Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce jesc!

Polecane posty

Gość gość

witam.Moj problem jest taki,ze mam roczniaka i z dnia na dzien przestał jesc pokarmy stałe.Chce tylko mleko! mam juz dosc.do tej pory jadł prawie wszystko,duzo i pięknie.choc ma tylko 2 zęby,dawał rade gryzc kanapki,parowki(kupuje mu z szynki-93%mięsa)owoce.teraz woła tylko mleko.jestem załamana,bo pediatra mi powiedział,ze w tym wieku mleko moze dostawac max3xdziennie-pije bebilon. przerabiałam juz wiele-miksowala,potem ugniatalam widelcem,potem kawalki do miseczki,zeby jadl sam,no nic-porozwala jedynie wokoł siebie.najpierw jest wypluwanie wszystkiego,potem zacisnie usta i nie otworzy za nic.do tej pory jadł w swoim krzesełku,teraz juz karmię go w trakcie zabawy-wołam,on podejdzie,wsadzę mu lyżkę do buzi i pac-juz wypluje na podlogę. na dodatek trzy osoby z rodziny powiedziały mi,ze maly dosc mocno schudł.przestałam dawac biszkopty,herbatniki.widzę ze jest głodny,jak się złamię i robię mu to mleko,stoi i wyje ,zeby mu dac,wypija szybko i do końca.więc czemu nie je?probowałam słoiczkow,duzo sama gotuję.ograniczyłam mu soki,daję wodę. i jeszcze jedno pytanie-czy wasze dzieci w tym wieku po kazdym posiłku robia kupę?u nas dziennie i z6 razy się zdaza. poradzcie cos.

Gość gość
6 kup dziennie? O matko..to strasznie dużo ! Powinnaś iść z tym do lekarza, najlepiej jutro..mały może Ci się odwodnić..idź do lekarza i powiedz o wszystkim

Gość gość
dodam,ze syn wazy ok 11 kg,rozm 86-ale on urodził się z wagą 4300.raz budzi sie w około 3 w nocy na mleko jeszcze.

Gość gość
co do tych kup-zanim wyszły mu zęby ,tez robił tyle dziennie,więc pomyslałam,ze moze i teraz zęby się wyrzną jakies

Gość gość
juz nie wiem co mam robić,przeciez nie moze cały dzien pic tylko mleka!

Gość gość
już Ci powiedzieli..idź do lekarza i powiedz mu wszystko, co tutaj napisalas

Gość gość
u nas tak bylo zanim wyszly zeby-mala obsrywala sie po kazdym posilku,trwalo to ok 3 tyg.potem byla kupa normalnie 4xdziennie.ja dawalam jej diflocor wtedy.

Gość gość
dicoflor mialo byc

Gość gość
idź do lekarza, już nie dyskutujcie, wątek zamknięty, bo tutaj już tylko i wyłącznie pediatra. On ci doradzi co robić dalej. Za chwilę na pewno wszystko wróci do normy, czego wam życzę. Pozdr

Gość gość
mnie pediatra powiedział ze nic nie zrobie- takie dziecko i je co lubi, miał racje, po skonczonych dwóch latkach sama zaczeła wolac o jedzenie

Gość gość
Moj syn tez mial taki etap. Tylko mleko chciał pić. Ale ja bylam z nim kontrolnie u lekarza. Zawsze lepiej zeby malucha obejrzał. Ja swojemu poprostu nie dawalam mleka jak chciał tylko zwykly posilek.

Gość gość
ok,dzieki dziewczyny.rano zadzwonie ale pewnie i tak juz miejsc nie bedzie,zapewne umowia nas na poniedz.moze to i faktycznie zęby,bo poprzednim razem było tak samo z kupami. syn pije duzo,raczej się nie odwodni.

Gość gość
Te kupy mogą byc przez za dużą ilość mleka. Moje dziecko tak miało. Do lekarza lepiej idź, nie zaszkodzi a może coś lekarz Ci doradzi.

Gość gość
histeryzujesz

Gość gość
Moj w tym wieku tez chvial tylko mleko. Dawalam jak chcial. Inne rzeczy proponowalam,zjadal ile chvial,prawie nic. Tez rozmawialam z lekarzem i kazal nie panikowac i sluchac potrzeb dziecka. Maly pojadl mleko jeszcze z dwa miesiace,potem znow rozsmakowal sie w normalnym jedzeniu,mleko bylo tyle co zalecaja a teraz ma 20 miesiecy i juz w ogole mleka nie chce. Nawet grama,pluje na km;) wiec wyluzuj,1000 razy mu sie jeszcze odmieni.