Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was przeprowadził się z przedszkolakiem zagranicę?

Polecane posty

Gość gość

i jak dzieci to przyjęły?

Gość gość
Ile lat ma dziecko?gdzie chcesz wyjechac?

Gość gość
4 latka, holandia a co?

Gość gość
ja wyprowadziłam się z kraju z czterolatkiem. I to gdzie? Do Indii. Mąż jest inżynierem, i dostał roczny kontrakt w New Delhi. Stwierdziłam - raz się żyje, najwyżej wrócę do Polski i poczekam na niego w kraju. Zaryzykowałam i było super, ostatecznie spędziliśmy tam 3 lata. Mały świetnie się zaadaptował, ale fakt jest taki, że chodził do przedszkola z dziećmi innych ludzi na kontraktach, więc towarzystwo bylo bardzo zróżnnicowane. Synek poznał świetnie angielski. Bardzo miło wspominam ten czas.

Gość gość
ZA GRANICĘ

Gość gość
Moj kuzyn mial 3 lata, kiedy ciocia z nim wyjechala, dzis ma 7 i ciagle teskni... Niby perfekcyjnie opanowal angielski i wgl, ale co z tego, kiedy dziecko jest nieszczesliwe

Gość gość
tego się boję... ale nie znalazł kolegów, za czym najbardziej tęskni?

Gość gość
Ma doroslego brata, ktory mieszka w polsce, glownie jego mu brakuje, ale tez babci, kuzynostwa, z racji tego, ze jestesmy zzyta rodzina, kolegow... Nawet w liscie do Mikolaja prosil, zeby mogl spedzic swieta w Pl, ale niestety w tym roku zostaje w UK

Gość gość
Ma doroslego brata, ktory mieszka w polsce, glownie jego mu brakuje, ale tez babci, kuzynostwa, z racji tego, ze jestesmy zzyta rodzina, kolegow, mial tutaj pieska, ktory teraz jest u kogos z rodziny jego ojca... Nawet w liscie do Mikolaja prosil, zeby mogl spedzic swieta w Pl, ale niestety w tym roku zostaje w UK