Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem mentalności i zachowania takich osób!

Polecane posty

Gość gość

Mam na roku taką dziewczynę. Jest sierotą i nie ma rodziny. Ona jest strasznie naiwna! Jest dla każdego taka dobra i miła, dobrze się uczy, podpowiada na egzaminach, kseruje swoje notatki za darmo dla całej grupy, gdy tylko wie, że może komuś pomóc bez zastanawiania i z sercem na dłoni robi to! Nie używa wulgaryzmów, nawet jak ktoś ją urazi, a potem potrzebuje jej pomocy to ona i tak szybko zapomni, wybaczy i pomoże. Woli ustąpić.. Ludzie to wykorzystują i to co ona dla nich robi wcale nie oznacza, że chcą się z nią przyjaźnić. Wręcz przeciwnie! Ludzie mają ją gdzieś, obgadują i się śmieją. Po uczelni kontakt się urywa, a przypominają sobie o niej gdy tylko coś potrzebują. Zastanawiam się czy ona tego nie widzi? Zachowuje się jakby usilnie szukała przyjaciół i ludzi, którzy ją pokochają kosztem dawania się wykorzystywać. Ona w dodatku chodzi co niedzielę do kościoła! Podobno bardzo tęskni za swoją babcią. Poza tym choruje i jest pod stałą opieką lekarza, który zaprasza ją na święta, spotkania itp. Pewnie wykorzystuje ją ale co zdobić. Dlaczego sieroty są takie naiwne?

Gość gość
a co mam jej powiedzieć?

Gość gość
"Znam taką dziewczynę, jest życzliwa i miła"... No koszmar. Rozumiem, że nie jesteś katolikiem i dlatego tak cię to dziwi? :)

Gość gość
szkoda mi takich dobrych ludzi nie są szanowani choć mają serce na dłoni , w takim człowieku można naprawdę znaleźć dobrego przyjaciela tacy którzy odpychają takie osoby to podłe istoty których nie cierpię !

Gość gość
Ja nic do niej nie mam. Naprawdę. Tylko zastanawia mnie skąd się bierze u niej takie zachowanie, że ona daje się wykorzystywać ludziom, którzy jej nie szanują, a ona jak by tego nie widziała.

Gość gość
Podejrzewam, że ten jej lekarz wyczuj jej naiwność i dobroć i pewnie ją wykorzystuje.

Gość gość
żal mi nie tej dziewczyny ale ciebie bo jest wyjątkowa nie wiem czy wiem ale z wiekiem ludzie stają się cyniczni, wyzuci z marzeń gdy przeżyjesz kilka lat na świecie sama dostrzeżesz że bycie odartym ze złudzeń boli, ale być może ty nie dostrzeżesz bo zawsze byłaś cyniczna i bezduszna, nawet jako dziecko osoba o której piszesz ma w sobie dużo dziecięcego idealizmu, wierzy w ludzi i ich dobroć ty jesteś uboga duchem i chyba Cię to boli skoro musisz krytykować tamtą dziewczynę

Gość gość
dziewczyna ma poważny problem tutaj psycholog jest potrzebny, poszukaj jej psychologa na nfz

Gość gość
Skoro nic do nej nie masz to sie po prostu zapytaj

Gość gość
Ja jej nie krytykuje tylko jest mi jej szkoda bo ona przez swoją naiwność daje się wykorzystywać ludziom, którzy jej nie szanują i są przy niej tylko wtedy gdy czegoś od niej potrzebują! Wystarczy, że ktoś powie jej coś miłego i ona zawsze pomaga innym bez interesownie, a co dostaje w zamian?

Gość gość
Podejrzewam, że ten jej lekarz wyczuł jej naiwność i to wykorzystuje, a ona za te zaproszenia, miłe słowa i komplementy liczy na miłość!

Gość gość
ja takich ludzi zawsze broniłam w szkole ! przed takimi gnojami pozbawionymi empatii

Gość gość
a co mam zrobić? Pogadam z nią czasem na uczelni i tyle, a ona w dodatku jest taka bardzo szczera, wylewna i łatwo ufa ludziom..

Gość gość
a nie masz ochoty zaprosic ja na kawe

Gość gość
Czasem jak mamy okienko na uczelni to idziemy gdzieś razem albo czasem dojeżdżamy razem autobusem na uczelnię..

Gość gość
Ona teraz na Święta znowu idzie do tego swojego lekarza, a jak mi tak o nim opowiada to mam dziwne skojarzenia.. Moim zdaniem ona usilnie szuka miłości, przyjaciół, chce być kochana i potrzeba innym ludziom bo nigdy tego nie miała, była sama.. Wydaje mi się, że tutaj jest przyczyna.

Gość gość
Myśle, że ona może nawet zdaje sobie sprawę z tego, że jest wykorzystywana ale nawet jeśli to chce mieć chociaż jakąś namiastkę niż być sama.

Gość gość
NaŻyciowymZakręcie ależ ty jesteś szybka ,wystarczyło ci zaledwie 29 min. do stworzenia nowej historyjki .Brawo !

Gość gość
a ładna chociaż?

Gość gość
A czemu jej tego nie powiesz babsztylu o mentalności księżniczki?

Gość gość
Jest bardzo ładna, szczupła, zgrabna, wysoka.. Ma piękne włosy, cerę..

Gość gość
a co mam jej powiedzieć? Nie chcę sprawiać jej przykrości.

Gość gość
Tyjej zazdroscisz, ze jakis lekarz sie nia zainteresowal! Bo caly czas o tym piszesz!

Gość gość
a czego tutaj zazdrościć, że jakiś starszy pan ją wykorzystuje?

Gość gość
podejrzewasz, że z nim sypia?

Gość gość
Tego nie wiem ale możliwe..

Gość gość
Porażka :o