Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do MAM dzieci które mialy problemy ze skórą pioracych w hipoalergicznych płynach

Polecane posty

Gość gość

Moja córka (ma 14,5msc) i mąż mają problemy ze skórą, corka suche plamy na łokciach od zewnątrz plus czasem gdzieś indziej wyskoczy ,mąż to samo tylko jemu wyskakuje na klatce lub bokach . i Pierzemy w LOVELLI wszystko. Czy są mamy które miały takie problemy zmieniły lovellę na coś innego i było ok? Może jakiś biały jeleń? Albo zwykły perwool? Zaznaczam że piorę tylko w płynie i chce aby tak zostało. Doradzcie coś z własnego lub nie doświadczenia.

Gość gość
zaraz cie zjada ze nie pytasz mamy albo tesciowej bo nie masz wsparcia ::D a tak poza to zmien proszek albo jakis krem :) sprob tez z bialym jeleniem to niby pomaga :)

Gość gość
One są eko piorą w orzechach. Ja zmieniałam kosmetyki i dostawałam tez maści na receptę.

Gość gość
Mój syn jest alergikiem i próbowałam wszystkiego. Dla mnie osobiście, czy prałam w Białym Jeleniu, czy w Loveli, czy w Arielu nie widziałam różnicy, za to ogromną różnicę widziałam w używaniu emolientów.

Gość gość
U nas działało tylko pranie w płynie dla niemowląt (akurat i Lovela i Jelp się sprawdzały, ale ze względu na cenę używaliśmy płynu marki własnej Auchan), tyle że wszystko musiałam obowiązkowo prasować. Sam pranie nie pomagało. Prasowałam body, skarpetki, spodnie, bluzki- słowem, wszystko co miało kontakt z ciałem. No i emolient obowiązkowo do kąpieli, dodatkowo krem dla alergików... na szczęście minęło. Teraz ma ponad 3 lata i fakt, delikatną skórę ale wystarczają zwykłe niemowlęce kosmetyki.

Gość gość
Lovella i jelp bardzo uczulają, spróbuj prać w płatkach mydlanych, ja kupuję w tesco lub realu - paczka ok 5 zł. trzeba je przed praniem rozpuścić w gorącej wodzie i wlać do komory tam gdzie proszek. zrób dodatkowe płukanie i prasuj dziecku ubrania. przecież ją to swędzi, nie zmieniłaś jej proszku mimo uczulenia?

Gość gość
kup płatki mydlane, są łatwe w użyciu, dobre nawet dla alergików. prasuj ubrania.