Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego gdy patrze nocą w niebo to nie widzę gwiazd i drogi mlecznej ?

Polecane posty

Gość gość

tylko pojedyncze gwiazdy a na filmach czy dokumentach widac bardzo duzo gwiazd, droge mleczna To jakis fotomontaż ?

Gość gość
bo za dużo światła tam skąd oglądasz niebo. Na jakiejś wsi gdzie malo domow pewnie byś widział ladnie gwiazdy

Gość gość
Na wsi raczej tez nie zobaczysz, przyczyna to tzw smog świetlny. W Polsce powszechne jest oswietlenie uliczne, ktore daje rozproszone swiatlo ''zolte'', nowe latarnie mają swiatlo biale ledowe skierowane w ulice, ale to ciagle rzadkosc. Gdybys pojechala gdzies daaaaaleko od miast, duzych tras i wsi to bys zobaczyla :)

Gość gość
oo ja też miałem te lampy http://greenie-world.com/pl/produkty/13-oswie tlenie-uliczne-i-przemyslowe są bardzo mocne i długotrwałe. kupiłem spory czas temu i dalej się trzymają. i dobra obsługa. wszystko na czas, bez komplikacji. żadnych problemów. zamówiłem z montażem. no a co najważniejsze oczywiście cena bardzo dobra. nawet powiedziałbym że za niska jak na taką jakość, więc widać, że dbają o klientów.

Gość Exoros
światło lamp powoduje, że niebo jest zbyt jasne by widzieć tysiące gwiazd i Drogę Mleczną. Tylko z dala od miast i innych źródeł światła pozwala zachwycać się nocnym niebem. Jakąś szansą na podziwianie gwiaździstego nieba jest zakup przyzwoitej lornetki - na przykład Nikon Aculon 10x50 .

Gość gość
Nikon Aculon 8X42 też się nada a tańszy i bardziej uniwersalny ze względu na mniejsze rozmiary.

Gość zadowolonyx
oo ja też miałem te lampy http://greenie-world.com/pl/produkty/13-oswietlenie-uliczne-i-przemyslowe są bardzo mocne i długotrwałe. kupiłem spory czas temu i dalej się trzymają. i dobra obsługa. wszystko na czas, bez komplikacji. żadnych problemów. zamówiłem z montażem. no a co najważniejsze oczywiście cena bardzo dobra. nawet powiedziałbym że za niska jak na taką jakość, więc widać, że dbają o klientów.