Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Radio Maryja odniosło taki sukces ?

Polecane posty

Gość gość

Mają wiernych oddanych ludzi, którzy oddają im pieniądze, wybudowali uczelnię, światynię budują co w tym jest że są tacy fanatyczni oddani ludzie ?

Gość gość
Bo to są wysokiej klasy specjaliści od manipulowania motłochem.

Gość ciemno gruby koc
Nadużywasz słowa fanatyzm. Jestem niewierzący i słuchałem tego radia długie lata, najpierw z ciekawości, potem już z pewnym zainteresowaniem i przyjemnością. Odpowiedź na twoje pytanie, może być prosta i złożona. Prosta - bo jest na takie radio zapotrzebowanie. To chyba jasne? Ludzie chcą tego radia, więc je utrzymują. Teraz pytanie, dlaczego chcą takiego radia? To już bardziej złożone. Motywacja jest nie tylko religijna. I tutaj dojdziemy do sprawy, która może być dla ciebie nie do zrozumienia, nie do przyjęcia.

Gość gość
jacy specjaliści ? to dlaczego żaden polityk, aktor, ktokolwiek nie ma takich oddanych wiernych ludzi ? jakoś nie mają specjalistów którzy by to zorganizowali

Gość gość
Gościuz18.11 Nie p*****l . Zobacz ilu idiotów pójdzie w sobotę za J. K.

Gość gość
ciemno gruby koc - no wytłumacz dlaczego, może zrozumiem

Gość gość
znajomy moich rodziców zasypia z radiem maryja przytulonym do ucha, moja tesciowa jest fanatykiem i wpłaciła ostatnio 2 tys na radio co w tym jest ?

Gość ciemno gruby koc
Chodzi mi o dwie płaszczyzny naszej rzeczywistości. Pierwsza to stan państwa polskiego. Druga to coś, co nazywane jest wojną kultur. Polska jest od 89 roku fatalnie rządzona. III RP to de facto kontynuacja PRL, chociaż w innych warunkach i z innymi dekoracjami. Ludzie to widzą i chcą się temu sprzeciwiać, chcą słuchać prawdy o stanie państwa, prawdy, której w innych mediach, nie usłyszą. Druga sprawa, to inwazja nowej kultury, która opiera się na postmarksistowskiej ideologii. Nie ma bata, ale dla katolika, nawet takiego chłodnego, nie jest do przyjęcia pomysł, że tatuś i tatuś to rodzina. Ludzie tego nie chcą, więc szukają medium, które ich myśli będzie wypowiadało. I to właściwie wszystko, tak w skrócie. Piertolenie o manipulacji, fanatyzmie, jest typowe dla ludzi, których horyzont myślowy nie sięga dalej, niż zakres wyznaczony przez tak zwany mainstream. Sami są zmanipulowani i ustawienie ideologicznie, czego nie widzą.

Gość gość
Ponieważ słuchacze (czytaj: darczyńcy) uważają, że za wpłaty na to radio kupią sobie przepustkę do nieba.

Gość gość
Nie wiem ale dla mnie jednakową głupotą jest bezgraniczna wiara w jedynie słuszne prawdy radia z Torunia jak i p*****lamenta naszych polityków . Niezależnie jaką partię reprezentują .

Gość ciemno gruby koc
Powiem tak, że w znacznej mierze sukces RM wynika z g*******ego stanu III RP, bo olbrzymia część słuchaczy, to niekoniecznie ludzie wyjątkowo religijni. Gdyby można było usłyszeć prawdę o III RP na co dzień w radiu publicznym, to polityczno-publicystyczna funkcja RM, siłą rzeczy osłabłaby. Byłoby ono głównie religijne, a nie tak jak teraz bardzo publicystyczne. RM powstało w dużej mierze na sprzeciwie, wobec sytuacji Polski po 89 roku. I generalnie się z tym sprzeciwem zgadzam, bo nie jest on ani religijny, ani ideologiczny, tylko zdroworozsądkowy.

Gość gość
czyli starsze pokolenie nie akceptuje inwazji tzw Nowej Kultury i chcą żeby Polska była taka tradycjonalna i Rydzyk ma tą Polskę uratować na przyszłe pokolenia trochę zaczynam rozumieć tą ideologię

a ja mysle ze wiadomosci w tym radiu sa idealna alternatywa dla wiadomosci w tvn zeby wyrobic sobie wlasne zdanie. ja ich slucham w celach biznesowych i wiem co mowie :D

Gość gość co ma dość
nie wiem jak dla mnie Proste pytanie: ile i jakie książki, publikacje, przeczytałaś/łeś, traktujące o historii Polski od lat 80 do czasów współczesnych?

