Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak godzicie sie z dziecmi gdy sie na was obraza?

Polecane posty

Gość gość

Moja malolata już 2 dzień do mnie się nie odzywa, wszelkie proby nawiązania z nią dialogu kończą się fiaskiem. Nie rozmawia ze mną, nie nawiązuje kontaktu wzrokowego, czyli karna cisza W sobotę doszło miedzy nami do konfliktu, nerwy poniosły każdą z nas . Nie lubie cichych dni, załuje tamtej awantury, bo poza kontrole wyszła . Panna Obrażalska odzywa się z ojcem i tylko do taty cos mowi , mnie w ogole nie widzi, nie slyszy Czy wasze dzieci tez się na was tak długo obrazają? Mi się jzu nie chce nawiązywać proby kontaktu, ale z drugiej strony dziecko nie powinno mi cichych dni urzadzac, bo to nie jest grzeczne jeśli wszyscy mamy zgodnie funkcjonować pod 1 dachem

Gość gość
ja mam 22 lata i ostatnio nie gadalam z mama 3 miesiace a mieszkamy razem

Gość gość
nie naciskam, jak chce to sama przyjdzie

Gość gość
no od kogos sie musiała nauczyc takiego obrazania

Gość jak reagowac na dziecka foch
Do wczoraj jeszcze się martwiłam, ale jzu mnie zaczyna cholea brać i reaguje nerwem na jej fochy , czyli brak odbioru Co do " od kogos się nauczyla" ja kilka razy w zyciu miałam ciche dni,ale później zdecydowanie zaprzestałam i dziecku ne moglo się oduczyć, jeśli to był incydent

Gość gość
U nas nie ma cichych dni, nawet jak się kłócimy, to za niedługi czas rozmawiamy.Nie wyobrażam sobie, aby mnie dziecko ignorowało. Ten pakt z ojcem to jakaś masakra, rodzice zawsze stoją po jednej stornie,albo dziecko razem z wami rozmawia, albo niech wali foty i jest ignorowane przez was wspólnie. Co to za brak wychowania, ignorowanie matki, a ty głupia jeszcze zagadujesz, u mnie to by nie przeszło.g****o śmierdzące wychowałaś w dodatku fochaste.

Gość gość
Nie zwracaj uwagi, olewaj ją i powiedż meżowi,niech też nie gada z nią.Rozmawiajcie z mezem, śmiejscie się, żąrtujcie a na nią nie zwracajcie uwagi.ignorowanie to dobra lekcja, jeszcze nie zabierajcie jej nigdzie, miejcie swoje dorosłe sprawy, zero uwagi na focharę.Kupujcie sobie różne rzeczy , które fochara też lubi i jej nie dawajcie, miejscie dobry humor, niech odczuje,że was jej fochy nie ruszają.

Gość gość
każdy chce dziecka i jest super, dopóki ma się nad nim władzę/kontrolę - potem pomysły się kończą

TYLKO ZE PRZEZ JEJ OSTATNIE ZACHOWANIE, BUNTY, OBRAZANIE, upor zaczęłam jej doslownie nie lubic :/ Drazni mnie ona, ja sama jestem w mocnym szoku ,że z tygodnia na tydzień co raz bardziej mam do niej negatywny stosunek, denerwuje mnie . Na początku się i martwiłam i denerwowałam ,ze się nie dozywa a teraz z jednej strony wkurza mnie jej ignorowanie mnie,a zdrugiej strony ciesze się ze mi na duchem nie jeczy i glowy nie zawraca, bo to 2 miesiący jest cięzka w porozumieniu i sie da się lubic

Gość gość
a co w tym dziwnego? przecież są rodziny gdzie kontakt jest zerowy od lat (pada mit o szklance wody na starość czy równie podobne bzdury) no cóż - bywa, takie życie że owoc żywota twego nieusłuchanym jest

ona nie jest moim rodzonym dzieckiem, ale traktuje i wychowuje jak własne