Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trolololo23

Pomocy!! Czy inny ginekolog wypisze mi pigułki?

Polecane posty

Gość trolololo23

Od niecałych dwoch miesięcy biorę pigłuki anty, po tych dwoch opakowaniach miałam zgłosić sie do ginekologa, jakby było wszystko ok miał mi wypisać więcej pigułek, jednak nie ma do niego miejsc teraz, a dodatkowo ja wyjeżdżam do miasta rodzinnego na okres swiąt i nie będzie mnie tu gdzie mój lekarz. Co mam zrobić, czy inny ginekolog wypisze mi receptę?

Gość gość
Powiedz jakie stosujesz, że nie ma po nich żadnych skutków ubocznych i prosisz o wypisanie recepty na kolejne opakowania. Problem? Dziewczyny, czy o wszystko trzeba pytać na forum? Nic same nie potraficie załatwić?

Gość czarny chleb_i_czarna kawa
zawsze mozesz kupic na czarnym rynku kafetryjnym :classic_cool:

Gość gość
nie wiem jak to jest u ciebie, w niektórych gabinetach wystarczy zostawić informację u położnej i ona poprosi lekarza o wystawienie recepty no chyba że byłaś w prywatnym gabinecie receptę może też wystawić lekarz rodzinny, ale musisz znać dokładną nazwę i dawkę wtedy może się zdarzyć że tabletki będą droższe bo np. nie będzie refundacji

Gość gość
A dlaczego nie mozesz sie zgłosić do rejestratorki Twojego ginekologa i powiedziec, ze jest ok (jesli faktycznie tak jest) i poprosić o receptę na kolejne opakowania? Przecież chodzi tu tylko o informacje, a nie czekanie na wizyte i kolejne badania. Jednego dnia idziesz do rejestratorki (albo po prostu dzwonisz) i mówisz, ze czujesz sie dobrze na pigułkach i chcesz kontynuować ten rodzaj antykoncepcji, a ona mówi Ci kiedy mozesz przyjść po receptę. U mnie tak to działa.

Gość trololo23
Dziękuje za odpowiedzi. Udało mi sie załatwić, zamówienie recepty, tzn. położna powie lekarzowi i na następny dzien moge odebrac.

Gość gość
Przecież na święta bezpiecznego ******** nie możesz przerwać.