Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 30 lat nie chcę męża ani dzieci

Polecane posty

Gość gość

czy jestem dziwna? z tym że kiedyś chciałam męża ale teraz sobie myślę, że dobrze mi tak jak jest, po co sobie wiązać kajdany. Jak facet zacznie mnie wyzywać, zdradzać, to sobie odejdę i tyle, a jak jest ślub to trzeba z nim siedzieć. Co myślicie?

Gość gość
Nie wiem ja mam 20 lat ale jeszcze 4 lata temu marzyłam o słodkiej rodzince, mężu i dzieciarni. Uważam, że przejrzałam na oczy i przestraszyło mnie to wszystko. Ja osobiście nie nadaję się do małżeństwa i wychowania dzieci, nie mam nic do osób które mają dzieci a nawet chwała im za to. Denerwuje mnie tylko to, że osoby nie pragnące dziecka uważane są za niedojrzałe itd. Jak dla mnie dojrzałość to odpowiedzialność i podejmowanie rozsądnych decyzji. Skoro mam inne rzeczy na głowie i priorytety to po co mi dzieci dla których trzeba się naprawdę poświęcić.

Gość gość
Jak jest ślub też można się spakować i odejść. Ale uważam, że jesteś zupełnie normalna - to już nie te czasy, żeby ślub był niezbędny.

Gość gość
Ja tam nie chcę mieć kobiety, dzieci, ślubu. 23 lata.

Gość gość
ja mam 28 i myślałam o podwiązaniu jajowodów bomam dość pigułek już. nie chcę dzieci i nie będę miała. sama się zabezpieczam.

Gość gość
po co brać pigułki, przecież są prezerwatywy