Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciotka chłopaka chce abyśmy dzisiaj przyjęli do świąt jej rodzinę a my nie chcem

Polecane posty

Gość gość

nie chcemy! Wynajmujemy od niej mieszkanie. Ona nas tam zameldowała. To są 3 pokoje, kuchnia, łazienka i wc. I ona chce teraz abyśmy przenocowali u nas jej rodzinę która przyjeżdża na święta! Przyjeżdżają już dzisiaj i mają być 2 tygodnie. Ja nie chcę. Co teraz? Czy możemy im nie otwierać drzwi?

Gość gośćssd
powiedz ciotce że macie grypę żołądkową i ich zarazisz

Gość gość
Dlaczego musimyichmiećusiebie?

Gość gość
jeśli płacicie jej za wynajem to absolutnie nie ma prawa was obciążać swoimi gośćmi...chyba, że mieszkacie u niej za darmo...

Gość gość
Powiedz, że przyjeżdża twoja rodzina no i niestety, nie ma miejsca. Ale możesz polecić im tani hotel :D

Gość JasnowidzXXL
jESZCZE RAZ SIĘ SPRAWDZA, ŻE Z RODZINĄ NAJLEPIEJ WYCHODZI SIĘ NA... ZDJĘCIU. Wszystko zależy od tego na jakich warunkach wynajmujecie to mieszkanie. Jeżeli na normalną umowę - absolutnie odmówić, bo najgorzej "pokazać palec". Ale możecie też liczyć się z wypowiedzeniem umowy najmu

Gość gość
mogliście powiedzieć, że Twoja rodzina już przyjechala;p

Gość gość
a płacicie za te mieszkanie ??? Jeśli tak to masz prawo odmówić przyjęcia ich pod swój dach. Chyba, że mieszkacie za darmo .

Gość gość
Mamy jej płacić 500 zł miesięcznie za to mieszkanie ale mieliśmy inne wydatki i przez 6 miesięcy nie płaciliśmy. Ona miała płacić za media. To jest Warszawa. Teraz rodzice chłopaka dogadali się z nią że za media oni będą płacili a ja jej zapłaciłam 700 zł a resztę może pod koniec stycznia

Gość gość
czyli mieszkacie za darmo? no chyba, że jej oddacie te 3tys?

Gość gość
Oddam jak bedziemy mieli pieniadze

Gość gość
no to skoro na razie nie macie pieniędzy i siedzicie za darmo, to musicie przyjąć gości

Gość gość
Pewnie zrobila to specjalnie bo irytuje ja to, ze nie placiliscie :D

Skoro wam za darmo daje mieszkać to przykro mi, powinniście ją albo poprosić o zmianę decyzji albo przełknąć tę żabę. Albo odmówić i liczyć się z wypominaniem "niewdzięczności" do końca życia. Jak się nie odwrócić, dupa z tyłu, współczuję.

Gość rodneyy
płacicie 500zł a mieszkanie w warszawie czyli ciotka praktycznie za darmo pozwala wam tam mieszkać do tego przez 6 miechów jej nawet tego nie płacić to wstyd byloby jej rodziny nie ugościć

Gość gość
Ja też współczuję - ale właścicielce mieszkania, że takich darmozjadów przyjęła pod swój dach. Nawet za media nie płacicie? Jednego dnia bym was nie trzymała.

Gość gość
To jest ciotka mojego chłopaka i nas tam zameldowała. A mieliśmy niestety inne wydatki w tym okresie.

Gość gość
To teraz tez przygotujcie sie na inne wydatki :classic_cool:

Gość gość
6 x 500 zł = 3000 zł zaległości plu 500 na bieżąco co miesiąc. Do tego ze 150 (minimalnie licząc za media). I do tego 2 tygodnie z obcymi ludźmi. Wesołych Świąt :)

Gość gość
prawda jest taka, że ciotka płaci, więc ciotka rozdaje karty i stawia warunki, a twoje "nie chcę" brzmi jak głos przedszkolaka i tyle też jest wart

Gość gość
Skończ już pisać te prowo z tą ciotką. A wy idioci łykacie jak młode pelikany

Gość gość
straszne pasożyty z was... mieszkacie za darmo, za nuc nie płacicie .... jeszcze tłumaczycie się innymi wydatkami... a kto ich nie ma? zwykłe nieudaczniki i tyle... rodzine powinniście przyjąć bez marudzenia...

Gość gość
Jak nie płacicie, to pewnie chce wam zrobić na złość.