Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina Kalina

Czemu tak dużo kobiet obcina włosy jak urodzi dziecko?

Polecane posty

Gość gość
Ja obciełam bo mi się mocno przerzedzily i mimo ze mialam dlugie jakich nigdy wczesniej nie mialam to zrobily sie takie cienkie ze nie bylo sensu ich trzymac

Gość gość
gość 2014.12.15 no właśnie sama sobie odpowiedziałaś. Bo wielu kobietom mocno wypadają i obcięcie, odciążenie ich pomaga, poza tym długie 3 kłaki na krzyż też nie wygladają ładnie zwłaszcza, że w ciąży zwykle były piękne. x Nic dodać, nic ująć.

Gość gość
gość 2014.12.15 Mylisz się autorko,prawie zadna nie wyglada korzystnie w krótkich włosach,chociaz im sie tak wydaje x Mnie jest bardzo dobrze w krótkich fryzurach, wystarczy mieć regularne rysy i dobre proporcje twarzy.

Gość gość
Szczerze krótkie włosy u kobiet to jakaś tragedia wiem ,że myślicie inaczej ale to się kojarzy z niemrami z lat wojennych. Istnieją kobiety którym jest w nich dobrzr ale to tylko jakiś mały odsetek.

Gość gość
Po pierwszym porodzie moje włosy były w gorszej kondycji, ale ich nie musiałam obcinać. Po drugim była tragedia :( Z moich gęstych, kręconych włosów zrobiło się rozprostowane siano :( Fryzjerka załamywała ręce jak poszłam do niej, by je odżywić. Niestety musiałam obciąć do linii brody, bo już lepiej wyglądać mniej korzystnie w krótkich włosach, niż mieć gniazdo na głowie :O Do 2 lat zajęło mi ratowanie ich. Wreszcie moja gospodarka hormonalna się unormowała, znowu zaczęły się kręcić, odżywiłam je. Teraz kilka lat po porodzie mam je już do połowy pleców i mam zamiar pozwolić im rosnąć dalej :P

Gość gość
Rozumiem kobiety które scinaja włosy po ciąży ale nie rozumiem jak można zrobić się na babochlopa? Widzę sporo kobiet po 30 odcięty na chłopaka a są grube na twarzy co innego jak kobieta ma ładne rysy

Gość gość
Ja mam 36 lat i b.dlugie wlosy do polowy plecow. Kiedys powiedzial, ze jak zetne je jak okoliczne sasiadki to sobie po wsi sama bede chodzic. Mieszkamy na obrzezach Krakowa, zeby nie bylo

Gość gość
Kiedys mąż powiedzial - mialo byc. Mam jedno dziecko, spodziewam sie drugiego. Strasznie geste, choc po porodzie przerzedzily sie. Pozniej dzieki witaminom wzmocnily sie.

Gość gość
Bo mezus jest kredycik tez dzidzius tez po co sie podobac???ojjjebbbac sie na chlopska i juz...upragniona stabilizacja tat tak tak to nazywaja....dramat.a faceci chodza na mlodsze i ladniejsze.scuecie wlosow to zakonczenie etapu mlodosci.czesto tez 40chca sie whlansowac i byc pojechane a wyglada to koszmar

Gość gość
W krotkuch malo komu dobrze..serio.jak lessby wyhladaja laski w krotkich

Gość gość
w polsce spotkać kobietę 40+ w dłuższych niż za ucho włosach to naprawdę rzadkość - co jest smutne bo kobieta ścinając się na chłopaka pozbawia się całej swojej kobiecości - żadna kobieta w krótkich włosach nie będzie tak kobieca jak ta w długich włosach. Nawet w biblii pisze że krótkie włosy są hańbą dla kobiety tak btw:) No ale cóż, żyjemy w takich czasach gdzie baby stają się babochłopami a faceci maminsynkami :/

Gość gość
bo długie włosy wymagają więcej pracy przy ich myciu, suszeniu, a wiadomo, matki polki narodzą dzieci i nie mają czasu dla siebie

Gość gość
Moja mama ma 46 lat, teściowa 54 i obie noszą włosy delikatnie za ramiona.