Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się wycofać z prezentu dla rodziców

Polecane posty

Gość gość

brat zaproponował zakup prezentu dla rodziców za ponad 1000zł. ja jestem sama, on ma żonę i małe dziecko, dobra pracę zaproponował abym dorzuciła ile moge i chcę i ja wypaliłam że dam 400zł, ale teraz siedze i myslę, ze wcale tego nie chcę... to dla mnie dużo pieniędzy, ale prezent robie raz w roku, więc to mogłabym jakoś przełknąc gdyby nie fakt, ze moja mama... no nie mamy dobrej relacji od paru miesięcy, ona wypomina mi nawet znaczek na list i karze oddawać sobie 3 zł, gdzie ja często robię/robiłam jej różne prezenty. jest mi przykro bo jeszcze rok temu z radością dałabym tę kasę, ale teraz jest mi naprawdę szkoda i nie wiem jak się wymiksować z tego. Mogłabym dać 300, wyszłoby po 150zł na rodzica

Gość gość
powiedz bratu, ze przegladnelas twoje finanse i wydatki i cie zwyczajnie teraz na to nie stac. jest ci przykro, ale zdecydujesz sie na jakis swoj tanszy prezent.

Gość gość
moze nie dokladaj sie do prezentu w tym roku skoro tego nie czujesz, za to porozmawiaj z mama i postaraj sie ocieplic z nia relacje

Gość gość
moja mam się juz nie zmieni, taka jest i taka będzie, zawsze kasa się dla niej tylko liczyła. to smutne kiedy kupowałam jej coś naprawdę nie patrząc na koszta a sama dostawałam rękawiczki ze sklepu za 5zł... zawsze najmniejszym kosztem tylko kiedyś to mnie tylko trochę zabolało, ale bardziej ciesyzłam się z tego, że ona sie cieszyła ze swojego prezentu, mój nie miał dla mnei znaczenia, no ale teraz sie zmieniło nie chcę się całkiem wycofać, bo to nie fair w stosunku do brata

Gość gość
macie jakies pomysły