Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monikazałamana

stop cesarkom na życzenie

Polecane posty

Gość Monikazałamana

Przez to że załatwiacie sobie cesarki na życzenie paniusie, bo wam się rodzić nie chce i najważniejsze jest wasze krocze moje dziecko musi jeździć po lekarzach a je będę musiała iść na plastykę pochwy. Rodziłam siłami natury , mam za wąska miednica a dziecko duże 4,6 kg . lekarz prowadzący sugerował cesarkę ale nie chcieli mi zrobić. Dlaczego???? Dlatego że tego dnia lekarze byli zajęci dwoma paniusiami które miały cesarki na życzenie. Wiem ze na pewno ponieważ mam tam znajoma położna. Niestey ona nie mogła mi pomóc chociaż probowała i mówiła lekarzom że dziecko jest duże a ja za wąska. Poród szedł szybko i urodziłam chociaż parcie było straszne trwało 2 godziny myślałam ze umrę. Położna zrobiła naciecie ale i tak pękłam aż po o***t . Urodziłam 3 miesiące temu krocze dalej boli . Muszę jeszcze brać min raz dziennie tabletka przeciwbólowa.No i nie trzymam moczu i gazów. o sexie mogę pomarzyc mój lekarz gin prywatny powiedział że dopóki nie zrobie operacji to nie ma o tym mowy .Ale najgorsze jest to że musimy z małym jedzić po lekarzach . Za długa była faza parcie i był w zamarticy

Gość gość
to dlaczego wczesniej nie umowilas sie na cc? wiedialas ze dziecko duze przeciez

Gość gość
To dlaczego lekarz prowadzacy nie wypisal ci skierowania? Wtedy bys sie umowila i miala planowane cc. I zadnego problemu. No ale jak ppszlas z nastawieniem co bedzie.to bedzie to teraz cierp.

Gość gość
nie nasza wina że dla lekarzy liczy się pieniądz a nie pacjentka

Gość gość
Trzeba bylo Paniusiu zazyczyc sobie cc, nie nasza wina ze chcialo Ci się rodzic naturalnie. Stop zazdrosnicom porodowym!

Gość gość
Głupoty opowidasz. Trzeba było wybrać dobry szpital a nie teraz sie zalić. Mój syn miał 4400 a na usg przed porodem pokazywało 4700 .Od razu mi powiedziano ze bedzie cesarka ze mam zapomniec o porodzie silami natury. Mialam ustaloną cesarke ale przełozyli mi o godz bo wyskoczyłam pilna cesarka. Napewno nie ma czegos takiego ze potrzebujacej kobiecie nie zrobia ciecia cesarskiego bo jakas kobieta zaplacila za operacje. W takich przypadkach biorą pilne a ustalone przekładają.

Gość gość
No i lekarz na skierowaniu do szpitala napisał mi w uwagach ze duzy płod i powiedzial ze szpital zadecyduje co do porodu wiec teraz do lekarza miej pretensje

Gość gość
dziecko powyżej 4 kg kwalifikuje się do cc, w zasadzie to ty nie dziecko pretensje do lekarza prowadzącego i lekarzy w szpitalu, nie do nas

Gość gość
Poza tym ciecie cesarskie trwa okolo 40 min do godziny wiec dwie paniusie nie mogły zadecydowac o Twojej operacji bo jesli w szpitalu sa w stanie zrobic tylko dwa ciecia to współczuje

Gość gość
Też mogłaś sobie zażyczyć a nie teraz masz żal do całego świata. Poza tym ja też miałam duże dziecko i poszłam do szpitala prywatnego by nie być w takiej sytuacji jak Ty. Wcześniej nie pomyślałaś a teraz winą obarczasz te które o siebie zadbały

Gość gość
współczuejmy Ci autorko ale to napewno nie była wina tych dwóch kobiet. Trzeba walczyc o swoje. Nie wiem czy wiesz ze od wagi 4500 lekarz nie moze odmówic cesarki. Po prostu od 4500 kg robi sie ciecia .nie zawsze ale kobieta ma do tego prawo bo to jest wskazanie do ciecia zesarskiego ale to trzeba było o to zadbac zawalczyc o swoje.

