Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skóra twarzy

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem z cerą twarzy,mianowicie od jakiegoś czasu skóra w okolicy nosa i czoła strasznie mi się przetluszcza, kiedy splukuje wodą zaś robi sie jakby sucha i zluszczona a po jakimś czasie znowu jest strasznie przetluszcOna, w dodatku często pojawiają się na nie pryszcze a bardziej takie podskorne co prawda nie jest to tak że jest ich mega duŻo, najczęściej jeden dwa ale strasznie czerwone. Mieliście już takie przypadki? Co o tym sądzicie?

Gość gość
Idz na badanie komputerowe skóry analizerem Nati.

ZASADA 1 Właściwa pielęgnacja każdego typu skóry 1. W celu ochrony i odpowiedniego traktowania skóry przede wszystkim musisz się upewnić, że wybierasz produkty przeznaczone specjalnie dla Twojego typu skóry. Skóra sucha ma inne potrzeby niż skóra tłusta. ZASADA 2 Należy zwrócić szczególną uwagę na wrażliwe obszary skóry 1. Regles d''or_illu 2 Niektóre części twarzy (okolice oczu, ust, itp.) mają szczególnie cienką, delikatną skórę. Potrzebują one specjalnej pielęgnacji, zwłaszcza wokół oczu i warg. Te obszary twarzy są bardziej wrażliwe i wymagają szczególnej uwagi. ZASADA 3 Delikatne oczyszczanie 1. Dbanie o wrażliwą skórę zaczyna się od demakijażu. Aby uniknąć podrażnień skóry oraz aby zachować jej naturalną równowagę, stosuj środki do demakijażu o neutralnym pH, specjalnie opracowane, aby delikatnie oczyścić naskórek. ZASADA 4 Oczy: obszar ryzyka 1. Regles d''or_illu 4 Skóra wokół oczu jest dziesięć razy cieńsza niż skóra na pozostałej części twarzy. Do demakijażu tych okolic wybierz odpowiednią procedurę. ZASADA 5 Złuszczanie skóry jest niezbędne 1. Przeprowadź odpowiedni zabieg złuszczania naskórka raz lub dwa razy w tygodniu. Musi być on skuteczny, a jednocześnie delikatny i nieinwazyjny. Wybieraj produkty złuszczające o neutralnym pH, które będą doskonałe do wygładzania i oczyszczania skóry przy jednoczesnym poszanowaniu jej naturalnej równowagi. ZASADA 6 Nawilżanie jest bardzo istotne 1. Skóra właściwa składa się w 70% z wody, a naskórek - w 15%. Dla utrzymania dobrze nawilżonej skóry ważne jest, aby stosować produkty do pielęgnacji skóry do codziennego nawilżania, które zrównoważą poziom wody w skórze. Możesz też regularnie stosować maseczki nawilżające, usuwając ich nadmiar za pomocą wody źródlanej w aerozolu. ZASADA 7 Najlepiej stosować makijaż hipoalergiczny 1. Regles d''or_illu 7 Aby uniknąć ryzyka alergii związanych z użyciem produktów, które nie nadają się do Twojej skóry, powinnaś wybrać hipoalergiczne produkty do makijażu, opracowane specjalnie, by zaspokoić potrzeby wszystkich rodzajów skóry i chronić oczy, nawet w przypadku ich dużej wrażliwości. ZASADA 8 Ochrona przed słońcem 1. Niezależnie od pory roku należy codziennie wybieraj produkty do pielęgnacji skóry, które zawierają filtry przeciwsłoneczne. Obniżają one szkodliwy wpływ słońca, który przyspiesza starzenie się skóry. ZASADA 9 Uważaj na zewnętrzne zagrożenia 1. Zanieczyszczenie powietrza, dym, stres ... Wszystkie te elementy mają szkodliwy wpływ na skórę. Zastosuj produkty do pielęgnacji skóry przed wyjściem z domu, aby chronić ją przed tymi codziennymi zagrożeniami, a wieczorem po powrocie do domu dokładnie oczyść skórę. ZASADA 10 Nie należy zaniedbywać pielęgnacji ust 1. Gdy tylko czujesz potrzebę, zastosuj regenerujący krem do warg. Nie wahaj się użyć go ponownie w tym szczególnie delikatnym rejonie skóry i stosuj go tak często, jak to konieczne.

