Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropnie żałuję wyboru studiów.

Polecane posty

Gość gość

Jestem na 1 roku, mi ciezko,prawdopodobnie wylecę,mimo ze sie ucze i chodze na kazde zajęcia.nie wolno u nas poprawiac kolokiow,nie mozna dostac warunku,nie dostajesz jednego zaliczenia i wylatujesz.koszmar jakis.

Gość gość
:( nie zdalam ani jednego kolokwium, jestem wrakiem psychicznym odkad poszlam na te studia.nie spie,chudne,pale z nerwow

Gość gość
Teraz musze siadac do nauki i wszystko mnie sciska w zoladku,mam biegunke ciagle,wymiotuje czesto..wszystko na tle nerwowym przez te studia,mimo tylu starań mnie wyrzuca....

Gość gość
co to za studia ze nie mozna poprawiac egzaminow? :O wszedzie mozna. A jak nie mozna to lamane sa przepisy ustawy o szkolnictwie wyzszym

Skoro tyle cie to kosztuje to zrezygnuj z nich, zastanów się co tak naprawdę chcesz robić i próbuj się tam dostać.

Gość gość
U mnie nie wolno poprawiac kolokwiow.na poczatku semestru wykladowcy dawali nam kartki z wymaganiami,gdzie bylo napisane np "nie ma mozliwosci poprawy testow,studentom radzi sie by uczyli sie regularnie" nie ma poprawy i już, musisz miec sumę 60% ze wszystkich kolokwiow,inaczej nie dostajesz zaliczenia....

Gość gość
kolokwia to nic innego jak egzamin a z każdego egzaminu obowiązuje poprawka nie wiem gdzie studiujesz ale to chore

Gość gość
a co studiujesz?

Gość gość
Tutaj nie mozna poprawiac, przykladowo jesli nie zdasz jednego kolokwium (czyli wynik mniej niz 60%) to piszesz test semestralny.jesli go oblejesz,wylatujesz.. albo prog 80% na zaliczenie i tez nie da sie nic z tym zrobic,bo co ?oni moga wszystko

Gość gość
Filologia angielska.nie dosc,ze kazde zajecia obowiazkowe,kupa roboty w domu to jeszcze takie cos...i tak mimo wysilku wylece. a wczesniej uwielbialam jezyki

Gość gość
hmmm semestralny kochana to nic innego jak poprawkowy proszę cie nie demonizuj :) dasz rade ! olej i pomyśl jedno ...mam całe życie przed sobą nie teraz to za rok, to i tak obecnie się nie liczy ! liczą się umiejętności ! mogę studiować a pracować i być najlepszą pracownicą ...będąc sprzedawczynią w sklepie obuwniczym grunt aby dobrze zarobić ! i być zadowolonym i mieć coś z zycia dla siebie a nie tylko praca dom praca dom itede !

Gość gość
Wlasnie nie moge,zawiodlam rodzicow i nie wiem jak sie pokaze w domu.u mnie nie bylo opcji,zebym nie szła na studia. ..a teraz bede musiala odpracowac wszystkie pieniądze ktore poszły na studia od pazdziermika do stycznia... no tak ale tylko z jednego przedmiotu mamy egzamin semestralny.z reszty nic,nie dostajesz zaliczenia i do widzenia...

Gość gość
jestem w takiej samej sytuacji. Moje motto od października to miej w********* ne , a będzie Ci dane ;)

Gość gość
Juz za bardzo mialam wyj****e wybierajac kierunek studiow na odczepnego :(

Gość gość
:( w domu mnie zabija.nie mam po co wracac.

Gość Chłopakzwawy
Słuchaj, dasz radę, pomogę CI, może nie jestem na takim poziomie z ang, jednocześnie motywację mogę Ci pomóc znaleźć. Piszesz się?

Gość gość
Ja na inżynierskich czasem mam zaliczenia od 100% :D I jest wesoło bo do takich czasem tez nie ma od razu poprawy tylko jest dopiero w sesji, są dwa terminy, a czasem trzeba poprawić 3 rzeczy :D Ja tak miałam, że w godzinę napisałam 2 kolosy, które były normalnie na 2h każdy. Super sprawa, polecam :D Dziś mam z tego niezły ubaw, jakoś dałam radę mimo, że jak o tym się mówi to wygląda c*****o. Po drugie może czegoś nie zrozumiałaś, ale mnie też straszono tylko 2 poprawami w sesji, a ćwiczeniowiec był spoko i załatwił nam jeszcze terminy, żebyśmy mogli to pozaliczać. Raz z matmy źle zadanie przepisałam, ale poprawnie rozwiązałam to też mi zaliczył. Nie taki diabeł straszny jak go malują, a studia to nie zaliczenia od 40% :P Bo co to za lekarz co zna się na 40% ? Albo inżynier budujący mosty na 40% ? Albo coś umiesz albo nie. Najgorzej to srać po gaciach, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Gość gość
Ale skoro wystarczy 60% to znaczy, ze częs c kolokwiów mozna zawalic. Trudno, zeby wumagac mniej, niz 60%.