Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monikazałamana

stop cesarkom na życzenie

Polecane posty

Ja mam akurat ze wskazaniem i w pierwszej ciąży miałam duże komplikacje pod koniec a zdarzyło się mi spotkać trzech matołow, którzy mówili a po co cesarka!?? Ale stanęłam na głowie mimo KARTKI W RĘCE WSKAZANIE DO CC chcieli mi mnie wysłać na sn! To nie dlatego, że ktoś płaci to dlatego, że cesarka anastezjolog znieczulenie itd kosztuje szpital. To jest wina naszego państwa ale faktycznie gdybym mogła rodzic sn na bank próbowałabym! Żałuję, że nie będę mogła spróbować jak to jest :-(

Gość gość
Tak w ogóle to nie jest fizjologiczne by rodzić dziecko z taka masa. Taka masa to brak aktywności fizycznej kobiety, nadmiar kalorii dostarczanych organizmowi i wszelaki przewitaminizowanie się co ogromnie zwieksza mase dziecka.

Gość gość
Autorko nie pisz bzdur. To marna prowokacja. Byłam w identycznej sytuacji jak Ty i jakoś zrobiono mi cc, a planowe zostało przesunięte o 45 minut :o.

Gość gość
Nie jest fizjologiczne. Ja mam bardzo wąskie biodra, a dziecko duże prawie 4 kg :(. Ale ciąża była zagrożona, 9 miesięcy musiałam leżeć plackiem.

Gość gość
Trzeba bylo zaplacic to bys nie miala problemow. Pretensje miej tylko i wylacznie do siebie :)

Gość gość
A ja mam gdzieś czyjeś zdanie, będe chciała rodzić cc i nie wyobrażam sobie porodu sn. Jeśli nie uda się w szpitalu państowym to pójdę prywatnie, nie będe się narażała na jakieś komplikacje przy porodzie , pęknięcia, a potem pochwa-wiadro. I mam gdzieś czy dla kogoś tej cesarki później nie będzie, każdy musi myśleć o sobie sam. A ,że autorka była taka głupia to już tylko jej wina.

Gość gość
18,44 popieram, jakbym miała się zastanawiać czy brać znieczulenie u stomatologa, bo może braknie na resztę dzisiejszych pacjentów??? No chyba żart, każdy ma na co zasłużył! Przeleżało się z dupskiem całą ciążę, nie chciało się czegoś dowiedzieć (nawet na głupim kafe), to cierp ciało coś chciało!

Gość gość
choc jestes zdrowo jeb..to ci wspolczuje.Fajnie wyparlas swoje zaniedbanie i nie dopilnowanie tematu obarczajac za to o zgrozo nie szpital,ch..wartych lekarzy ale...inne kobiety.Solidarnosc kobieca porazajaca jak to na tym forum i generalnie wsrod bab.Przestan chrzanic o wyzywaniu sie na innych majacych cc bo sie osmieszasz.Nie przyszloby mi do glowy miec pretensje o to co ty do innych pacjentek-dosc zawile masz rozumowanie...Pewnie bylas 1z tych co uwazaja za cud swiata porod sn i obowiazkowo do 2r.z.bedziesz kp. powodzenia

Gość gość
Idiotka jestes. Może te kobiety tez miały duze dzieci albo po prostu chciały miec zdrowe i maja do tego prawo. To wina twojego lekarza ze nie dał skierowania. Nie możesz miec pretensji do niewinnych ludzi, bo obróci sie to przeciwko tobie. Nie zazdrość ludziom tylko dlatego ze popekalas. Miliony kobiet pękają. Ty miałaś perfekcyjne rozwarcie. Szybki poród. Kurde ...

Gość gość
A ja mialam tak.Zaczelam rodzic sn w klinice a obok na porodwce byl cc.Na dyzurze nocnym 1 lekarz,wiec kroi babke obok a ja czuje parcie.Krzycze z rodze i ma mi ktos pomoc.Polozna przybiegla i mowi zebym wstrzymala porod!.Wkurzylam sie i mowie ze nie mog bo brzdac sie pcha a poza tym balam sie niedotlenienia malucha.Wiec olewam wszystkich i zaczynam przec ,polozna widzac to wola lekarza,ten zostawia babke obok z otwartym brzuchem i zaczyna odbierac moj porod.Trwal 3 minuty.W 5 min. zalozyl 1 szew bo nie dalam sie naciac i jade sobie na sale pologowa,a laska obok czeka z tym otwartym brzuchem.Pozniej ja zszywali ponad godzine bo miesnie miala ostro rozwalone przez to czekanie.Mialam w d***e ksiezniczke ktora rodzila dziecko o wadze 2600.Ja urodzilam brzdaca o wadze 3500 i zajelo mi to duzo szybciej niz tej panience.Po 2 godzinach juz normalnie chodzilam a ta lezala plackiem 2 dni jak obloznie chora.Cc to jakies nieporozumienie,co innego jak trzeba.

