Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościanka8720

Nieprzyjemne swędzenie pochwy w 8tc

Polecane posty

Gość gościanka8720

Jestem w l trymestrze, u gin juz bylam i 2 dni po wizycie zaczelam odczuwac swedzenie. Stosuje 2 razy clotrimazolum masc za pozw gina od 3 dni ale malo skutkuje. Wizyte mam za m-c. Co mam robic? Na wizyte znow nie pojde bo kosztuje mnie 100zl bo chodze prywatnie bo musze z przyczyn osobistych. Nie wiem czy to mi przejdzie, moze sa jeszcze inne leki na swiad w ciazy. Martwie sie aby infekcja nie zaszkodzila:(

Gość gość
Podrap sie to przestanie. Tylko nie zapomnij umyc rak

Gość gość
Musisz smarowac wg zalecenia, tak od razu sama masc moze nie pomoc. Gdyby nie przeszlo musisz isc do lekarza.

Gość gość
idz do rodzinnego i niech ci przepisze pimafucin na grzybice. Nie szkodzi dziecku, dziala miejscowo i nie wchlania sie przez skore i sluzowkę.

Gość gość
Jak wyżej..to grzybica..sama się z nią już dwa razy zmagałam z tym że ostatnio też się takim okropnym swędzeniem objawiala..tyle że jestem w 8 miesiącu ciąży..jako tako krem nie wyleczy tego tylko złagodzi swedzenie musisz się udać do lekarza żeby ci coś przepisal bo samo nie przejdzie:/

Gość gościnka8720
Dzieki za odzew:-) Rodzinny niestety nie przepisze mi leków nie ze swojej dziedziny już taki jest:( tak pomyślałam ze może przejdę się do gina na Nfz tylko będę musiała mu powiedzieć ze przyszłam tylko po leki chyba mnie nie przegoni, bo jak nie powiem to założy mi kartę ciąży i będzie mnie chciał za miesiąc widzieć a ja już mam swojego lekarza. A tak wogóle można mieć prowadzone 2 karty ciąży albo jeśli już ją założy to bez konsekwencjibedzie można juz do niego nie przychodzic?

Gość SpecDsProbiotyków
Najlepiej pójść do lekarza na fundusz i powiedzieć jaka jest sytuacja. Bezpłatna opieka medyczna przysługuje każdej kobiecie w ciąży (przez cały okres jej trwania) oraz przez pierwsze sześć tygodni połogu. Nie ma więc znaczenia że korzysta Pani z usług prywatnie. Lekarz jest zobowiązany zbadać i przepisać leki. Krem Clotraimzolum to dobry lek przeciwgrzybiczny ale może być za słaby i działa tylko zewnętrznie.Polecam stosowanie dopochwowo Invagu przez 7 dni. Po więcej informacji na temat zdrowia intymnego zapraszam na invag.pl oraz provag.pl

Gość gość
NIE WIERZ TEMU POWYZEJ, to kryptoreklama i spam. Idz do lekarza i tyle