Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego kwoki twierdzą że opieka nad własnymi dziećmi to praca?

Polecane posty

Gość gość

jak zapraszacie znajomych do siebie na obiad albo idziecie z nimi do kina to to też jest dla was praca i powinni wam za to zapłacić?

Gość gość
a opiekowałeś/łaś się kiedyś dzieckiem? bo mi wystarczyła siostrzenica przez kilka tygodni na wakacjach. opieka nad dzieckiem to najbardziej niewdzięczna robota na ziemi, wolę pracować z nadgodzinami niż bawić własne bachory... za pracę chociaż zapłacą, a dzieciaki to tylko zmarnowany czas i życie...

Gość gość
Bo to zajęcie o wiele bardziej wymagające niż praca 8 h dziennie. Nie zauważyłeś/zauważyłaś?

Gość gość
to po co robicie sobie dzieci, skoro musicie się zmuszać do przebywania z nimi? spędzanie czasu z własnym dzieckiem powinno być przyjemnością

Zajmowanie się swoim dzieckiem to nie praca :) Ale jest to zobowiązanie o wiele większe niż umowa o pracę...tak jakby szef mógł po Ciebie zadzwonić w kazdem chwili i Ty MUSISZ lecieć na każde zawołania i nie ma absolutnie żadnego wytłumaczenia...i tak przez wiele lat :o oczywiście przez większość czasu jest super przyjemnie, ale czasem czlowiek ma bardziej dość macierzyństwa niż pracy...przynajmniej ja miewam takie chwile i myślę że każdy rodzic raz kiedyś ma ochotę wypisać sie z tego wzystkiego...Dlatego nie dziwię sie aż tak bardzo kobietom, które uważają, że wychowanie dzieci to praca

Gość gość
ale odkurzanie odkurzaczem to taaaka ciężka praca. O matko a obiad... tyyyyle czasu. Co z tego że dzieciory pół dnia w żłobku/ przedszkolu/ szkole. One takie narobione są. A w domu syf i ubóstwo bo kwoka ma 2 lewe.Po co praca? lepiej kolejnego bachora sobie machnąć i mieć wymówkę

Gość gość
opiekowanie się dziećmi to strata czasu, jeśli kury domowe nie chcą wziąć się do prawdziwej uczciwej roboty to niech nie narzekają później, dzieciory powinno kumulować się w zlobkach, przedszkolach i niech tam siedzą z innymi bachorami i polglupimi przedszkolankami, jak człowiek długo przebywa z dziecmi to glupieje, wiem po sobie, a najlepiej to nie mieć dzieci

Gość gość
Kinga a ty co lepsza? opieka nad WŁASNYM dzieckiem to takie wyrzeczenie i praca 24h? to po uj ci dzieciak? Żeby się żalić jak ciężko ci jest?Kobiety PRACUJące robią dokładnie co ty ale po pracy.Z tym wyjątkiem że są niezależne a nie leniwe

Gość gość
skąd te leniwe baby się biorą??????

Nie znasz mnie :) Wcale się nie żalę tylko piszę jak jest i każda normalna kobieta zrozumie o co mi chodzi :) i Ja akurat mam prawo się wypowiadać bo byłam i matką pracującą i niepracująca, a nawet pracującą i uczącą się...i wiem jakie są wady i zalety każdej z tych sytuacji. To nieprawda że pracując jest sietaką samą matką jak niepracując :) zawsze wtedy MUSI być coś kosztem czegoś. Nie ma innej opcji, nie da sie być tak samo dobrą matką pracując i nie pracując, choćby ktoś sobie nie wiem jak wmawiała że tak jest :) Osobiście najbardziej komfortową sytuacją dla mnie była praca na pół etatu :) dlatgo że miałam i dużo czasu dla dziecka i różne jednocześnie zakompleksione babska w stylu autorki nie miały prawa nawywać mnie kwoką i leniem...co nie jest dla nikogo miłe

Gość gość
jak nie mam prawa? mam prawo nazwać cie leniem. PO pracy męża wymagasz aby on zajmował się dzieckiem. A sama co robisz? Fryzjer albo kosmetyczka? a gdzie w tym zmęczony mąz?