Gość gość
gdbyybs mial tyle dziadkow to bys tez tak dobrze stal :-P

Gość ciemno gruby koc
Nie tylko starsze pokolenie, bo ja mając lat 4o też tego nie akceptuję, moi znajomi mający lat 2o, 30, też tego nie akceptują. Ale oczywiście najgorzej znoszą to ludzie starsi. Ludzie często nie potrafią wyargumentować swojego sprzeciwu, więc chcą, aby ktoś za nich ubrał w słowa, w logicznie przeprowadzony dowód ich własne myśli i emocje. I RM to właśnie robi. Owszem, RM ma swoją specyfikę, która bywa śmieszna, ale po latach słuchania, stwierdzam, że gada się tam całkiem do rzeczy.

Gość gość
potega moherowych ludzi jest strasznie wielka to sa ludzie którzy maja emerytury, nieruchomości , kwoty o jakich młodzi moga sobie pomarzyć i nawet w ciągu swojego życia nie dorobią sie tego co ma 60 % moherów tylko splacają kredyt za mieszkanie

Gość ciemno gruby koc
ta potęga, to są przekazy od rencistów i emerytów owszem w skali makro jest to całkiem sporo ale indywidualnie to są to większości niezamożni ludzie więc nie pisz głupot

Gość gość
a dlaczego moja teściowa moher zabroniła oglądać wnukom Harry Pottera albo Tolkiena przeciez to jakas paranoja

Gość ciemno gruby koc
Przestań używać tego epitetu. Jak się ma pogarda do tej rozreklamowanej tolerancji? RM słuchają często ludzie bardzo prości. Coś zrozumieją, czegoś nie, na dodatek, nie będę ściemniał, że w RM nie tworzą też dziwnych akcji, nie plotą bzdur, lub mówią pokrętnie, bo tak też się dzieje. Pottera dość mocno skrytykowano z punktu widzenia, nazwijmy to chrześcijaństwa, etyki bliskiej chrześcijaństwu i chyba dość zasadnie. Natomiast Tolkien sam był katolikiem i to poważnie traktującym religię. Jego książki są CHRZEŚCIJAŃSKIE, co można też było usłyszeć w RM, czy przeczytać w Naszym Dzienniku. Kobita nie wie co mówi, nie rozumie, nie dosłyszała, myśli, że jak coś jest o smokach i krasnoludach i czarach, to to jest diabelskie. No cóż, widocznie rola edukacyjna RM jest nie dość pogłębiona :D

Gość gość
ludzie prymitywni mają swoje srodowisko i dlatego rm ma tylu wyznawcow

Gość gość
sókces dziadoski fśród dziadóf dla dziadóf o dziadach

Gość gość
im większe dziadostfo tym większe śfiontynie

Gość ciemno gruby koc
Smutne to jest, że negatywny stereotyp zawsze dominuje, nad prawdą. Ale faktem jest, że znaczna część ludzi, zazwyczaj większość ulega dominującej narracji i można z nimi robić wszystko, według zasady wykładanej przez Goebbelsa, że kłamstwo powtarzane setki razy staje się prawdą. Potem jest już bez znaczenia, że to wcale nie jest tak, jak powie taki czy inny wykarmiony papką medialną, głupol.

Gość gość
czyli to niewykształceni nieświatli ludzie mam koleżankę która z mężem słucha RM i ma córkę 19 lat weszłam na profil na fb tej córki i jestem przerazona ja bym nazwała to fanatyzmem , dziewczyna porusza watki historii , przede wszystkim Żołnierze Wyklęci, fotografie, cytaty, ideologie RM,piosenki śpiewane na cześć, pokazywanie karykatur córki Tuska . Czy to normalne

Gość gość
Ja myślę ze to jacys byli żołnierze z armii ludowej i antysemici

Gość gość
co wy wiecie patrząc przez pryzmat głupoty ograniczeń i uprzedzeń.Najlepiej wszystko słownie zmarnować nie no pewnie wy więcej swymi kretyńskimi wpisami reakcjami i własnym ograniczeniem byście ludziom dali zastanówcie się tylko i obejrzyjcie poziom swoich wpisów własne reakcje i opinie przecież odnoszę wrażenie że to istny dom wariatów.Nienawidzę osobiście Rydzyka ale wiele treści tam wypowiadanych ma sens i jest wartościowe ale oczywiście możecie bruździć bo tylko na tyle was stać.

Gość gość
ale kto bruździ ?