Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Iść do weterynarza bez zwierzaka?

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, mam mało kasy... a mam jeden z moich szczurów jest chory. Standardowe zapalenie płuc, 2 dni temu tylko kichał i jeszcze był aktywny (robiłam mu inhalacje, dostawał cebion i witaminy, ale na nic) a od wczoraj wieczorem... ciężko oddycha, osowiały. Już miałam 2 ciury z zapaleniem płuc, więc wiem, z czym to się je. Ale oczywiście trzeba iść do weta, z tym, że ja mam w portfelu 15 zł, a babka w takich przypadkach kasuje mnie na 30-35 zł.. czasem więcej. Myślę, żeby iść z nagranym filmikiem (żeby bylo widać oddech) wyłożyć sprawę i jakoś ją zakręcić, żeby dała mi antybiotyk (z tym, że ja wolałabym w zastrzyku, bo szybciej działa..). Myślicie, że to przejdzie?

Gość gość
wszystko zależy od weta ja opiekuję się bezdomniakami i wet o tym wie więc schodzi z ceny lub nie bierze kasy za wizytę tylko za same leki

Gość gość
a po co filmik? lepiej narysuj komiks. a poważnie, to idź ze zwierzakiem i powiedz, że z kasą masz tak a nie inaczej. jak jest weterynarz człowiekiem na poziomie to powinien Ci pomóc, jeśli nie poszukaj innego

Gość gość
Idż ze szczurem powiedz ile masz kasy na teraz.Poproś weta, niech poda leki,a ty uregulujesz zaległości póżniej.Zostaw jakiś zastaw może, pogadaj szczerze z wetem .

Gość gość
Narysuj kredkami na kartonie jak szczur oddycha, a wet poda wtedy antybiotyk temu narysowanemu szczurowi.Czy ty normalna tak poza tym jesteś?

Gość gość
Oddech przy zapaleniu pluc jest charakterystyczny wiec to też jakaś podpowiedz

Gość gość
No dobra. Stwierdzilam że faktycznie podejdę ze szczurolem i pogadam z wetką o kasie. Niech go osłucha, będę spokojniejsza

Gość gość
możesz iść do weterynarza na konsultacje, czy po leki bez zwierzaka. Ale dużo lepiej by było byłbyś szczura zabrała ze sobą do lecznicy. My jeździmy z nasza kotką do lecznicy weterynaryjnej http://lecznicachylonia.pl/ na badania i szczepienia.

Gość gość
wyjeb smierdzacego szczura i po problemie.

u tego weterynarza do ktorego ja chodze z psem jak czasem mi zabraknie do lekow czy do czegos to nie ma zadnego problemu zapisuje mi i i przy nastepnej wizycie doplacam