Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dość tego co robi

Mam dość czepiania się i nękania

Polecane posty

Moja mama nęka mnie ostatnio o wszystko -o źle pozamiataną podłogę, o to, że psa źle odżywiam, że za dużo pracuje, że mam za mało znajomych albo tylko takich co chcą mnie wykorzystać itp. itd. A zaraz potem słyszę, że niepotrzebnie wzięłam psa do weterynarza, dałam mu mięso z za małą ilością ryżu, jestem leniwa, mam za dużo znajomych i za często wychodzę - w jej słownictwie - "szlajam się" A to szlajanie się to np. wspólny spacer z koleżanką i naszymi psami między godziną 14 a 15 i potem godzinna wspólna kawa. Albo zakupy z kolegą od 16-18.00... to się nasila coraz bardziej, wcześniej pojedyncze uszczypliwości olewałam. Teraz jestem u kresu wytrzymałości. Wg niej jestem idiotką, nierobem, debilem. Nikt mnie nie będzie chciał. Proponowałam jej pójście do psychologa razem - byłam zgoda. Jak chciałam zadzwonić i ustalić termin to powiedziała "sama se idź, a nie rób ze mnie nie normalnej" Jestem na własnym utrzymaniu, mam własny dom, sama wszystko sobie finansuje. Pomagają mi też znajomi np. w męskich pracach. Mam własna działalność... pracuje 5-6 godzin dziennie. A ta albo nazywa mnie nierobem albo że za dużo pracuje. Zajmuje się też wolontariatem - o czym nie wie, bo pewnie byłaby kolejna awantura. Przy moich znajomych robi wrażenie biednej, nieszczęśliwej, schorowanej. A córka ja nie docenia, nie szanuje - uwaga - największy zarzut - nie żyję tak jakby ona chciała. Zbliżają się święta... a ja mam ochotę spakować się, psa do auta i jechać gdzieś... byle najdalej stąd.

Gość gość
Masz własny dom i przygarnełaś ja do siebie?

Gość gość
pakuj się i jedź, serio masz wolne, nie pozwól, by ktoś ci je zepsuł swoimi humorami, potem znowu tylko praca i praca a wspomnienia ze świąt marne

Nie przygarnęłam. Do niedawna było znośnie, nie były to super relacje, ale w miarę dobre. Teraz jest piekło.

Gość gość
musisz pokazac kto jest pania domu to zwykla proba sil

Gość gość
jestes zapewne madra kobieta i wiesz co to jest asertywnosc .Wykorzystaj to w stosunku do swojej mamy . Jestes dorosla kobieta i sama o sobie stanowsz .Matka i corka to sa dwie rozne kobiety i corka nie musi byc podobienstwem , czy analogia mamy.Jesli tego mama nie rozumie -wytlumacz jej to stanowczo i konsekwentnie. Postaw granice i tych granic przestrzegaj . Matki chyba chcialyby miec panaceum na madrosc , sposob zycia a nikt tego pewnie nie posiada do konca , im szybciej do tego dojada, tym lepiej dla wszystkich. Jak najbardziej popieram pomysl wyjazdu na Swieta .Mama poradzi sobie .Przestrzegam przed unikaniem rozmowy , chowaniem glowy w piasek ,bo mama bedzie nieswiadoma sytuacji i nadal bedzie probowala swoich gier , czy ustawiania tobie zycia. Pozdrawiam :-) Elena.