Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymioty u maluszka

Polecane posty

Gość gość

synek zwymiotował w nocy trzy razy ma 16 miesięcy, co mogę mu podac? isc do lekarza? nie ma goraczki, nie kaszle go

Jak moja córka zwymiotowała 3 razy to pojechaliśmy z nią do lekarza i dostaliśmy skierowanie do szpitala. W szpitalu spędziłyśmy prawie tydzień. Okazało się że to wirus i do tego ostre zapalenie gardła. Jedź do lekarza żeby mały ci sie nie odwodnił. Moja miała 18 miesięcy.

Gość gość
Na Twoim miejscu obserwowałabym dziecko i nawadniała, skoro innych objawów nie ma to na spokojnie, bez paniki. Może dałaś mu na noc np. mandarynkę? U mojej córki nie raz wymioty występowały właśnie po cytrusach. Podawaj maluchowi orsalit nutris, który ma owocowy smak, uzupełni on elektrolity, do tego jakiś probiotyk. Jak do południa nie będzie lepiej jedź do lekarza.

Gość gość
panika gorsza od faszyzmu 3 razy zwymiotowałą i do szpitala, ja pierdziu, to już lekarka jest tak słąba, ze nie potrafi udzielić pomocy, dobre podawać po łyżeczce orsalit i nic się nie stanie, ja swoje dziecię ratowałąm w ten sposób i nigdy w szpitalu nie byliśmy, a wymiotował nie 3 razy, a może 30, non stop, co 10 minut, był lekarz, owszem, ale rzekł, ze idealnie go w tym prowadzę i moze mi jedynie L4 wystawić

nawadniać po troszku,zeby dziecko nie zwymiotowało,podac orsalit,jezeli dalej bedzie wymiotowac ido tego dziecko bedzie mało sikac to do lekarza,bo moze sie odwodnic

Gość Agula8
spokojnie zacznij podawać orsalit/dobry jest nutris/,probiotyki,smectę i obserwuj. Sporo teraz jest jelitówek. Nie jest dobrze jak wymioty/biegunka są razem z gorączką wtedy dziecko szybko traci wodę i nie trudno o odwodnienie. Jesli ładnie pije i sika to jest ok. Moje córki przy ostrej biegunce robiły ponad 10 wodnistych kup dziennie.

Gość gość
orsalit rozpuszczony w wodzie i samą wodę małymi łyczkami, łyżeczką, ważna żeby się nie odwodnił, bo możecie wylądować w szpitalu, możesz też zapytać farmaceutę co poleca w takich przypadkach, jak nie będzie poprawy a masz telefon do pediatry to zadzwoń, pewnie to jakiś wirus