czasie się nadbudowują na włosach. Radziłabym oczyścić włosy(szamponem z jakimś prostym składembez silikonów itp.) a później zwracać uwagę na skład kosmetyków :o

Gość gość
Wszystkie Wasze włosy na głowie są martwe. Nie ma w nich ani grama życia. Nic przez nie nie przenika. Włos gdy tylko opuści cebulkę jest martwy. Autorka postu już złego dokonała i to jest, jak widać na jej przykładzie, nieodwracalne. Nie martw się autorko, wiemy że chciałaś dobrze :) Nie wyszło.

Gość gość
ostatnio używam szamponu babydream tego dla dzieci ;) bez SLS czy taki jest dobry?

Gość gość
dobry :)

Gość gość
czyli co jeszcze złego zrobiłam oprócz używania kiedyś prostownicy?:o

Gość gośćinkaa
Moim zdaniem używasz za dużo różnych kosmetyków, jesl;i suszysz suszarką odstaw ją, myj włosy w ciepłej wodzie ale spłukuj chłodną, nie wycieraj ręcznikiem nie trzyj ich, zakręć ręcznik i pozwól aby woda się w niego wchłonęła. rozczesuj włosy przed myciem, nie czesz ich gdy są mokre, poczekaj aż wyschnął. odstaw na razie wszystkie odżywki i maseczki, kup jakiś delikatny szampon dla dzieci. Nie używaj pianek do układania, lakierów, żeli. Niech twoje odpoczną od tej chemii, obciążasz je, dlatego są matowe, i wydają się być zniszczone. Zadbaj o dietę, możesz jakieś suplementy brać, poczytaj co jest dobre na włosy. Możesz kupić jedwab na przykład bio silk, taki w małej buteleczce, czasami jest w biedronce, bierzesz dosłownie kropelkę i przeciągasz po włosach zaczynając od końcówek. Ułatwia rozczesywanie i wygładza włosy:) Mam długie blond włosy, naturalne ale są cieniutkie i delikatne dlatego ja właśnie nie używam praktycznie żadnych kosmetyków, tylko szampon bambi rumiankowy i ten jedwab.

Gość gość
na blogach przeczytałam że powinno włosy oczyścić się szamponem z sls wiec dobry chyba nie jest :o

Gość gość
to moge myć włosy z babydream? nie wiem w kończy czy używać tego SLS czy nie :( a biosilk ma alkohol w składzie to boję się że je przesuszy jeszcze bardziej

Gość gość
nie rozumiem tej obecnej chorej mody na prostowanie wlosow, farbowanie co miesiąc, niszczenie ich w rozmaity sposob, po co wy to sobie robicie, czemu to ma sluzyc? i tak piekniejsze nie bedziecie. Ja mam 30 lat, nigdy nic z wlosami nie robilam, kiedys tam sporadycznie papiloty na glowie, farbowalam kilka razy w zyciu na jasny blond ale potem dalam sobie spokoj i juz od ponad 5 lat mam swoje naturalne ciemny blond, wlosy mam ladne, geste, mocne. Nie rozumiem takiego cudowania, to chore dla mnie. Facet i tak was zostawi i zdradzi jak mu sie znudzicie chocbyscie codziennie mialy inną fryzurę i inny odcien farby na wlosach.

Gość gośćinkaa
gość dziś na blogach przeczytałam że powinno włosy oczyścić się szamponem z sls wiec dobry chyba nie jest pechowiec.gif XX Jeśli ktoś używa kosmetyków lakierów żeli maseczek, pianek to rzeczywiście taki szampon dla dzieci nie wystarczy, ale chodzi o to żebyś ty przestała tych kosmetyków używać. Wtedy twoje włosy się oczyszczą, bo to jest błędne koło.

Gość gośćinkaa
Ja mam suche włosy i ten bio silk mi nie szkodzi nie przesusza ich bardziej. Ja już sama doszłam i wiem jak niektóre szampony potrafią obciążać włosy, moje włosy sa cieniutkie i po niektórych szampnach sa takie ociężałe, szytwe, matowe, nie uzywam odżywek bo też obciążają włosy. Robię tak jakmówiłam szampon dla dzieci, zero suszarki, rozczesywanie przed myciem mycie w ciepłej wodzie ( nie za gorącej) spłukiwanie chłodną ( chłodna zamyka łuski na włosach, a gorąca otwiera). Spróbuj, inaczej się nie dowiesz czy Ci to pomoże. Zobaczysz jakie całkiem inne włosy będziesz miała po tej chłodnej wodzie.

Gość gość
ale ja nie używam żeli ani lakierów, jedynie odywki i maski:o czy z nich też mam zrezygnować? tyle że bez odżywek moje włosy będą całkiem nie dorozczesania

Gość gość
chłodną wodą też je zawsze spłukuje ;)

Gość gość
a może używać szamponu dla dzieci i tylko jednej odżywki? co za różnica czy biosilk czy inna odżywka? odżywkuje włosy bo bez odżywki mam włosy całkiem sztywne

Gość gość
gość dziś ale ja nie używam żeli ani lakierów, jedynie odywki i maskipechowiec.gif czy z nich też mam zrezygnować? tyle że bez odżywek moje włosy będą całkiem nie dorozczesania Xx Tak masz zrezygnowac z tych odzywek i masek a włosy rozczesz przed umyciem, gdy je będziesz spłukiwać to przechyl głowę do tyłu tak aby woda pionowo po nich spływała, potem zawiń w ręcznik i nie wycieraj tylko poczekaj az woda sie w niego wchłonie, zdejmij ręcznik i poczekaj az włosy same wyschnął nie używaj suszarki. Gdy wyschnął zobaczysz jakie będą mięciutkie i gładkie i na pewno je rozczeszesz.

Gość gośćinkaa
Bio silk nie obciąża tak włosów, przynajmniej moich jak odzywka:)

Gość gośćinkaa
Moje włosy mają tendencje do kołtunów i ja nie używam odzywki ale m sposób m :) a ten bio silk tez pomaga rozczesywać :) Ale spróbuj sobie z tą odzywka jak chcesz. Tylko używaj jednej i nie zmieniaj co chwilę:)

Gość gość
dziękuje wam za rady, tak wiec zrobie, będe używać jednej odzywki albo spróbuje bez może jedynie troche biosilka bede nakładać, w każdym razie już nie bede kupować nowych odżywek i masek

Gość Urszak
Autorko, chcè Ciè pocieszyc, ze z biegiem czasu twoje włosy wrócą do formy. Czemu prostowałas wlosy? Pewnie miałas gèste, falowane..Ale znów takie bèdą. Cierpliwosci.

Gość gość
A kto sie zna na skladach, czy taki sklad maski jest ok? I czy nia mozna przeproteinowac wlosy? Aqua (Water), Cetearyl Alkohol*, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Behetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate*, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Polyquaternium-10, Panthenol, Sodium Benzoate*, Parfum (Fragrance), Citric Acid*

Nie znam siè a ty nie szalej z tymi preparatami. Przez lato spaliłam wlosy sloncem, i fryzjerka wrècz nakazala mi, bym po kazdym myciu nakladala balsam, taki do splukiwania. Potem, na wilgotne wlosy mialam rozpylac odzywkè z keratyną. Tak robiè od wrzesnia, przycinam tylko koncówki, a cale włosy zdecydowanie siè poprawiły, odzyły. Biorè potas z selenem w tabletkach, i magnez.