Gość gość
dokłądnie, ja na 4 miesiące przed porodem miałąm wszystko ustalone z położną i lekarzem, a koleżanka poszła na żywioł,bo jej sie należy owszem sie należy, ale tu chodzi o dziecko i jedo zdrowie bądź życie i trzeba o nie zadbać, bo państwo o nas nie zadba, w takim żyjemy kraju, że trzeba dbać o własną doopę, bo nikt się nad nami nie ulituje no i ja już z drugim dzieckiem miałam wsio załatwione i spokój na duszy a koleżanka rodziłą sn, pomimo wcześniejszej 1 cesarki, w rezultacie wylądowała z powikłaniami itd. i również pretensje owszem pretensje mogą być, ba, nawet są konieczne, ale co z tego jak dziecko i ona zmarnowane? zdrowia już nikt nie wróci ja rozumiem, że w ciąży hormony zalewają mózg, ale chyba nie tak do pełna, co?

Gość gość
To czemu jak Cie przyjmowali na oddział lekarze nie zdecydowali o CC? Pytałas? Co to za wymówka ze były dwa Cc i ty sie juz nie zalapalas. Przecież nie ma limitow ile operacji cc maja robic na dzień? Czy sa? Jak pojechałas do szpitala i oglądał Cie lekarz od razu powinna byc decyzja o Cc i juz powinnaś sie kłaść na łóżko i byc do zabiegu przygotowywana. Ja jak by mi odmówiono to bym zawróciła i pojechała do innego szpitala.

Gość Monikazałamana
lekarz sugerował że powinna być cesarka ze dziecko duże że ja mam waska miednica. Nie wypisał zadnego skierowania. Jak przyszłam na izbę przyjęc ze skurczami mówiłam położnym i lekarzowi który mnie badał o sugestii mojego lekarza prowadzacego. a on na to że rozwarcie jest że skurcze że spróbujemy naturalnie Wszystko szło bardzo szybko potem już zadnego lekarza przy mnie nie było polożna mówiła że są 2 cesarki ustalone że lekarze w tym momencie zajęci bo jak przyszły skurcze parte to płakalam żeby zrobili cesarke .Później mi ta znojoma powiedziała że one właściwie to nie miały wskazań do cesarki. Lekarz przyszedł jak skończyl cesarkę żeby mnie zeszyc i hasło : oj cięzko będzie panią zszyc !!!! Potem się dowiedziałam że za mały za długo był w kanale rodnym . Niby urodził się zdrowy ale trzeba po lekarzach teraz jeżdzić i sprawdzać . Wiecie jaki to strach??? A moje cierpienia???

Gość gość
Ale do kogo masz pretensje? Trzeba było sobie zażyczyć, a nie wyzywac świadome i odpowiedzialne kobiety od panius.

Gość gość
Mi jak okulistka dawała skierowanie na cc (ze wzgl na duża wadę wzroku) to ginekolog powiedziała to skierowanie to świętość i nie ma to tamto musza wykonać cc. Innymi słowy jak jedziesz na porodówke i nie masz zaleceń na cc, to oni jasne ze wola żebyś rodziła sn bo mniej z tym zachodu. To jest tez ostrzeżenie dla innych.

Gość gość
nieprawda w szpitalu nie muszą brać pod uwage skierowania na cesarke od lekarza porwadzącego. Od okulisty to co innego ale to w szpitalu decydują o porodzie dlatego tak wazne jest dobrze wybrac szpital.

Gość gość
Współczuje Ci. Czyli lekarz w szpitalu miał podjąć decyzje czy sn czy cc i wybrał mimo zaleceń to pierwsze. Wiadomo. To czemu piszecie ze od ponad 4kg jest z góry cc jak widać ze to widzimisie lekarza. Piszecie jakieś bzdury. Wg autorki nawet jak dziecko było miało 7kg to lekarz decyduje jak urodzisz bo dojrzy rozwarcie i stwierdzi ze ciężarna da radę. Masakra.

Gość Monikazałamana
byłam naiwna myslałam ze nie bedzie problemu że lekarze wiedzą co robią i zrobią cesarke. Poród szedł naprawdę szybko jak przyjechałam na porodówkę miałam już 8cm rozwarcia i silne częste skurcze . Od pierwszego skurczu do pojawienia się partych minęło tylko 2 godziny, pozostałe 2 to było parcie nie mogłam wyprzec tak dużego dziecka było naprawdę bardzo trudno. Ale w czasie gdy ja parłam lekarze i anestezjolog byli zajęcie cesarkami na życzenie

Gość gość
ale jaka to winna innych kobiet ze nie mialas cc? to raczej trzeba pretensje do szpiatala kierowac. typowe polskie cebulactwo

Gość gość
Ach wybacz księżniczko ze lekarze byli zajeci, wiesz ze istnieje coś takiego jak szpital prywatny? Tez by byli zajęci, ale tobą.

