Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleoooooo

kilka krotkich pytan dla mam Prosze o porade

Polecane posty

Gość kleoooooo

Gdzie stawiacie lozeczko dla niemowlaka swiezo po porodzie? W pokoiku jego osobnym to dobry pomysł? W sumie mam do niego 3 metry ale czy nie powinno stać lozeczko kolo naszego łóżka? Jak jest u was i jak często wstajecie do dziecka w wieku niemowlęcym w nocy? W czym takie dziecko kłaść spać? Czy potrzebny mi laktator? Proszę o odpowiedzi a inne mamy z pytaniami drobnymi tutaj aby nie zakładać niepotrzebnych tematów. ;)

Gość gość
Synek od urodzenia ma łóżeczko w naszej sypialni, ale nie przy naszym łóżku. Jak byl malutki czesto wstawalam do niego w nocy, czasem zabieralam do nas do łóżka (karmiłam piersią). Laktaror jest niezbędny jak nie mozesz nakarmic dziecka bo np jestes w pracy, albo masz gdzies wyjsc i chcialabys żeby ktos nakarmil malucha. Mnie laktator pomógł na płaskie sutki;)

Gość gość
Najlepiej obok waszego łóżka. Noworodek często się budzi a ty będziesz zmęczona po porodzie wiec tak jest najwygodniej. Laktator nie jest konieczny gdy karmisz piersią

Gość gość
Swiezo urodzone dziecko to noworodek. Moim zdaniem lozeczko powinno byc w waszej sypialni. Czasem moze sie zarzyc ze noworodkowi cofnie sie mleko i moze sie udusic. A ile razy trzeba wstawac do dziecka to nikt ci nie powie. Zalezy jaki okaz ci sie trafi. Moze od razu przespac noc(co rzadko sie zdarza) a moze i 10tazy w nocy sie budzic. Laktator jest potrzebny ale taki zwykly za 20zl zeby odciagnac mleko ptzy nawale

Gość gość
Łóżeczko stalo w mojej sypialni bo bardzo często wstawalam do dziecka w nocy. Praktycznie co godzinę ale moje dziecko od początku malo spalo. Moje dziecko spalo na poczatku w rozku a potem w spiworku.

Gość gość
Laktatora nie kupuj wcześniej bo moze sie okazac zbedny. Ja kupilam dopiero po porodzie jak wiedzialam ze potrzebuje.

Gość gość
u nas stało łóżeczko przy łóżku, ale po dwóch miesiącach się poddałam i wzięłam córkę do naszego łóżka bo budziła się co chwilę. laktator możesz kupić jak uznasz że potrzebujesz, przy kp najważniejsze to nie podawać butelki z mlekiem modyfikowanym. to zależy od dziecka ile będzie razy wstawać. niektóre noworodki buzą się 2-3 razy, albo równo co 3 godziny, albo tak jak moja, budziła się po 5 minutach od odłożenia do łóżeczka.