Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropnie trudny egzamin, kto choc troche zna amgielski i sprawdzi?

Polecane posty

Gość gość

Egzamin próbny z angielskiego był najgorszy:( bylo m.in napisać ogłoszenie o zgubionej książce. Pamiętam, co napisałam: I lost my English book. This book is yellow. On my English book is a girl, who is running. Her picture is grey. My book is called 'voices 3'. It's a very big. i need this book, because I everyday read her. I learn English with her. Please, help me. If you saw my book, Call me: 507356864. thank you. Od 50 słów wiec dałem rade. Nie jestem jednak dobra z angielskiego, dostanę za to jakieś punkty?

Gość gość
Dostaniesz, chociaż trochę błędów tu jest. Zależy też na jakim etapie edukacji jesteś- jak na gimnazjum jest ok, na liceum już nie bardzo.

Gość gość
Myślę, ze ok ale nie do końca umiem:/ niech ktoś inny ci pomoże heh

napisz I've lost zamiast I lost a pzoa tym sporo błędów, ale komisja pewnie tak jak ja czyta tylko 2 pierwsze zdania 🖐️

Gość gość
Gimnazjum, druga gimnazjum. A jakie to błędy? Na 10 punktów ile mogę dostać?

Gość gość
Jeszcze nie uczyłam sie present Perfect, wiec..

Gość gość
Faktycznie, nie pomyślałam, dziwnie brzmi ze tak na niej:o A ty jesteś w komisji?

Gość gość
Coś powinnaś dostać. Powinno być 'on the cover of the book' (na okładce książki) , 'my book is titled' zamiast 'called' i troche innych błędów.

nie jestem w komisji :D chociaż może powinnam? też średnio angielski znam, ale ci co siedzą w komisji mają klucz jak na poziom gimnazjum to calkiem wysoki, my takie rzeczy pisaliśmy w przygotowaniu do matury

Gość gość
Muszę sie wziąć za angielski, za rok egzamin... Nawet nie wiem co to znaczy to na t...

o i ksiązka nie ma płci, więc tutaj I learn English with her nie her tylko it może nie z with tylko I have been learning English from it .

Gość gość
I jeszcze 'I learn English from a book' a nie 'with her'

Gość gość
Moze autor miał na myśli dziewczynę ktora jest na obrazku hmm? Ze to z ta dziewczyną sie uczy? :P

Gość gość
No wiemm, ja przekładam na polski tak. XD

Gość gość
Powinno być mniej więcej tak: "I lost my English book. This book is yellow. On its cover there is a picture of a girl, who is running. I reszta ok. Moim zdaniem gdzieś z 7-8 pkt powinnas dostać za to na poziomie gimnazjum. Bardziej 7. Jest całkiem dobrze:) (bede pisac po kawalku, bo cholerstwo mi za spam uznaje...)

Gość gość
E tam ja też takie rzeczy pisałam w gimnazjum, a wybitnie trudnego poziomu nie mieliśmy :) jak powtórzysz konstrukcję podstawowych czasów to będzie ok :)

Gość gość
Powinno być mniej więcej tak: Her picture is grey. The title of my book is "Voices 3". It's very big. Moim zdaniem gdzieś z 7-8 pkt powinnas dostać za to na poziomie gimnazjum. Bardziej 7. Jest całkiem dobrze:) (bede pisac po kawalku, bo cholerstwo mi za spam uznaje...)

Gość gość
If you saw my book?????? żle! popraw

Gość gość
No to chyba jest gimnazjum? Tak wynika z wypowiedzi autora. A co do tekstu jest ok. Dosc podstawowo moim zdaniem. Przyłóż sie trochę do konstrukcji zdań bo słownictwo nawet nawet. Tylko te zdania jak ze żłobka.

Gość gość
Czesc 3: I need this book because I read it everyday. I learn English from that book." I reszta ok. Znaczy musisz sobie całość poskłądać, bo głupie forum mi całości puścic nie chce... Jak ominęłaś to, że mówi, że spam?

Gość gość
NieXD miałam tez opisać sportowca ulubionego napisałam:

Gość gość
No widzę,że gimnazjum,ale dziewczyna narzeka jakby nie wiadomo jak trudny poziom był, a przecież taka prawda,że da się tego nauczyć ;)

Gość gość
Powinieneś napisac "it's very big, yellow book". Pamiętaj zeby napisac co jest zielone, żółte, duze, małe. To da ci dodatkowy punkt moim zdaniem. "If you find The book, please let me know" "My phone number is....."

Gość gość
gość dziś If you saw my book?????? żle! popraw To powiedz jeszcze JAK poprawić? Bo mi się wydaje całkiem ok, tryby mieszane też isntieją... Jasne, lepiej byłoby "If you see my book, please call me", ale nie ma takiej tragedii, żeby 6 znaków zapytania nawalić:P

Gość gość
my favourite fotballer is Gerard Pique. I love her, because he is a Perfect Player. musze po kawałku bo spam, zaraz dopisze reszte

Gość gość
Składnia zdań- to nad czym musisz popracować.

Gość gość
He plays in Fc Barcelona. This club is the best of all! He has a wife- Shakira.

Gość gość
Her-ona Him- on I love him...

Gość gość
Powinieneś napisac "it's very big, yellow book". - jak już pouczasz, to poprawnie- It's a very big, yellow book. ;) "If you find The book, please let me know" "My phone number is....."- to jest ok, jeśli się nie wie, co napisać, a ma wyjść ilość słów minimalna- takie szkolne tricki;). Normalnie jednak ludzie tak nie piszą, z reguły ogłoszenia są zwięzłe i treściwe, więc raczej pisze się "If you find my book, please call me at 000000".