Gość tamarynda
Może spróbuj tabletek IQFACE.Tabletki pomagają zwalczyć trądzik od środka.W moim przypadku spisały się świetnie.Tabletki są w 100% naturalne.

Gość gość
iq oszustwo!!! W "waszym" wątku już wyszło, żeście naciągacze, to teraz inne zaśmiecacie? Proszę: ww.f.kafeteria.pl/temat/iqface-opinie-p_5884783/3

Gość gość
Ja mam też wieczne problemy ze skórą twarzy, cerą i najlepiej pomogły mi preparaty z allinside.pl ;) serio, jako jedyne zadziałały bardzo dobrze, nie ma ich w polskich drogeriach, sprawdźcie je na stronce ;)

Gość gość
Masz cerę mieszaną, przetłuszczającą się i na dodatek wysuszoną. To najgorsza kombinacja. Stosuj mydło i toniki przeciwbakteryjne oraz 2*dziennie krem głęboko nawilżający. U mnie super efekty przyniosło przemywanie twarzy octem jabłkowym zamiast toniku + stosowanie herbaty ziołowej na trądzik http://hh-life.pl/produkt/herbata-na-tradzik-dn-20x2g/

Gość gość
Też mam kosmetyki z allinisde.pl i maja bardzo fajne właśniwości, ładnie ściagają skóre, oczyszczają. Warto kupowac od nich :)

Gość ninka2d2
Wydaję mi się, że może ci pomóc cetaphil, tym bardziej, że ma podwójne działanie tj nawilża i oczyszcza skórę. Ja używałam i polecam!

Gość gość
Miałam podobne objawy do Twoich. Pomogła mi zmiana kosmetyków na profesjonalne oraz zabiegi w salonie www.beautypremium.pl w Poznaniu. Umów się na bezpłatną poradę, na prawdę warto. Polecam.

Gość gośćTERESA
Moim ostatnim odkryciem są tabletki IQFACE.Kupiłam bo w sumie nie miałam nic dom stracenia.Albo pomogą albo nadal będę wyglądała katastrofalnie.I jestem pozytywnie zaskoczona.Pryszcze zaczynają znikać i na razie żaden nowy gadżet sie nie pojawił.Cera też w znacznie lepszej kondycji.Na razie jest lepiej niz dobrze i mam nadzieję że tak zostanie

Gość gość
Też używałam Cetaphil bardzo fajnie nawilża skórę.

Gość gość
banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!! banda spamerskich kuuuuurew!!!

Gość gość
Myślę, że potrzebujesz dobrego nawilżenia. Znajdź dobry salon w swojej okolicy www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość
polecam zajrzeć na stronę cetaphil.pl

Gość gość
Bardzo dobry pomysł, też smaruję buźkę cetaphilem i w końsu dobrze wygląda. Polecam i pozdrawiam.

Gość gość
jest lato, ciepło wiec skóra potrzebuje szczególnej pielęgnacji. Nie używaj tez ciężkich podkładów, zostaw je sobie na okres jesień/zima. Na lato polecam Ci ten podkład http://trena.pl/podklady-i-bazy/2311-revlon-colorstay-makija-do-skry-tustej-30ml.html. Ma lekką konsystencję i jest przeznaczony do skóry tłustej, więc będzie hamował świecenie się skóry. Kup sobie też olej kokosowy i smaruj nim twarz na noc.

Gość gość
A ja stosuje class a collagen. Ma bardzo ciekawy skład i przeprowadzone badania więc w wolnej chwili poczytaj o firmie i produktach- na pewno Ci się spodobają :)

Gość gość
Ja polecam udać sie do profesjonalnego salonu kosmetycznego. W mojej okolicy polecam instytut na placu konstytucji ale nie zależnie od tego gdzie pojdziesz to pewnie bedziesz miala oczyszczanie twarzy i moge Ci powiedziec ze pewnie bedzie bolało oraz bedzie to dziwne uczucie ( jezeli jest to Twój pierwszy raz:) podczas takiego zabiegu warto ubezpieczyciela sie w znieczulenie lidokaine ( bo wtedy bedzie mniej bolało) ja swoje znieczulenie kupilem tu naporost pl