Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zarabiacie poza granicami kraju? i co robicie?

Polecane posty

Gość gość

zastanawiam się nad emigracją w celach zarobkowych... warto? nie ma problemu z pracą?

Gość Disc0Devil
Jestem studentem i zarabiam 6.60£/ h. Czasem pracuje na kasie, czasem jako kelner, zależy od eventu.

Gość gość
Pracuję w szpitalu jako sprzątaczka, po prostu. Southhampton, w sumie jak wszystko zliczę mam ok 1.500 funtów/miesiąc (w tym podwójne dyżury, praca w weekendy która liczy się jako x2, dodatkowe zastępstwa itd, a normalnie pracuję 42h/tygodniowo, mam umowę, prawo do urlopu, choroby)

Gość gość
na barze, 7 euro /h

Gość gość
8,5 e / h ,pracuję jako kierowniczka zmiany-jeśli można tak to ująć- w małej ale popularnej lodziarni. W tym jest praca w weekendy,na nocki(czynne do 23) ,w dni wolne itp.. Przysługują mi 20 dni urlopu

Gość gość
Ja pracuje tylko sezonowo od marca do października w hotelu, w miejscowości turystycznej w Niemczech. Posprzątać pokoje, zmienić pościele, odkurzyć, zrobić pranie, poprasować itp Jeżdzę już tak od 3 lat i rocznie przywożę około 40tys zł, tyle mogę odłożyc przez te 8 mcy, zakwaterowanie i wyżywienie mam za darmo

Gość gość
pralnia, 1350 na reke, z podatkiem 17%, skladka emerytalna, zdrowotna i na zwiazki zawodowe razem 1800 jak ktos ma szczescie to trafi na stanowisko gdzie sie obija za te sama kase, jak ma pecha to z********a jak dziki osiol i cud ze po pracy trafia do wlasnego domu (to ja).Mysle ze uroda i wiek o tym decyduja, ladne i mlode maja lekka prace i nawet wakacje w bardziej dogodnym terminie

Gość gość
to niezle sobie zarabiasz tam w Niemczech.Ile pracujesz dni w tygodniu i ile godzin?ja 5 dni po 8 h zapierdziel niesamowity w moim przypadku i kasa tyle co kot naplakal

Gość gość
okolo 1400-1500 e zależy od godzin na godzinę mam 10e brutto jestem operatorem maszyny na produkcji holandia

Gość gość
Jestem w Niemczech, pracuje na sprzataniach, mam stała umowe w salonie fryzjerskim, plus na samozatrudnieniu u ludzi prywatnych, zarabiam 13-14 e/h, chodze też na kurs niemieckiego mimo, ze mowie bardzo dobrze, musze podszkolic gramatyke i zdac egzamin z b2 aby moc pracowac w zawodzie, takze pracuje ok 5 h dziennie, zajelam sie tym, ze wzgledu na elastyczne godziny, nie chcialam isc do fabryki czy jakiegos Mc gdzie pracuje sie na pelen etat 40 h w tyg,plus weekendy, nocki i dostaje sie 1100 e, zarabiam 1800 e, moj chlopak robi regipsy, ma tez pod soba ludzi, zarabia ok 3500 e

Gość gość
tancerz erotyczny w clubie dla gejów 15 euro/h etat w to wchodzą codzienne próby , zabiegi łącznie 180 godzin w miesiącu. weekendy zajęte najbardziej. Amsterdam

Gość gość
40 tysięcy wystarczyłoby mi na 3 lata życia w Polsce

Gość osobniczka2
Ja jestem pickerem, realizuje zamowienia odziezowe, mam 1500£. Pracuje 35 godzin tygodniowo. Mam 26 dni urlopu.

Gość gość
na czym dokładnie polega praca pickera? jest w tym obsługa telefoniczna?

Gość osobniczka2
Picker to osoba, ktora realizuje zamowienia, w moim przypadku to zamowienia odziezowe. moja praca polega na chodzeniu po zakladzie gdzie jest kilka milionow ubran i zbierac je, wieszac na rurce, po ktorej ciuchy popychane przeze mnie suna sobie do przodu, oznaczac i przekazywac na miejsce z ktorego zostana wyslane do sklepu. Ogolnie bardzo lubie ta prace bo lubie sie ruszac, a tutaj codziennie musze pokonac okolo 20 km. Obsluguje jednoczesnie skaner, taki mini komputer przypiety do reki, ze skanera wiem jakie i skad mam zbierac ubrania. Praca ciekawa, miedzy ludzmi, fizyczna ale nie bardzo meczaca. Ja jestem zadowolona :)

Gość gość
miałam taką samą pracę w Polsce, na magazynie z książkami

Gość gość
4 funty na godzinę w Londynie , chodzę wokoło pałacu królowej jako ptakostrasz.

Gość gość
Ja czasami za jedna noc zarobie 1000 euro, ale rano jestem do niczego

Gość gość
Jestem na emeryturze mam na reke okolo 19 000 kr w SE.

Gość gość
to spora ta emerytura jak na szwedzkie warunki

Gość gość
jeżdzę do Holandii na zbiory pomidorów i papryki. baaaardzo spoko kasa z tego jest, w ok. 3mies. zarabiam tam 3 razy więcej niż w PL. jeźdzę od jakiegoś czasu z VPU bo agencję mam sprawdzoną i wiem że z nimi zawsze wszsystko wypali i nie będzie jakiegoś niedogadania

Gość gość
Zajmuje sie rozkladem jazdy w Niemczech, 17€/h

Gość gość
ja od kilku sezonów jeźdze do holandii z agencją voorneputten zarobki średnio 3 razy większe niz miesiąc pracy w Pl. nigdy jeszcze nie trafiłem na oszusta-pracodawcę

Gość gość
Ja zastanawiam sie czy nie wyjechac i myslałam np o pracy opiekunki do dzieci bo mysle żebym to lubiła, zreszta juz mam jakies doswiadczenie w tym Myslicie, ze udaloby mi sie cos zaoszczedzic? Dobrze znam jezyk, mam 26 lat