Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheWayYouMakeMeFeel

czy postępowanie moich rodziców jest dobre ?

Polecane posty

Witam , mam 16 lat , choć jak na ten wiek jestem bardzo zaradną i poważną osobą. Mama od początku traktowala mnie poważnie , od małego zachowywala sie jakbym byla starsza niz w rzeczywistości . Teraz mamy bardzo dobry kontakt ze soba , o wszystkim rozmawiamy itd. Od pół roku 'pracuję' w weekendy u znajomych w sklepie , dzięki czemu mam swoje pieniądze . Zas gdy czasami nie pójdę akurat w weekend i w danym tygodniu nie mam pieniędzy mama nie chce mi grosza dac . Mowi , ze moglam sobie pojsc i zarobic , ze jej tez nikt nie daje itd. Nie dostaję też zadnego 'kieszonkowego' itd. Jedyne co to tata oplaca mi treningi. Nigdy tez w ciagu roku nie dostaję od nich żadnych rzeczy tzn. Ubran , butow itd . Jesli juz mi są potrzebne (np kozaki) to muszę isc , popracować 2 dni i kupic je sobie sama . Z tego co rozmawialam z moimi znajomymi to kazdy traktuje to raczej za rzecz normalna gdy rodzic np kupuje ot tak jakis chiuch wlasnemu dziecku lub gdy daje mu pieniadze w ramach kieszonkowego. Oni zaś swoja metode traktuja jako rzecz normalna i póki co chyba nie maja zamiaru jej zmienic ... powiedzcie mi - czy według Was taka metoda jest dobra , normalna ? , czy moze ja zbyt duzo wymagam od nich ? Proszę o pomoc , pozdrawiam .

Gość gość
nie ma znaczenia czy dobre czy zle - to ICH postepowanie a ty po prostu wychowalas sie w takich a nie innych klimatach, co ma swoje zalety i wady.... sam ocen :)