Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie i chudniecie

Polecane posty

Gość gość

Czy podczas karmienia piersią się chudnie? Czy to mit. Po jakim czasie widać ze od karmienia leci się z wagi? Mam 11 kg do przodu od porodu karmie juz 7 tygodni zdrowo się odzywiam a waga ani grama w dół. :(

Gość gość
ja dopiero schudlam jak przeszlam na mm

Gość gość
karmiłam piersią 8 miesięcy i dopiero po odstawieniu dziecka zaczęła mi waga spadać

Gość gość
Może to kwestia indywidualna, ale ja po pierwszych 5 czy 6 miesiącach, czyli kiedy karmiłam wyłącznie piersią, ważyłam 46 kilo. 11 mniej niż przed zajściem w ciążę. Wyglądałam za chudo, ale na szczęście gdy po 6 mcu zaczęłam karmić tylko w nocy to powoli moja waga zaczęła wracać do normy.

Gość goodbye
To nie mit to biologia - hormony :) podczas karmienia przez pierwsze dni, tygodnie odczuwa się skurcze to znak, że macica się obkurcza. Do tego zazwyczaj kobieta karmiąca odżywia się zdrowo i lekko.

Gość gość
Od porodu w sierpniu do teraz schudłam 8 kg, przy czym 5 kg to kilogramy ciążowe, 3 kg to już dodatek. Jem ok. 2500-3000 kcal dziennie, czyli dużo. Nie chcę chudnąć, bo i tak wyglądam już jak śmierć (51 kg 170 cm), ale nie wyobrażam sobie wciskać w siebie więcej jedzenia :(