Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewica a usg transwaginalne, reakcja gin

Polecane posty

Gość gość

hej, jestem dziewicą, taką już trochę po 20 miałam już ze 3 razy w życiu robione usg waginalne poszłam do nowego ginekologa, nie badała mnie (poszłam po skierowanie na badanie tylko) i była zdziwiona, że chciałam skierowanie na transwaginalne i zapytała "jak to możliwe, że pani jest dziewicą i robi to usg?" nie wiedziałam co jej odp, też tak macie czy ja po prostu nie mam tej błony albo mam ją elastyczną? :/

Gość gość
to nie prowo, po prostu pytanie :)

Gość gość
lekarka dziwna.. ja miałam normalnie robione..

Gość gość
no, a ze sporym stażem pracy, bo na oko 55-60 lat. w dodatku b. nieprzyjemna była. prywatnie.

Gość gość
Niektóre mają błonę tylko przy brzegach i się da fizycznie. Albo coś się zdarzyło, że ją masz już przebitą. Swoją drogą ja jako dziewica nie zgodziłabym się na takie badanie, póki nie byłoby konieczne.

Gość gość
Miałam robione przez brzuch.

Gość gość
staroświecka. dlatego... mój gienek ma ok 45 lat... i nie dał się namówić na zwykłe usg... choć nie powiedziałam wprost że jestem dziewicą... bolało ale musiałam bo torbiel miałam ...

Gość gość
hm, dzięki za odp. pocieszające jest to, że (tak rozumuję) mniej będzie bolało przy 1szym razie ;) skoro mam ją tylko przy brzegach. nie pamiętam już jak to wyszło, ale nikt mnie nie przymuszał - ktoś chyba ocenił, że może spróbujemy. bólu nie czułam. no może takie nieprzyjemne napieranie sondą na coś...to chyba na jajniki...ale raczej nie na błonę, bo błona jest przy wejściu, a sonda napierała głęboko.

Gość gość
"bolało ale musiałam bo torbiel miałam .." nie bardzo rozumiem. na jakie usg nie dał się namówić i które jako dziewicę Cię bolało?

Gość gość
a da się tak dojść do jajników? szyjka macicy nie przeszkadza? zawsze mnie to zastanawiało ;) ostatnio lekarz mówił ze niby jajnika usg dotykal..?

Gość gość
uparł się na usg dopochwowe...

Gość gość
ale nie chodziło mi o bezpośrednie dotykanie jajnika, tylko naciskanie, żeby lepiej obejrzeć jajnik. skrót myślowy :)

Gość gość
uparł się na usg dopochwowe... a, rozumiem. tzn. nie do końca, bo jeśli nie było jak (rozrośnięta błona dziewicza), a on i tak ładował tam sondę, to trochę brutalnie postąpił. w pewnym sensie jakby rozdziewiczał. przykro mi, że miałaś taką akcję.

Gość gość
z tym skrótem ok... co do usg 3 razy miałam ... da się przeżyć a błona chyba cała jest ;) w sumie z drugiej strony też pewnie troche bolesne by było nie?

Gość gość
no właśnie... wpychanie sondy ogólnie nie należy do przyjemności. tak jak mówię, skoro sonda nam się mieści, może łatwiej "on" się zmieści jak już dojdzie do 1szego razu ;) dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, prędzej bym się spodziewała błota tutaj. wizyta była dziś rano, trochę mnie ta pani zdziwiła, ale nie wracam już do niej ^^ pa :)

Gość gość
no nie wiem czy tak łatwo pójdzie ale obyyyy ;) miłej nocy