Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebastian30

co zrobic

Polecane posty

Gość sebastian30

Witam jestem ojcem 2.5 letniej córki ogólnie przebywam w Anglii rozstalem się z dziewczyna była mam z nią dziecko uzgodnilismy wspólnie ze dziecko będzie tydzień u mnie i tydzień u niej poznalem kobietę i wszystko było ok aż do tej pory. Była bez mojego pozwolenia wzięła dziecko i pojechała do polski gdy przyjechała powiedziala ze dziecko będę widział tylko na weekendy bo ona ma na to papier. Bardzo kocham moje dziecko co mogę w tej sprawie zrobić gdzie się powołać??? Dziecko rodziło się w Polsce zas mieszkamy w Anglii!!!

Gość gość
Poprostu zrob tej nowej kobiecie dwojaczki i jak kiedys i z nia sie rozejdziesz to wezmiecie sobie po jednym i bedzie okey

Gość gość
zadbac o sadowny podzial opieki nad dzieckiem wtedy kazde z was bedzie mialo na to papier :classic_cool:

Gość gość
Twoja była, nie potrzebowała twojej zgody na nic. Zawarliście ustną rozmowę a trzeba było napisać kontrakt między sobą. Postaraj się też ustalić alimenty, w formie dokumentu , nie słownie, bo oóźniej nie będziesz miał żadnych dowodów na to że udzielasz się finansowo. Kupując dziecku cokolwiek, trzymaj wszystkie (powtarzam: wszystkie) rachunki, kwity, bilety . Przydadzą się w formie dowodu. Teraz pozostaje ci to, co gość 15:18 napisał.