Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakis budowalniec potrzebuje porady

Polecane posty

Gość gość
z bloczkow to za grube by bylo. jeszcze by pomiejszyl pokoj.

Gość gość
to wiec tak dwie rozrysówki poziom góra dół 3,50 na wate szklana 5cm pionowe C profile co 62,5 cm ...oblicz ile ci wyjdzie wate przelicz na metry 2 odlicz na drzwi jakie drzwi ??? szerokość 60cm ?? wkręty co 25-35cm około 150 srub śruby co 40cm na sufit metalowe nie plastikowe ! co masz pod panelami?? jak masz wylewke to szybkiego montażu starcza 9-10 starczy na sufit metalowe to samo ale metalowe flizelina rolka na łącznie szpachla na łączenia uniflot bo jest twarda sztywna dobrze trzyma nie wiem w jakich workach jest uniflot ? o ile dostaniesz 15kg jeżeli uniflot za drogi weź inny polski ale do 15 kg max na koniec szpachla do wykonczenia wedle uznania aby nie była za miekka mnie jak tej sztywnej ! bo nie zejdzie zostanie a potem do wyrzucenia

Gość gość
wylewka. nie bedzie drzwi/

Gość gość
nie kombinuj :) chcesz tanio i w miare ,znam to robisz bez podwójnej lagi czyli bez obłożenia podwójnego rygipsami choć tak być powinno ale to zwiększa koszt ,podwójen rygipsy= podwójny koszt zatem jak dla Was ....scianka 5cm wata plus rygips jedna druga strona po 12,5 cm daje łącznie około 8 cm ...starczy , kupcie watę dobrą grubą zwartą ,warto bo wycisza ładnie :) pytaj dalej odpowiem chęcia , uwielbiam te rzeczy :)

Gość gość
bedzie plyta z 2 stron a w srodku welna. to ile plyt i jaka grubosc.?

Gość gość
macie wylewkę mogą być szybkiego montażu skoro drzwi nie ma przeliczyć całość metrażu 3,50 dł co około 60cm profil pion - 6x na podłoge i sufit 2x 3,50 poziom wata 8,50 metra rygips w PL to jak się nie mylę 120cm szer. i 2,50 wys zatem potrzebujecie 3 płyty na jedną stronę śrubu i wkręty do rygipsów jak podałam reszta czyli szpachla jak podałam wcześniej tej drugiej kupcie mniej bo to już wykończenie acha ! ważne jak ścieracie róbcie to pod lampkami zwykłymi w domu ! ładnie widać nie równości lepiej się ściera ! a najlepiej do nałożenia wierzchniej warstwy poprosić kogoś bo o ile pierwsza warstwa łączeniowa jest łatwa do nałożenia i starcia tak ta końcowa może zrobić auła ;) albo tapeta ???

Gość gość
1. bo lubie 2. bo tak

Dlatego wlaśnie nie wypowiadam się w takich topikach :O Róbcie sobie we własnych domach co chcecie za własne pieniądze

Gość gość
rygips jest stworzony po to aby ułatwić ludziom życie kase i prace też nie jest moim ulubionym materiałem bo mimo iż łatwy do montażu ,już trudniejszy do obróbki i w dodatku jak dla mnie to ścianka mało efektywna ale ,mimo to jest tańsza i łatwiejsza jak inne :) młodzi róbcie ! i pytajcie jak coś ! wezmę temat w zakładki ;)

Gość gość
a i jeszcze jedno, mam w swoim z jednych mieszkań w kamienicy ściankę kibelkową z rygipsów wyciszona dobrze nic nie słychac jak ktoś popierduje ;) także spoko róbcie ! nie słuchajcie co gadają po to to jest aby to wykorzystać !

Zbereźnik , daj na luz . W Polsce na budownictwie i medycynie wszyscy znają się lepiej:D

Gość gość
mam 12 duzy pokoj 25 m2 i z tego pokoj dla corki ok 10 m2. a ytong mysle ze wogole juz tego bym nie wiedziala jak zrobic.