Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do osób dorosłych

Cieszą was prezenty pod choinką?

Polecane posty

Gość Do osób dorosłych

Lubicie ten zwyczaj?

Gość osoby dorosłe
nie lubimy

Prezenty tak ale drobiazgi, nie to jest najważniejsze w świętach. Najbardziej lubię zwyczaj jak dziadek odśpiewuje stare kolędy albo przynosi do domu w Wigilię gwiazdę betlejemską.

Gość gość
Ja uwielbiam ceremonial zwiazany z rozdawaniem prezentow. Robi to dziadek, wyjmuje prezenty po kolei spod choinki, wyczytuje imie. Dzieci sie ciesza, nie moga sie doczekac tego momentu, pokazuja wszystkim co dostaly, ale i dorosli tez to lubia. Wszak w kazdym z nas jest cos z dziecka:)

Gość gość
Prezenty można kupować za grosze i nie wydawać dużo! Nie każdy prezent musi kosztować nie wiadomo ile $... Można znaleźć w sieci fajne rzeczy za grosze. Ja kupiłam jakąś drobną biżuterię dla mamy, zegarek dla taty i jakieś tam zabawki dla młodszego brata. Wszystko tanio na allinside.pl. W święta liczy się gest a nie przepłacanie i robienie niepotrzebnej szopki!

Gość gość
Nie bardzo. A to dlatego, ze ich z reguly nie dostaje. Ojciec daje tylko mojemu bratu, mama nie daje, bo jej zal pieniedzy, a moj facet kupuje na ostatnia chwile cos na odpieprz. Wtedy chce mi sie plakac. Ja nie jestem bogata ale poswiecam wiele czasu i energii by kupic/zrobic im cos co by im sie podobalo. Cos zgodnego z ich zainteresowaniami albo cos o czym marza. Ja nie pamietam kiedy dostalam taki prezent. Moze w dziecinstwie?

Gość gość
nie dostaje prezentów od 6lat i robię tylko 1 dla siostrzeńca. Nie stać mnie

Gość gość
A ja bardzo lubię dostawać prezenty a jeszcze bardziej je dawać .

Gość gość
Prezenty oczywiście ale jakieś drobiazgi. Święta to czas dla rodziny, dla bliskich. Ja uwielbiam ten czas kiedy w domu pachnie choinką , piernikiem, kiedy wspólnie zasiadamy do robienia stroików, kiedy w sklepach pojawiają się setki gwiazd betlejemskich i wszystko jest kolorowe i świąteczne.

Gość gość
te trafione - tak.

Gość gość z daleka
mnie cieszą, a jak bym miała nieograniczone fundusze to bym co chwile kupowała rodzinie prezenty

Gość gość
w tych wszystkich świętach lubię najbardziej to że mogę więcej czasu z żoną spędzić, dalsza rodzina mi powiewa, prezenty też

Gość Milenka3322
Wszystko zależy od tego co to za prezent. W tamtym roku dostałam fotoksiążkę z podsumowaniem wspólnego roku. W tym sama taką zamówiłam dla rodziców na http://www.cotofoto.pl/ Jeśli prezent ma wartość sentymentalną i pamiątkową, lub jest wykonany własnoręcznie - po prostu ktoś wkłada w niego cząstkę siebie to taki prezent cieszy mnie najbardziej. :) co do rzeczowych nie zawsze jestem zadowolona, przeważnie nie jestem bo nie łatwo każdemu trafić w gusta ...

Gość gość
Zrobiłam coś podobnego na święta , tylko że moi teściowie bardzo uwielbiają kwiaty , dlatego wydrukowałam ich zdjęcia jak też zdjęcia całej rodziny z kwiatami. Dokładnie z takim samym podziałem na miesiące i kwiatami które kojarzą się z daną poda roku , np zdjęcia wiosenne z kwitnącymi drzewami, Zimowe z gwiazdami betlejemskimi , letnie to ich fotografie na łące. Bardzo im się podobał ten prezent. Album zrobiłam własnoręcznie.

Gość gość
Z kwiatami to bardzo ciekawe gościu z 2014.12.21 ! Ja lubię otrzymywać prezenty, dawać również, ale mamy w rodzinie zasadę, że dajemy coś praktycznego, drobnego, albo z jajem ;) W drugi dzień świąt idziemy do teściów i mamie daję gwiazdę betlejemską z ukrytą w doniczce bransoletką, którą sama zrobiłam, a teść dostaje dobre wino i książkę. Można?! Można :)