Gość gość
to tylko i wyłącznie twoja wina:O Po pierwsze mogłas wybrać lekarza ze szpitala w którym planowałaś poród, po drugie powinien ci dać skierowanie na cc. Po trzecie wiedziałaś chyba, ze masz za wąską miednicę, a dziecko jest duże, więc powinnaś sama zadbać o to skierowanie i iść na cc już umówiona ze swoim lekarzem. Oczywiście wina też jest lekarza prowadzącego (swoje sugestie to może sobie w tyłek wsadzić, jeśli kobieta kwalifikuje się do cc to powinien to formalnie załatwić, a nie sugerować:O ), ze nie uświadomił ciebie i nie wypisał skierowania, wina lekarza w szpitalu także, a na końcu twoja wina,że jesteś takim glupim cielakiem i nie zadbałaś o siebie i dziecko. Każda normalna kobieta słysząc o za wąskiej miednicy i za dużym dziecku nie słuchała by peirdół o sugestiach tylko umówiłaby się na cc, które się tobie po prostu należało, ale widać, że jesteś fajtłapą, która sobie nawet z tak prostą i oczywistą sprawą nie potrafi poradzić, Aż strach pomyśleć jak ty to biednedziecko wychowasz:O

Gość Monikazałamana
miałam zamiar pozwać szpital ale po pierwsze musiałam zając się dzieckiem, jeździć po lekarzach nie mam czasu na chodzenie po sądach . Pisze tutaj na forum żebyście przestały żadać cesarki na życzenie bo krzywdzicie tym kobiety i ich dzieci ktore naprawde tej cesarki potrzebują

Gość gość
Widze ze Twoj poród był prawie książkowy oprócz końcowego etapu. Ale skąd wiesz zeby Ci zrobili Cc nawet jakby nie byli zajęci? To ze mogłas popekac nie kwalifikowało Cie do cc. Wiele kobiet tak kończy poród a maja mniejsze dzieci do urodzenia. Np mojej znajomej zrobili cc w końcowej fazie bo dziecko przestało oddychać to rozumiem, druga męczyła sie 12 h i poród nie postępował. Wiec u Ciebie i tak nie najgorzej tylko co z dzieckiem. Ja np miałam skierowanie na cc odeszły mi zielone wody i zamiast sie spieszyć z tym zabiegiem to chyba z 2 h czekałam. I tez miałam potem problemy z dzieckiem.

Gość gość
Sama jestes sobie winna. Trzeba sie przygotowac do porodu. Bylam nastawiona na sn ale w razie czego chcialam miec gearancje ciecia jesli cos pojdzie nie tak. Dlatego wybralam szpital, gdzie nikt nie sprzedaje cesarek i nie ma problemu, ze sala czy lekarz beda zajeci. Tam robia cesarki kiedy trzeba, dlatego bylam pewna ze jestem w dobrych rekach. Urodzilam4 kg i oboje jestesmy zdrowi, caly czas ktg, 5 lekarzy przy porodzie. Ale ja do tego szpitala z daleka jechalam, bo chcialam rodzic po ludzku, w pojedynczej sali, ze znieczuleniem, w godnych warunkach. A jak sie idzie z nastawieniem, ze "jakos to bedzie" tak jak Ty, do byle jakiego szpitala, gdzie gore bierze kasa, a nie pacjentka, to wybacz - tak to sie konczy.

Gość gość
Tu sie zgadzam twój ginekolog powinien ci załatwić cc i koniec. A nie czekać co jego koledzy ze szpitala zdecydują wiedząc ze oni wola sn niż cc. Nie wiem jak to sie załatwia czy ginekolog moze dac skierowanie czy nie. Bo sugerować proponować to se moze a wszystko palcem na wodzie pisane.

Gość gość
Ale ze szpital to olał to masakra.

Gość Monikazałamana
to wszystko wasza wina księżniczki co się im rodzić nie chce

Gość Monikazałamana
jestem tak rozżalona.a te 2 małpy które mialy cesarkę jak ja męczyłam się i parłam i płakałam z bólu i strachu o dziecko to bym chętnie dorwała i wykrzyczała im wszystko w twarz