Gość gość
W zyciu nie zgodzilabym sie rodzic sn dziecka ponad 4.5 kg. To ustawowo wskazanie do cc. I ujj...

Gość gość
Ale są limity cesarskich cięć. Nie jest to do końca tak jak opisuje autorka ale prawdą jest że im więcej kobiet kupuje cesarkę choć nie ma wskazań medycznych, tym większe prawdopodobieństwo że w nagłym wypadku lekarze będą robić problemy lub zwlekać

Gość gość
ja też rodziłam duże dziecko siłami natury. Lekarze nie chcieli nawet słyszec o cesarce. Córcia ważyła 4,4 kg. Też pękłam bardzo i długo dochodziłam do siebie

Gość gość
A ta laska co tak ładnie urodziła i nazywa kobietę co miała w tym samym czasie cc KSIĘŻNICZKA to skąd wie że tamta nie miała wskazań? 2600 dziecko to mógł być wcześniak i ciąża z powikłaniami. Może nie interesujcie się tak innymi głupie wariatki tylko zadbajcie o siebie i wychowanie późniejsze dzieci swoich. Bo jak czytam takie durne zawistne posty to żal mi tych dzieci co mają takie p**********e matki!

Gość uleńka1122
Ja uwazam że autorka ma rację , kobietom nie chce sie rodzic naturalnie i potem dla tych co naprawdę potrzebują to cesarek nie ma. taka prawda

Gość gość
Ulenka, cesarek nie ma bo nie doplaca do nich nfz, a nie dlatego ze iles kobiet juz miało. I mamy prawo zeby decydować o sobie i żeby nam się nie chciało. W imię czego mam usc rodzic sn? Zeby potem pyskowac na kafe i potyrac rodzace cc? Mam lepsze zajęcia niz wasze wydumane, zazdrosne zarzuty.

Gość gość
DO AUTORKI: JE/B/AŁ CIĘ PIES, TO TWÓJ PROBLEM

Gość gość
jak widzę takie tematy i czytam wypowiedzi kobiet takich jak autorka to wyje ze smiechu.Poradzić sobie nie umiala, żeby jej cesarke zrobili...duzo wczesniej sie takie sprawy zalatwia a jak taka poszla na poród jak na pobranie krwi albo wyrwanie zeba bez przygotowania to takie są skutki-dobrze ze popekalas, moze jakies wnioski wyciagniesz na przyszlosc.O swoja dooope trzeba dbać-w tym przypadku sprawdzilo sie to doslownie-a nie miec pretensji do calego swiata, tylko nie do siebie.poszla stad!!!!

Gość gość
ale zjechałyscie autorke. ja jej współczuje ze została tak potraktowana

Gość gość
a ja generalnie mam w d***e to co autorka mowi. Dbam o własny zad i o moje dziecko. Swiata nie zbawie :) baj

Gość gość
Jestem w początkach ciąży i już teraz zamierzam porozmawiać z lekarzem o cc. Moja pierwsze córka została wypchnięta na siłę, miała porażenie splotu barkowego, lekarzom nie chciało się robić cesarki, stwierdzili, że i większe dzieci rodzą się naturalnie to i ja mogę tak urodzić. Córka utknęła w kanale rodnym, położna pobiegła po lekarza, a ten z całych sił rzucił się na mój brzuch. Córka ważyła 4200. Nigdy więcej porodu sn!

Gość gość
Dziecko urodzone w zamartwicy, ma prawdopodobnie uszkodzone komórki wynika to z niedotlenienia, wiec bedzie ponosiło tego skutki całe zycie. Jakie bedzie , czy bedzie w pełni sprawne fizycznie oraz umysłowo pokaze czas, to bardzo przykre. Nie rozumiem dlaczego autorka ma pretensje do innych kobiet. To wina lekarza, który zdecydował że urodzi dziecko sn. Powinna wystapić z pobudztwa cywilnego i żdać ukarania lekarza, być może ona nawet obecnie nie jest świadoma tego co się wydarzyło, bo jej dziecko ma dopiero 3miesiace... Autorko w twojej sytuacji wyglad krocza to raczej najmniej wazna sprawa..

Gość rzeźniczka
No i widzicie jaki poród naturalny to rzeźnia :) potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Kompletne obdarcie z intymności Rozejście się spojenia łonowego oraz miednicy -koniecznośc rehabilitacji i operacji