Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na ile przed porodem poczułyście, że ta chwila się zbliża?

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny, jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na 3 stycznia i tak się zastanawiam, czy doczekam do tego Nowego Roku czy urodzę wcześniej. Nie ukrywam, że chciałabym żeby mała urodziła się z styczniu z przyczyn "rocznikowych", no ale to już nie ode mnie zależy. Na razie oprócz bólu miednicy i spojenia łonowego nic mi nie dokucza. Czasami pojawiają się bezbolesne twardnienia brzucha. Na ile przed porodem Wy poczułyście, że ta chwila się zbliża? Dzięki za odp :)

Gość gość
6h przed ;). rozczaruje Cie ale raczej nie przewidzisz. czop odszedl 4 dni przed.

Gość gość
6h przed ;). rozczaruje Cie ale raczej nie przewidzisz. czop odszedl 4 dni przed.

Gość gość
To chyba lepiej wlasnie zeby urodzilo sie juz w styczniu niz bylo z samego konca roku gdzie zawsze bedzie prawie o rok do tylu za rowiesnikami np.w szkole?:-o

Gość gość
Sory.Nie doczytalam.Chcialabys zeby urodzila sie w styczniu.I tak byloby lepiej ale niestety tego nie przewidzisz ani nie masz na to wplywu.

Gość gość
Ja dokładnie tydzień przed porodem dostałam skurczy i myślałam że to już, ale przeszło. A o tej samej porze za tydzień rozpoczął się poród. Natomiast nie pamiętam kiedy odszedł mi czop. Termin miałam na 1 sierpnia, poród rozpoczął się 2 sierpnia, a urodziłam 3-go.

Gość gość
ja mialam porod wywolywany, kroplowka, po kilku dniach masaz szyjki, po kolejnych kilku mialam znowu planowana kroplowke- i jak wstalam rano, to juz wiedzialam, ze tym razem bez dziecka z porodowki nie wyjde :P czulam powtarzajacy sie, specyficzny, niezbyt mocny bol w dole plecow... Niestety byl to wstep do boli krzyzowych, bolesnych jak nie wiem, ale malo efektywnych... Ale wlasnie tego dnia urodzilam

Gość gość
rano się obudziłam i mialam przeczucie ze dziś urodzę, bo coś za dobrze się czułam, jakby wszystkie objawy odpuściły. I tak sobie pomyślałam że to pewnie cisza przed burzą. o 16 zaczął mi odchodzic czop, o 18 wody i zaraz skurcze. urodziłam o 1 w nocy. tydzień przed terminem z om

Gość gość
Rok temu bylam w takej samej stuacji jak ty autorko:-) termin mialam na 2 stycznia, a urodzilam niestety jeszcz w 2013 r.w przerwie miedzy swietami a sylwestrem. Kilka dni wczesnien bylam baaaaaardzo senna, najchetniej spalabym caly dzien. Wtedy oczywiscie nic skojarzylam. Bolaly mnie plecy, czasem mialam jakis skurcz, albo serie, ale nigdy mie bolesne. No i ktoregos wieczora po prostu zaczely sie bolesne skurcze. Najpierw nieregularne, a gdy potem regularne. W nocy pdszedl czopmpodbarwiony krwiajuz wiedzialam ze nie uda sie w nowym roku:-) nastepnego dnia po poludniu mialam juz coreczke w ramionach:-)

Gość gościnnnnia
Ja 2 dni przed mialam wieczorem takie jakby skurcze , rowno co 20 min(tzw.skurcze przepowiadajace), po godzinie ustaly, i 31stycznia o 13 odeszly mi wody, czop jakos 2 tygodnie wczesniej.

Gość gość
ja mam termin za 3 tygodnie. od tygodnia spie po kilkanascie godzin na dobe. dokuczają mi bóle kręgosłupa i bolesne skurcze zwłaszcza w nocy ale poza tym nic sie nie dzieje. i tak juz tydzien to trwa.