Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje wykończenie mieszkania deweloperskiego 55 m2 Wie ktos

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy ktoś wykańczał mieszkanie ze stanu deweloperskiego? Ile mniej więcej to może kosztować? Chodzi mi o koszt robocizny oraz odrębnie koszt zakupu niezbędnych materiałów i wyposażenie kuchni i łazienki. Dziękuję.

Gość gość
Ściany koślawe ? To więcej ..

Gość gość
Sciany proste. czy 50 tys to koszt samej robocizny i do tego dochodzą jeszcze materiały czy razem z materiałami ?

Gość gość
A w mieszkaniu śmierdzi z wentylacji? Bardzo jest akustyczne ? Kuchnia osobno czy jak w slumsach ?

Gość gość
W mieszkaniu nie śmierdzi. Nie jest też akustyczne. Kuchnia może być osobno lub otwarta na salon - w zależności od aranżacji.

Gość gość
Ja za swoje dałam sporo mniej, firma wykańczała, ta sama co budowała, dzięki czemu było sporo taniej.

Gość gość
a gdzie kupowałeś i ile wyniosło wykończenie?

Gość gość
Ja zlecalam wykonczenie firmie Perfect Construction bo jak tak policzylal to wyszlo mnie nie duzo drozej a mialam zrobione wszystko od razu i w tym samym stylu

Gość gość
My kupilismy 55metrow i wydalismy 50 tys zl na remont, ale znajomy nam robil całe mieszkanie. Normalnie dalibysmy duzo wiecdj

Gość gość
Tanio wykończeniowke można zrobić z Perfect Construction, robiłem ostatnio nowe mieszkanie i powiem wam, że to porządne chłopaki

Gość gość
Urzadzalam właśnie takie mieszkanie. Zbliżone koszty : Podłogi panele 4000 Gipsowanie ścian 2500 Malowanie tapety 2000 Meble kuchnia i agd 17000 Meble pokój 7000 Meble sypialnia 2500 Lazienka kafle meble baterie itd plus położenie 15000 Pralka 2000 Drzwi wew futryny 1600 Dodatki :zasłony poduszki etc 3000 Szafa zabudowana 2000 Razem około 60 tys Kilka rzeczy mąż robił z kolegą np szafę w zabudowie

Gość gość
Teściowa na remont takiego mieszkania wydała ok. 100tys. W tym było wszystko - wszelkie materiały, robocizna, meble, żyrandole czy wszystkie pierdoły jak zasłony. Po prostu od A do Z żeby już mieszkać i mieć wszystko (ze sobą do tego mieszkania z większych rzeczy miała tylko jedną wersalkę, a były 3 pokoje do urządzenia). Robocizna to chyba 17tys ale małe miasto, powiatowe. I dodam, że nie było deweloperskie a z drugiej ręki więc remont nieco większy. Znajomi mają blisko 60m i stan deweloperski - wiem, że remont wyniósł ich 7tys za łazienkę, płytki w kuchni oraz malowanie ścian. Panele mieli z montażem ze sklepu. Nie było żadnych poprawek, wyburzania i stawiania ścian. Nasze mieszkanie ponad 80m, stan deweloperski. Remont zrobił sam mąż (pierwszy raz) więc zaoszczędziliśmy pewnie z 20tys (miasto wojewódzkie). Koszt zrobienia łazienki (przestawianie też dwóch ścian), płytki w kuchni, panele na reszcie, malowanie ścian, urządzenie kuchni na tip-top (meble, sprzęt) to jakieś 60tys. Dało się taniej ale poszaleliśmy z niektórymi rzeczami. Urządzone mieszkanie nie jest. Powstawialiśmy od czapy co mieliśmy i też funkcjonujemy.

Gość gość
Cena może być r óżna w zależności od standardu wykończenia, ale jeśli chcesz oszczędzić to w dobrych pieniądzach i solidnie zrobią to dla ciebie fachowcy z perfect construction

Gość gość
Ja mieszkanie dostałam z drugiej ręki, robiliśmy wszystko łącznie z równaniem podłóg wszędzie płyty na ściany, podwieszane sufity . Mieszkanie 80 m . Burzylismy 1 ścianę, kolejna robiliśmy sami . Koszt wszystkiego łącznie z meblami ok 80 tyś ale nie mieliśmy fachowców, wszystko robił mój tata dziadek i mąż. Zajęło im to ok 10 miesięcy

Gość gość
Ja zaplacilam 25 tys za 61m. Ale mam rodzine w budowlance. I panele ktore ludzie kupuja za 6 tys my mielismy za 2. I tak ze wszystkim. w 90% przeplacacie za materialy.

To wszystko zależy od tego, jakiej jakości materiały będziesz używał. U nas sprawdzają się najbardziej te naturalne takie jak drewno na przykład w przypadku podłóg, jak już robić, to wybierać rozwiązania na lata. Kolejna kwestia, to także wybór odpowiednich materiałów wykończeniowych na przykład ściany. Ja zainwestowałam w panele ścienne, oprócz oczywiście tradycyjnego malowania ich. No słowem, wszystko zależy od tego na jaki standard postawisz. Ja na wysoki dlatego zainwetsowałam w materiały od nich https://mersi.pl/dekoracyjne-plytki-scienne-mersi.html

Gość gość

Ja sam wykończyłem swoje mieszkanie, dzięki czemu musiałem wydać pieniądze jedynie na materiały wykończeniowe, które zakupiłem od hurtowni www.arsen.pl Mają całkiem niezłe ceny więc dobrze na tym wyszedłem.