Gość gość
bachorem to sama jesteś świński ryju a twoja matka to kwoka co wegetuje w kurniku

Gość gość
jak nie mam prawa? mam prawo nazwać cie leniem. PO pracy męża wymagasz aby on zajmował się dzieckiem. A sama co robisz? Fryzjer albo kosmetyczka? a gdzie w tym zmęczony mąz? x A co cię obchodzi co robi cudzy maż po pracy? Zajmij się swoim tłustym dopskiem jędzo

Gość gość
Najgorsze dla takiego dziecka to to ze jak wda się w mamusie to będzie takim samym pasożytem i polmozgiem

Gość gość
Pasożytem i półmózgiem to jesteś ty, bo nic innego nie robisz tylko wpieprzasz się w cudze życie

No wiesz, chyba pochodzisz z jakiejś patologicznej rodziny autorko :o w normalnym związku nikt nie musi niczego wymagać i to nie byłoby normalnem gdyby ojciec nie mógł siezajmować dzieckiem bo pracuje na pełen etet :o Przecież on tak samo to dziecko kocha i chce z nim przebywać...a obowiązki domowe wykonują wszyscy mieszkający w domu dlatego że to ich dom :) Jeśli u ciebie jest inaczej to przykro mi :)

Gość gość
ooo prawda w oczy kole... skoro zajmowanie się WŁASNYM DZIECKIEM to takie wyczerpujące zajęcie to po cholerę dajecie sobie robić bachory-skoro niezaradne życiowo jesteście?

Gość gość
W normalnym związku facet z********a 12 godzin na dobę,sprząta,gotuje, opiekuje się dziećmi, zabiera na weekendy, kolonie a zonka siedzi i dlubie w ryju przed lusterkiem.

Gość gość
Kwoki nie maja pojęcia co to jest ciężką praca, z prostego powodu nikt ich nie chce nigdzie zatrudnić, bo nie potrafilyby nawet kawy zrobic. To i jest bezmozgowie i dwie lewe ręce do wszystkiego, potrafią tylko nogi rozłożyć i wymagac

Gość gość
to w końcu opieka nad dzieckiem jest męcząca czy nie jest? Bo raz piszesz, że to powinno się robić z przyjemnością i to nie praca a za chwilę sama sobie zaprzeczasz, że od męża nie można wymagać by się zajął wieczorem swoim dzieckiem, bo jest zmęczony po pracy. Zabawna jesteś w twoim braku logiki i w tym jak przebierasz nóżkami nerwowo roztrząsając się nad cudzym życiem. Nie byłaś w każdym domu, nie znasz każdej historii więc oceniaj tylko swój. Ja akurat pracuję sama, ale robię to dla własnej pasji a nie żeby dbać o wizerunek żeby mnie nie postrzegano jako kurę domową. Gdybym musiała tylko dlatego siedzieć 8h w biurze i nadskakiwać jakimś przełożonym to ani nie byłabym dobrą pracowniczką, matką ani żoną. Mój mąż z kolei uważa, że lepiej od sfrustrowanej przejmującej się opinią innych jędzy (takiej jak naprzykład ty) woli mieć uśmiechniętą i spełnioną kobietę w domu. I jakoś nie mam problemów z podziałem obowiązków, nikt nic od nikogo nie wymaga, po prostu pomagamy sobie nawzajem bo na tym zdrowe związki polegają a nie na wyrównywaniu rachunków.

Gość gość
no żonka ma taaakie ciężkie zycie. Mąż ma za to w pracy czerwony dywan rozkładany

Gość gość
spełniona kobieta w domu? szoruj na szmate półmózgu

Gość gość
Taka prawda ze te czynności które zona wykonuje w domu z powodzeniem mógłby wykonywać szympans. Co ma robić biedaczka jak z każdej pracy wyleciała za nierobstwo i kombinowanie jak robic żeby nic nie robić.

Gość gość
szympans byłby tańszy w utrzymaniu i nie jazgotałby tak....

Gość gość
A w d****h im sie poprzewracolo. Mysli babsko ze bycie kobieta i matka to kara za jakies grzechy. Niech se piste na fiuta przerobi i na k***y idzie wczesniej do roboty.

Gość gość
chcą równouprawnienia ale praca to już be jest

Gość gość
A jakie ciekawe tematy można z nimi poruszać. - zrób cos pralka się zepsula - twój syn przynosi same dwoje -przypalilam kartofle - napraw odkurzacz - daj forse

Gość gość
dokładnie. Do pracy lenie!