Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klementyna100

Czy wypada coś przynieść na wigilię do teściów?

Polecane posty

Gość Klementyna100

Co roku jesteśmy zapraszani na wigilie i śniadanie wielkanocne do moich teściów. I tak się zastanawiam czy przypadkiem nie wypadałoby czegoś przynieść, a nie tylko "zaszczycić" ich swoją obecnością. W poprzednie św. wielkanocne zrobiłam jajka faszerowane. Nic takiego, ale chodziło o to żeby właśnie nie przyjść z pustymi rękami. I teraz z okazji aktualnych świąt znowu nad tym myślę tylko nie mam pojęcia co to miałoby być. Nie koniecznie musi ty być coś do jedzenia. Myślałam o jakimś stroiku tyle że wydaję mi się że teściowa nie lubi takich rzeczy bo nigdy u niej czegoś podobnego nie widziałam. A wy co myślicie? Może coś doradzicie?

Gość gość
Myślę, że wypada. My jedziemy do teściów w pierwsze święto i zamierzam wziąć sałatkę i może coś jeszcze.

Gość gość
zrób sałatkę, albo ciasto. albo rybę na jakiś odjechany sposób.

Gość Klementyna100
A może kupić w realu tanie pierogi ruskie mrożone marki eco i wmówic tesciowej, że to ja robiłam?

Gość gość
Oczywiscie, ze tak. Sałatka, półmisek łososia wèdzonego z jajkiem, ciasto, slodycze, itp

Gość gość
Dzięki za rady. Rozglądnę się po sklepie może coś fajnego znajdę, albo pogrzebie w przepisach. A może ktoś jeszcze coś podsunie?

Gość gość
A nie masz jakiejś takiej "swojej" potrawy wigilijnej, której oni raczej nie zrobią?

Gość gość
Nie mam, bo nie wyprawiam wigilii. Ale poszperałam w przepisach i cos znalazłam.

Gość Klementyna100
Oto co zrobię :) Zdrowy pęczak z wątróbką drobiową - SKŁADNIKI: 1/2 opakowania pęczaku 1 cebula wątróbka drobiowa 1/2 kg sól morska pieprz młotkowany masło ok 2 łyżki olej 1 łyżka Zdrowy pęczak z wątróbką drobiową - PRZYGOTOWANIE: Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do smaku. Wątróbkę drobiową oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojona wątróbkę . Smażymy. Po koniec smażenia solimy i doprawiamy do smaku. Następnie łączymy pęczak z smażoną wątróbka . Dodajemy łyżkę masła . Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Podajemy na ciepło.

Gość gość
kup uszka

Gość Klementyna100
to moze przynieśc tylko chipsy? :P