Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie piję pierwszą kawę w ciąży i mam MEGA wyrzuty sumienia

Polecane posty

Gość gość

Nie daję rady :( Jestem uzależniona od kawy, jak zaszłam w ciąże odstawiłam całkowicie, bo nie potrafię pić małych ilości i nie mocnej. Teraz jestem w szóstym miesiącu, od kilku tygodniu mam problemy ze spaniem, nudzę się o 4 rano i pomimo zmęczenia nie mogę już zasnąć. Około ósmej rano strasznie boli mnie już głowa, chce mi się spać, ale nie mogę. Przede mną dość zabiegany dzień i skapitulowałam - zrobiłam sobie kawę. Średnio mocną, z mlekiem, ale smutno mi, że to piję ;( Jezu, jak ja tęsknie za kawą :(

bez przesady, jedną lekką kawkę dziennie można pić w ciąży i podczas karmienia poza tym są specjalne kawy dla mam ja piłam i piję i córka jakoś żyje ;)

I wg ciebie kawa to taki problem? Nie wolno przekraczać pewnej okreslonej dawki kofeiny tj 3/4 filiżanek. Ale jednej kawy dziennie dziecku nic nie będzie

Gość gość
Spokojnie, jedna-dwie kawki dziennie na pewno nie zaszkodzą. Przecież nie pijesz jej na hektolitry :)

Gość gość
pij i się delektuj bez wyrzutów,nic dziecku nie będzie, tylko nie przesadzaj

Gość gość
pilam we wszystkich trzech ciążach,dzieci zdrowe,duże. Piłam jedną kawkę z mlekiem oczywiście.

Gość gość
Ja piłam kawe bo mi ona zatrzymywała mdłości. Wyczytałam wtedy że taka kawa to nic takiego, Potem po ciąży gdzieś wyczytałam że kawa może zwiększyć ryzyko poronienia. I bądź tu mądry

Gość gość
No trzeba pamiętać że ta kofeina przenika do krwi dziecka, więc to tak jakby noworodkowi ją dawać normalnie do picia

Gość gość
Pij bez wyrzutow. Dziecku kompletmow nic mie bedzie. Jedna dwie filizanki dziennie nie zaszkodza, moja ginekolog nawet tak mowila. Ma pilam jedna kawe daiennie do 28 tc, potem jakos mi sie odechcialo.

Gość gość
Mi lekarz pozwolił na jedną kawę z mlekiem. Szkodliwa jest duża dawka kofeiny, np cztery dziennie. Wtedy rzeczywiście istnieje ryzyko poronienia

Gość gość
aleś Ty głupia autorko, można dwie slabsze kawy dziennie nawet z mlekiem wypic w ciazy,a Ty przezywasz jakbys conajmniej alkohol wypila

Gość gość
moja kuzynka całą ciąże piła czarną parzoną i nie było problemu... bez przesady

Gość gość
Przeżywam, bo jestem uzależniona i boję się, że ta jedna filiżanka dzisiaj będzie pierwszą z wielu. Bardzo ciężko przeżyłam odstawienie, praktycznie leżałam plackiem na łóżku kilka tygodni i miałam okropne zawroty głowy. Ale piłam przed ciążą po 5-6 filiżanek mocnej czarnej kawy, do tego napoje energetyczne, colę light, która też jest z kofeiną i mój organizm bez kofeiny po prostu nie chciał pracować. Nie potrafię pić małych ilości, albo słabych kaw, jak już piję to tylko mocne i dużo. Dlatego tak to przeżywam :(

Gość gość
Nie słuchaj bzdur, że dziecko "wypija" tę cała kawę. Czyli do ciebie nic nie trafia? ;)

Gość gość
Ja regularnie piłam w ciąży kawę ze swoim prowadzącym - taka sytuacja ;)

Gość gość
akurat kawa parzona jest zdrowsza od tych Waszych rozpuszczalnych wynalazkow

Gość gość
Herbaty też nie wolno bo zawiera teinę!! Kurczaki zawierają antybiotyki i hormony, warzywa i owoce pestycydy i inne świństwa, a w powietrzu są spaliny!! Ludzie opanujcie się, najlepiej woda i suchary i nie wychodzić z domu!!!!!!!!!

Gość gość
Ja też przez połowę ciąży nie piłam kawy, a potem nawet latte dawało mi kopa :-D

Gość gość
Ja też piję kawę i to sypaną z odrobiną mleka a jetem w 16tc w pierwszym trymestrze nie piłam bo miałam opory ale teraz jakoś mi przeszło jak napiję się kawy to mi lepiej a co mi innego w tej ciąży pozostało jak same zakazy wszędzie

Gość gość
Ja tez uważam że małą kawę z mlekiem można, chociaż sama nie pije- potraktowalam ciążę jako świetny sposób na odzwyczajenie się i nie pije juz 3 miesiąc i jest ok, nie mam osadu na zebach:-). Ale autorka to chyba uzależniona jest! Jak można pic kilka kaw, energetyka i poprawiac cola??? Az dziw ze zdrowa jesteś, o ile jesteś.

Gość gość
ginekolog mi powiedzial ze filizanka dziennie na zaszkodzi:) wiec spokojnie. ja pij***ardzo słaba ale normalna tez mozna, byle nie mocna i nie wiecej niz jedna

Gość gość
Słuchaj tu dziewczyn, delektuj się i pij :) W obydwu ciążach piłam kawkę dziennie, nie umiałabym i nie chcialabym z niej rezygnować :) I tak ciąża jest pasmem wielu wyrzeczeń, ale akurat dobrej kawki nie musisz sobie odmawiać :)

Gość gość
Ja piłam dwie słabe dziennie. Marzyłam o mocnej, parzonej. Wypiłam taką ze trzy razy i córka szalała w brzuchu. Mocna kawa jest niedobra dla dziecka. Po słabej nic się takiego nie działo.

Gość gość
ja przez mdłości nie mogłam pić kawy na początku, a potem piłam codziennie ale rozpuszczalną (2 łyżki) zalaną mlekiem (nie wodą) inna mi nie wchodziła, a potrzebowałam tego kopa, choć małego. Kawę piłam praktycznie do samego porodu

Gość gość
no,a kto mowi o mocnej parzonej ?wystarczy zrobic parzona,ale slaba...

Gość gość
Ja teZ PIJE kawke z mlekiem mam slabe cisnienie pije rozpuszczalna kochana .. jestem 18 tc . Jak pije z mlekiem lepiek sie zalatwiam bo mleczko a pozatym podnosi mi sie ciut cisnienie a dzidzia od 3 dni mi skacze jak szalona i nie po kawie ale w nocy zazwyzaj hak mamusia spi :-)

Gość gość
I dla ciebie to taki problem? Poczytaj ile można i po sprawie! "rośnie" z ciebie kolejna Nawiedzone matka polka. Wspolczuje