Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tassimo czy dolce gusto?

Polecane posty

Gość gość

witajcie. chciałabym kupic mojej mamie w prezencie na gwiazdkę ekspres. Który jest lepszy? Z którego kawa jest lepsza, który ma większy wachlarz napojów? Ma któraś z was jeden z nich?

Gość gość
Ja mam dolce gusto i strasznie drogo wychodza kawy. Ja i maz pijemy codziennie po 2 kawy wiec suma na miesiac wypadala bardzo duzo. Taniej nam bylo kupic dobra kawe na wage

Gość gość
no wiem, że kawy drogo wychodzą niestety. A jak smakują? Czy np. latte jest porównywalna do latte z kawiarni?

Gość gość
Late jest pyszne tylko porcja duzo mniejsza. Zeby byl taki klubek jak w kawiarni trzeba 2 kapsulek

Gość gość
My mamy dolce gusto i musze przyznac, ze kawka pycha, w sumie jak z kawiarni :) kapsułki kosztuja 20zl i mozna z nich przyrzadzic 8 kaw... troche drogo, no ale w kawiarni kupie za 20zl dwie kawy...

Gość gość
A i to latte ma tak, ze trzeba je przyrzadzic z 2 kapsułek (jedna zawiera mleko, druga kawe) ale sa kawki czy herbata gdzie z jednej kapsułki mozna juz przyrzadzic. Czyli za 20zl jest 16 szklanek :)

Gość gość
Ja polecam dolce gusto, kawka pyszna i wcale nie wychodzi tak drogo. Normalnej kawy z mlekiem czy ekspresso można przyrządzić 16 szklanek więc wychodzi nieco ponad 1zł za kawę. Ktoś tu napisał, że kawy wychodzi dużo mniej niż w kawiarni - 240ml to jest mało? Ja mam szklanki do latte i taka jest właśnie ich pojemność.

Gość gość
w jednym i drugim mleko jest w proszku. Polecam nespresso lattissima. Jest to ekspres kapsulkowy ze spieniaczem do mleka. Kawa jest pyszna :)

Gość gość
Jak ekspres to oczywiście tylko Krups więc ja wybrałabym dolce gusto

Gość gość
Te kawy sa z proszku, z tych kapsulek, tak samo mleko. Moze i to smaczne jest, ale ja zainwestowalam w normalny ekspres do kawy, ktory spienia mleko i mieli kawe. Po prostu dla mnie bez sensu pic takie sproszkowane napoje.

Gość gość
Ja mam tassimo i kawa mi bardziej smakuje niz z dolce gusto, kaw , herbat i czekolady do wyboru co tylko chcesz choc musze przyznac ze nastepnym razem zastanowie sie nad drozsza inwestycja

Gość gość
Kwestia gustu, ja mam w pracy ekspres który mieli kawę i spienia mleko ale nie smakuje mi ona a próbowałam już różne marki kawy do niego sypać.

Gość gość
ja akurat zwyklej kawy nie przelkne, takze dla mnie takie ekspresy ze zmielona kawa odpadaja, palpitacje mam po niej, tylko Dolce Gusto:) Chai Latte mmmmmmmmmm:) mniam

Gość gość
A mi ( nie znam sie na kawach po prosu kubie wypic cos smacznego )kiedys w media markt dali mi do skosztowania kawe z dolce gusto i kawe z tossimo i szczerze z dolce bardziej mi smakowala. Ale tak jak pisze znachorka nie jestem.

Gość gość
ja mam tassimo i tam mleko jest w płynie NIE W PROSZKU jak tu piszą. Jest ogromny wybór kaw i herbat i innych napojów Cieszę się ze wybrałam tassimo bo jest dużo smaków, a miałam ochotę kupić ekspress tchibo, ale na szczęście nie wybrałam bo tam tylko kawy i trzeba mleko spieniać ręcznie

Gość gość
Zdecydowanie Dolce Gusto! Teraz nawet mieli promocję w Carrefurze i ekspres z 10 opakowaniami kawy wychodził za 280zł wiec nie drogo.

Gość gość
polecam spróbować chai latte z TASSIMO ! po prostu mega! i śmietanka jest płynna, a nie z proszku jak w dolce

Gość gość
ja dałam za swój ekspress bosch tassimo 150zł w promocji :)

Gość gość
Tak jak pisalam na kawach sie nie znam ale wydaje mi sie ze w tassimo to mleko smierdzi chemia. Ja mam dolce gusto ale nie korzystam z niego bo kawy sa bardzo drogie a porcj***ardzo male.

Gość gość
W dolce kawa jest naturalna ale mleko z proszku. Tylko mpzna kupic espresso i samemu robic latte, na prawdziwym mleku-jest pyszne. Kawa z tassimo mi nie smakuje. Ta z dolce tak.

Gość gość
tylko tych kaw z tassimo jest pełno rodzajów- więc powiedz która konkretnie ci nie smakuje? ;)

Gość gość
A to nie mam pojecia ktory. Nawet nie wiedzialam ze sa rodzaje. Myslalam ze jak kapsulki to do wszystkim modeli te same.

Gość gość
A o rodzaj kawy to latte ale ktore to nie wiem.

Gość gość
O matko to taka kawa wychodzi dwa razy drozej niz z normalnego ekspresu.

Gość gość
Może z innej strony - czy twoją mamę będzie stać, żeby kupić później te kapsułki?

Gość gośćop
Ja mam dolce gusto . Kawa jest pyszna i wszystkim moim gościom smakuje (niektórzy nawet sami skusili się na zakup ekspresu). Kawa w kapsułkach jest dobrej jakości (oglądałam ranking w telewizji ). Ja polecam.

Gość gość
tu autorka serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi, nie mogłam wcześniej odpisać bo musiałam wyskoczyć do pracy :) przeczytałam z uwagą wszystkie posty i chyba zdecyduję się na dolce gusto. Jeszcze mam jedno pytanie: na stronie dolce gusto są różne modele, takie podłuzne, okrągłe. Czy to tylko różnica w wyglądzie czy nie ma znaczenia który ekspres wybiorę? https://www.dolce-gusto.pl/PL/Ekspresy/Pages/machines.aspx

Gość gość
nespresso lattissima plus , mleko spienia się automatycznie. Tylko to już jest droższy ekspres. Kawa najlepsza. Regulujesz sobie sama jak bardzo ma być spienione mleko, jaka duża ma być porcja. Kawa w kapsułkach najlepszej jakości z dostępnych na rynku.